Predtým ako vložím vajicka do liahne

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2020 13:07
didibakachan

XXX.XXX.96.2

Dobrý deň, mame uskladnené na sadová vajicka v miestnosti kde je cca 10-13 stupňov a plánujeme ich už dat do liahne ale niekde som čítala ze predtým by sa mali ešte položiť na nejaký čas do izbovej teploty aby sa do liahne nedávali studené... Nakoľko ich takto mam odložit? Ďakujem za radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2020 13:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

didibakachan napsal(a):
Dobrý deň, mame uskladnené na sadová vajicka v miestnosti kde je cca 10-13 stupňov a plánujeme ich už dat do liahne ale niekde som čítala ze predtým by sa mali ešte položiť na nejaký čas do izbovej teploty aby sa do liahne nedávali studené... Nakoľko ich takto mam odložit? Ďakujem za radu

Dejte je na hodinu do kuchyně a pak je tam vložte.

15.3.2020 13:49
jo012810

XXX.XXX.101.35

Domnívám se a mám odzkoušeno, že není třeba vymýšlet nějaké mezistavy v teplotě. Mě se osvědčilo dělat co nejméně kroků. Ve sklepě vajíčka (násadová) každý den převracím, když přikládám nová. Naložím přímo ve sklepě do líhně a líheň zapnu, jen otáčení vajíček zapnu až za cca 24 hodin. Jde o malou Rcomku. Když jsem dříve líheň předehříval a vajíčka dával do pokojové teploty před vložením, výsledky líhnutí byly a jsou stejné. Z oplozených vajec (prosvěcím 10 den) se líhne 85 až 95% zdravých kuřat. Rozptyl líhnutí je (pravděpodobně) dán výživou-i když se snažím krmím stejně a pokud možno i pestře. Ale do směsí člověk nevleze a účinek slunečního záření je rovněž blahodárný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík