Dobrý den,prosím o radu,kropenka mi vyseděla araukany,jsou čilé,začínají snášet,ale najednou mají tři na zádech mezi křídly a zadečkem holé místo bez peří a mají tam krev. Asi něco dělám špatně,ale mám araukany poprvé,třeba je špatně krmím,nebo nesmějí být s velkými slepicemi,já nevím. Krmím pšenící a zbytky z jídelny,jsou ve výběhu s kropenkami,nenapadají se,alespon jsem si nevšimla. Může mi někdo poradit co je špatně,mám je ráda.nechci o ně přijít. Zatim jsem je oddělila.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Takže potíže spočívají pravděpodobně v oštipování araukáních zad jinými slepicemi. Pokud jsou navíc araukány v hejně mladší, tak je mohou třeba "šikanovat" ty starší, mohou se nudit a k tomu nedostatek bílkoviny a je zaděláno.... Zkuste vypozorovat, která je ozobává.
Stále se tady řeší výživa slepic a kanibalismus. Bylo to tady nedávné téma. Slepice vám na knedlíkách a bramborách nebudou prospívat, nebudou dobře snášet a nebudou celkově v dobrém zdravotním stavu. Ráno dávejte strouhaná jablka, mrkev, řepu, smíchané se šrotovanou směsí, odpoledne maso, jakékoliv povařené libové (srdce, játra, ledvinky) uvařit, umlít a dát do pytlíku porce zamrazit. Po rozmražení opět smíchat se šrotovanou směsí na vlhkou míchanici. Není to časově nijak náročné, jestli-že chodíte pro zbytky (fuj) do hospody, také vám to zabere nějaký čas. Dopřejte jim hodně pohybu, max.prostor k pastvě, věnujte jim čas a nenechte je trápit.
Hlavně jim kupte tu směs pro slepice a stále plna krmitka,je to základ,hlavne teď,ab y se spravily a všem..ale i ráno kvalitni směs..
promiňte,Zuzko,nastrouhana jablka,repa,mrkev se srotem opravdu nestačí...nacpou si volata zeleninou, ale potrebuji energii..
Maso je výborné, jen na to zpracovani mit čas,ja mam co delat,když občas varim maso psovi😀
Ančovičko, také vařím maso psovi a proto ho současně vařím i slepicím. Tu zeleninu vždycky míchám se šrotovanou směsí, i to maso. V létě, když je pastva, tak si také nacpou volata trávou, ale protože teď ještě tráva není, mají to místo pastvy. Hlaví je, že jsou zdravé a snáší zdravá vajíčka. Tak snad mají energie dost.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, dámy, že jste to obě uvedly skvěle a chovatelka si již udělá představu, co a jak. Moje hedvábky chodí celý podzim/zima/jaro po celé zahradě a jak zima nestála za nic a tráva je skoro pořád zelená, tak spotřeba směsy šla dolů, prostě se zacpou venku, jen slunečnici by žraly pořád ve velkém