Kuřata araukany

Araukany
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2020 18:36
brychtovah

XXX.XXX.69.132

Dobrý den,prosím o radu,kropenka mi vyseděla araukany,jsou čilé,začínají snášet,ale najednou mají tři na zádech mezi křídly a zadečkem holé místo bez peří a mají tam krev. Asi něco dělám špatně,ale mám araukany poprvé,třeba je špatně krmím,nebo nesmějí být s velkými slepicemi,já nevím. Krmím pšenící a zbytky z jídelny,jsou ve výběhu s kropenkami,nenapadají se,alespon jsem si nevšimla. Může mi někdo poradit co je špatně,mám je ráda.nechci o ně přijít. Zatim jsem je oddělila.

4.3.2020 19:12
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Mela jste je s kohoutem?..málo slepic a vitalni kohout toto může lehce udělat,sedřít slepickam záda do krve..krmenim to nebude,ale jen pšenice a zbytky neni vhodné krmeni..kupte jim směs pro nosnice,nejlip granule,určitě jim budou chybět bilkoviny..pokud tedy ty zbytky nejsou maso..

6.3.2020 03:19
brychtovah

XXX.XXX.69.132

jsou to zbytky z restaurace,sem tam kousek masa ale ne moc,koupím tu směs,snad to pomůže,moc vám děkuji jo a kohouta nemám ,bojíme se ho,jeden nám skákal na hlavu tak už žádného nechci ještě jednou moc díky za radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2020 09:20

Takže potíže spočívají pravděpodobně v oštipování araukáních zad jinými slepicemi. Pokud jsou navíc araukány v hejně mladší, tak je mohou třeba "šikanovat" ty starší, mohou se nudit a k tomu nedostatek bílkoviny a je zaděláno.... Zkuste vypozorovat, která je ozobává.

6.3.2020 11:17
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Stále se tady řeší výživa slepic a kanibalismus. Bylo to tady nedávné téma. Slepice vám na knedlíkách a bramborách nebudou prospívat, nebudou dobře snášet a nebudou celkově v dobrém zdravotním stavu. Ráno dávejte strouhaná jablka, mrkev, řepu, smíchané se šrotovanou směsí, odpoledne maso, jakékoliv povařené libové (srdce, játra, ledvinky) uvařit, umlít a dát do pytlíku porce zamrazit. Po rozmražení opět smíchat se šrotovanou směsí na vlhkou míchanici. Není to časově nijak náročné, jestli-že chodíte pro zbytky (fuj) do hospody, také vám to zabere nějaký čas. Dopřejte jim hodně pohybu, max.prostor k pastvě, věnujte jim čas a nenechte je trápit.

6.3.2020 11:32
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Hlavně jim kupte tu směs pro slepice a stále plna krmitka,je to základ,hlavne teď,ab y se spravily a všem..ale i ráno kvalitni směs..
promiňte,Zuzko,nastrouhana jablka,repa,mrkev se srotem opravdu nestačí...nacpou si volata zeleninou, ale potrebuji energii..
Maso je výborné, jen na to zpracovani mit čas,ja mam co delat,když občas varim maso psovi😀

6.3.2020 12:11
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Ančovičko, také vařím maso psovi a proto ho současně vařím i slepicím. Tu zeleninu vždycky míchám se šrotovanou směsí, i to maso. V létě, když je pastva, tak si také nacpou volata trávou, ale protože teď ještě tráva není, mají to místo pastvy. Hlaví je, že jsou zdravé a snáší zdravá vajíčka. Tak snad mají energie dost.

6.3.2020 12:16

Myslím, dámy, že jste to obě uvedly skvěle a chovatelka si již udělá představu, co a jak. Moje hedvábky chodí celý podzim/zima/jaro po celé zahradě a jak zima nestála za nic a tráva je skoro pořád zelená, tak spotřeba směsy šla dolů, prostě se zacpou venku, jen slunečnici by žraly pořád ve velkém

6.3.2020 12:44
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Frufru, tak,tak😁
Když si to dá paní zadavatelka dohromady,tak ji každá slepička ponese 2 vajíčka denně!😂😂👍🌸🐔🐔

Přidejte reakci

Přidat smajlík