Dobrý deň, máme domácu liaheň velkosti 75x35 cm a rada by som vedela či do takejto "menšej" liahen stačia tieto plytké 2 nádoby s vodou. Bohužial vlhkomer nemáme a tak neviem odhadnúť koľko vody by som asi mala dať. Preto sa chcem spýtať ako to vy riešite pri vlhkosti v liahni a cca prísť na to koľko vody tam poprípade dať.
Ďakujem.
https://www.ohausvahy.cz/vlhkomery/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Zbo%c5%be%c3%ad+-+METROSERVIS&utm_content=Vlhkom%c4%9bry&utm_term=vlhkom%c4%9br
Na fotce je to sice špatně vidět, ale zdá se mi, že na líhni máte teploměr s vlhkoměrem. Pokud ne tak doporučuji nějaký, třeba některý z těchhle zakoupit. Ty nádoby v líhni jsou dost objemné a pro slepice zbytečné. Pro kachny třeba jo, nevím nikdy jsem je nelíhnul, ale kuřata by se utopila ve vejci. Já bych tam dal třeba čtyři menší nádoby a pro začátek naplnil jenom dvě a poslední týden dolil i zbytek. Bez vlhkoměru to ale neodhadnete.
Nevím jakou máte s tou líhní zkušenost, ale všiml jsem si, že máte větrací otvory ve spodní části. Doporučuje se větrání nahoře, aby se odváděl oxid uhličitý a ne nasávat studený vzduch. V dolní části mohou dírky být, ale jenom malinké, aby studený vzduch zbytečně neochlazoval vajíčka.
horal
napsal(a):
Nevím jakou máte s tou líhní zkušenost, ale všiml jsem si, že máte větrací otvory ve spodní části. Doporučuje se větrání nahoře, aby se odváděl oxid uhličitý a ne nasávat studený vzduch. V dolní části mohou dírky být, ale jenom malinké, aby studený vzduch zbytečně neochlazoval vajíčka.
Hore mame dierku na únik... Neviem ci to stačí :) dá sa to poprípade odkryť viac