Malé kachny

Kachny pekingské
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2020 14:31
Diste

XXX.XXX.22.149

Dobrý den. Chystám se mít své vlastní malé kačenky a nevím v čem je po vylihnuti odchovat. Jestli musí být nějakou uzaviratelnou bedynku a nebo stačí 4 stěny bez vrchního víka. Kačenky budu mít v garáži kde je min 16 stupňů. Vyhrevnou lampu samozřejmě mít budou. Jde mi hlavně o to do čeho je mám po vylihnuti dát. Rád bych byl 100% připraven. Děkuji za reakce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2020 16:30

Kachny po vylíhnutí nelétají, takže lze i shora otevřenou.
Možno použít kartonovou krabici, kterou budete co chvíli měnit za novou včetně podestýlky, protože se bude promáčet. Vyšší plast bedna může být, ale s tím, že když budete čistit (časem denně), musíte ji umývat a znovu podestýlat, krabici jen prohodíte.
Udělejte jim přístup jen k minimální ploše vody, aby do napaječky daly jenom zobák, tím se dá přílišné promáčení regulovat, pořád to však jsou kachny čuňata.

7.3.2020 06:51
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Já mívám v kartonove krabici na dne silnější igelit, třeba od krmeni pro psa,na něm papir,noviny,na tom podestylku..promocenou podestylku vyhazuji lehce,sbalim do papiru,vyhodim..jinak se vam dno kartonu rozmáčí a můžete vyhodit všechno, i celou krabici..

7.3.2020 07:04
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Ale toto řešení ubytování kachnat,housat,kuřat, je jen na par prvnich dni života,takové nouzove řešení, udelejte jim pěknou odchovnu, z preklizky,prken,osb desek,navodu na stavbu je tu dost ...zdroj tepla je nutný, 16°je hodně málo..aspoň 25..kacenky se stále čvachtaji ve vodě, tak aby neprostydy..

7.3.2020 09:59

Úplně nejlepší je koupit kvokající slípku (krůtu, pižmovku) a pod ni kačenky dát.
Po tom, co jsem už několik káčat odchoval uměle, bych se do umělého odchovu pustil jedině až bude teplo, ať můžou co nejdřív ven, jinak jedině slípka nebo kačena.

7.3.2020 18:44
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Úplně nejlepší je koupit kvokající slípku (krůtu, pižmovku) a pod ni kačenky dát.
Po tom, co jsem už několik káčat odchoval uměle, bych se do umělého odchovu pustil jedině až bude teplo, ať můžou co nejdřív ven, jinak jedině slípka nebo kačena.

Nojo,ale komu zacatkem března kvoka slepice?..mě tedy ani jedna a to jich mam 60😂😂..zatim pilně snáší,jak slepice,tak pizmovky😀..
Ale odchov pár kacatek se lehce zvládne,stačí teplo,sucho a dobre krmeni 😀

8.3.2020 08:33
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Diste napsal(a):
Dobrý den. Chystám se mít své vlastní malé kačenky a nevím v čem je po vylihnuti odchovat. Jestli musí být nějakou uzaviratelnou bedynku a nebo stačí 4 stěny bez vrchního víka. Kačenky budu mít v garáži kde je min 16 stupňů. Vyhrevnou lampu samozřejmě mít budou. Jde mi hlavně o to do čeho je mám po vylihnuti dát. Rád bych byl 100% připraven. Děkuji za reakce.

..a kdy se vam kacenky budou lihnout?.už jsou v lihni nebo zatim v plánu?..pokud nemáte vyhovujici podminky,tak bych plánovala kacenky na konec března,spíš duben,aby byly,jak pise i Jakub Erlec,čím dřív na trávě a teplem slunicku 😀

8.3.2020 08:53

ančovička1 napsal(a):
Nojo,ale komu zacatkem března kvoka slepice?..mě tedy ani jedna a to jich mam 60😂😂..zatim pilně snáší,jak slepice,tak pizmovky😀..
Ale odchov pár kacatek se lehce zvládne,stačí teplo,sucho a dobre krmeni 😀

Mě... Jednu jsem odkvokal a začala druhá Já vím, hedvábky....

8.3.2020 09:48
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mě... Jednu jsem odkvokal a začala druhá Já vím, hedvábky....

😁já zapomněla na hedvabky😱to bude tim,že jsem je nikdy neměla..nemám žádné zkusenosti😩😀

8.3.2020 19:56

ančovička1 napsal(a):
😁já zapomněla na hedvabky😱to bude tim,že jsem je nikdy neměla..nemám žádné zkusenosti😩😀

Ony se teď vystřídají Všechny a v dubnu to nebude ani kvok...

Přidejte reakci

Přidat smajlík