Uživatel s deaktivovaným účtem

nějaký hnědý hybrid. třeba isa brown nebo bovans brown.
5826
napsal(a):
Dobrý den,
z nabídky většiny drůbežáren a líhní zmizelo oblíbené plemeno Tetra. Můžu se zeptat , které je dnes místo něj.
Díky za odpovědi.
pk73

XXX.XXX.152.4
ahoj dominant a mozem ti len odporucit tento hybrid u mna jedina sliepka, ktora slape cely rok
Tetra se dá sehnat pořád, zrovna nedávno jsem četl inzerát zde na if. Ty už ale tady fungují více než třicet let a jsou dávno překonané. Tak jako i Morávia. Dnes se vše odvozuje od Dominantů a je široká škála jak zbarvení peří tak skořápky. Chce to jenom než něco koupíte prověřit si prodejce, aby jste koupili doopravdy to co požadujete.

Dominant, zvlášť barevní, je druhá liga, akorát pro neznalé drobnochovy. Velkoproducenti stojí max. o hnědé.
pk73

XXX.XXX.152.4
a co je prva liga?
pk73

XXX.XXX.152.4
no mna zaujima ine ako dominant, kedze to tu bohemiagall uviedol tak rad by som vedel od neho tie plemena, rad sa naucim nieco nove

Ok. Nebavíme se o plemenech, ale o užitkových, konkrétně nosných hybridech. Dejte si do googlu třeba dominant hnědý 102 a vedle toho isa Brown a porovnejte parametry. Nebo dekalb White a dominant leghorn..
pk73

XXX.XXX.152.4
vsak mi napiste ktore su najlepsie, ja tvrdim,ze dominant na doma skvela volba, ak je daco lepsie tak to sem hodte, ako co mam googlit ked vy to viete, ja neviem,preto sa pytam

pk73
napsal(a):
vsak mi napiste ktore su najlepsie, ja tvrdim,ze dominant na doma skvela volba, ak je daco lepsie tak to sem hodte, ako co mam googlit ked vy to viete, ja neviem,preto sa pytam
Umíte číst? Tak si moje příspěvky přečtěte ještě jednou
Tu máte 1.ligu:
https://www.dekalb-poultry.com/en/product/
https://www.isa-poultry.com/en/product/
https://www.lohmanngb.co.uk/
Bežný chovateľ nikdy nezistí, čo je prvá, druhá a tretia liga. Dôvod je ten, že málo kto má možnosť (prípadne chce) profesionálne kŕmiť, svietiť... Ak sa sliepky pasú na záhrade, žerú tretinu zmesky, tretinu pšenice a tretinu odpady, zemiaky... nikdy to nemôže zistiť. Dominant je druhá liga, to súhlas, ja mám momentálne Dominant D229 a nesú krásne, nevidím rozdiel od Dekalb-white, uvidíme ale perzistenciu znášky, to je ten zásadný rozdiel medzi rôznymi hybridmi rôznych šľachtiteľov. Teda aký dlhý bude znáškový cyklus, tam ide Dekalb až do 15 mesiacov tuším, dá sa to nájsť. Bežné sliepky si dajú po roku pauzu. +3 mesiace je pre veľkú farmu brutálny rozdiel v príjmoch za vajcia. Dominant ale môže byť pre niekoho kľudne lepší ako Dekalb, Isa. Mám teraz chovateľa, ktorý chová Isa Brown, pri rovnakom krmive ako minulý rok u Dominanta hnedého má o jednu až jeden a pol menšiu veľkosť vajec. Predým mal XL, L, teraz M,L. Dominant pri šľachtení myslím uprednosťňuje veľké sliepky, asi aj kvoli dvojakej úžitkovosti (polievka...). Vačšia sliepka rovnakého kríženia RIR x RIW znesie vačšie vajcia. To sú moje praktické pozorovania, moje Dominantn D229 sa mi javia vačšie ako boli Dekalb white, aj mám vačšie vajcia.
Dobrý den.Tetra není plemeno ale nosný hybrid.Velkochovy jich produkují velmi m,noho a ve snášce jsou většinou dest měsíců pak jsou nahrazeny kuřicemi.Co se týká snášky tak časopis Náš chov loni zveřejnil informaci osnšce různých linií ve velkochovech.Jen si pamatuji,žeprůměrná snáška všech hybridů byla 301 vajec.Za lonský rok to ještě nebylo zveřejněno .Pokud budete mít jakéhokoli hybrida na zahradě tak tuto snášku nedocílíte ani při směsích protože jsou slepiuce vystaveny různým povětrnostních vlivů.Ve vekochovu mají plnohodnotné směsia klimatizaci.Vždy platilo a platí,že slepice nese zobákem.
https://www.dekalb-poultry.com/en/news/schothorst-feed-research-achieves-5107-eggs-hen-housed/
Píšu znášku do veku 100 týždňov, keď sa začína znáška v 18.týždni, to je 82 týždňov znášky, to je 20 mesiacov... Neuveriteľné. Na začiatku a prvé mesiace znášky nepoznáte rozdiel medzi hybridmi, kvalita sa ukáže neskôr. Ako pri autách, kvalita sa ukáže po 150000km.
pk73

XXX.XXX.254.20
Nosnice chovam 26rokov, zacinal som s leghornami vynosenymi z velkochovu, za tie roky som mal postupne rozne nosnice, momentalne mam uz asi 5r dominant hybrid a ked to porovnam , je to to najlepsie co som mal doteraz nebavme sa tu o teoretickej znaske vo velkochove, ale o realnej znaske v domacom chove. Takze odporucam dominant, nakolko ak im vytvorite ako tak podmienky budu nosit aj v zime celkom slusne , co kazdeho gazdu potesi :-) Na papierove super hybridy ako tu spomina bohemiagall neviem dat nazor, je mozne, ze by nakoniec mozno ani nezvladli podmienky u mna a dominant to dava mam odskusane.
Este ako zaujimavost kohuta mam krasneho leghorna a v liahni potomstvo leghorn x dominant, som zvedavy na vysledok, jedno kura mi vysedeli a to sledujem, co z neho bude, tak dam potom vediet.