Syrové vejce

Kachny pekingské
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2020 08:17
Diste

XXX.XXX.14.28

Dobrý den. Můžu dát kachnam syrové vejce, které teď nevyuziju?Nebo je vždy uvařit. Děkuji za reakce

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2020 19:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můžete, kachny i pižmovky jsou prostě popelnice a sežerou to. Slepičí syrová vejce jsem dával občas i husám, když nesly.
Pokud likviduji neoplodněná vejce z líhně (5-7 dnů v líhni), tak je pořádně uvařím natvrdo a to házím zvířatům silně o zem vcelku i se skořápkou, a přesto se mi nikdy drůbež nenaučila žrát vejce po sobě.
Házet do výběhu drůbeži celá syrová vejce bych nezkoušel. Když budete dávat syrové vejce, tak ho zamíchejte do šrotu nebo zrna.

21.3.2020 14:21
Meelek

XXX.XXX.166.12

Všechna vejce, včetně vsech nevylihnutych z lihne, prip. mrtvých kuřat dám do vody a varim přes dvacet minut ve větším hrnci, raději s pokličkou. Pár pukavcu mi už dokázalo vyhodit pokličku do vzduchu. A nedokážu si představit, kdyby tam nebyla...

Po uvařeni, projedu mackadlem na brambory, zasypu zrnem, zrno nabobtná, změkne, znovu promíchnu mackadlem. Trochu plastinu a je z toho bašta pro slepice. Prdnu jim to i s hrncem a mackadlem do výběhu, večer seberu skoro čistý nádobí.

Syrovy vejce dávat mi přijde spíš jako taková prasecina. Zašpiněný krmítko, kybl na krmení. S prichazejicim teplem to všechno bude smrdět jako bolavá noha. Mouchy na to budou klást vajicka?

10kg PB láhev mi vydrží ve chlivě půl roku a vyjde na zhruba 200Kc? Není to zase tak moc drahé.:)

21.3.2020 14:37
začátek

XXX.XXX.4.22

Zdravim 10kg PB u nás 320Kč,ale vydrží dlouho.Nakřápnutá vajíčka přidávám pejskovi do papů a vajíčka z líhně po první kontrole vařim 30 minut a jdou rozmačkaná do papání slepičkám,ty na konci líhnutí do popelnice.

21.3.2020 14:54
Meelek

XXX.XXX.166.12

začátek napsal(a):
Zdravim 10kg PB u nás 320Kč,ale vydrží dlouho.Nakřápnutá vajíčka přidávám pejskovi do papů a vajíčka z líhně po první kontrole vařim 30 minut a jdou rozmačkaná do papání slepičkám,ty na konci líhnutí do popelnice.

Psovi dat syrovy vejce se bojim, aby mi pak ten vrtiocas nechodil na husí vejce. Je přes noc puštěný a chodí i do výběhu s husami, když prohání kočky.

23.3.2020 09:40
paskov244

XXX.XXX.200.184

Syrová kachní vejce můžete konzumovat po tepelné úpravě i vy . V poválečných letech se kachní vejce i vykupovala pekly se z nich cukrářské výrobky .
www.rodicka.cz/kachni-vejce-v-kuchyni

23.3.2020 10:43
Varaxi

XXX.XXX.1.226

paskov244 napsal(a):
Syrová kachní vejce můžete konzumovat po tepelné úpravě i vy . V poválečných letech se kachní vejce i vykupovala pekly se z nich cukrářské výrobky .
www.rodicka.cz/kachni-vejce-v-kuchyni

Syrová kachní vejce po tepelné úpravě už nebudou syrová. :)

23.3.2020 11:15
paskov244

XXX.XXX.200.184

Varaxi napsal(a):
Syrová kachní vejce po tepelné úpravě už nebudou syrová. :)

Vy jste ten typ člověka co neporadí ale druhé je schopen ukamenovat pro slovo .
Za slovo syrová se omlouvám mělo tam být pro ty méně chápavé ČERSTVÁ . Tím myslím vejce která jsou zbirana dvakrát za den a ne jednou za tři dny . U kachnÍch vajíček je to z bakteriemi více složité než u drůbežích vajíček . Ale vám to dál rozebírat nebudu nejsem si jist zda by jste to pochopil .

Přidejte reakci

Přidat smajlík