Minus 4 °je dost..to bych asi také vzala..mě už sedi druhá kačka pizmovka na vejcich,ostatni ještě snáší,zatim par vajicek,ale po dnešku všechno posbírám , uvařím slepicim a
začneme znovu.. a par dni budu vejce sbírat a ukládat v teple, dokud bude mrznout...ještě je na mladé času dost😀
To nic,pizmovka nanese vajicka nová😀..ja jsem jich dneska sebrala z venkovnich hnizd asi 7?..,některá označim a nechám na podkladky..horší je,že už pár dni objevuji upatlaná vajíčka od žloutku..tak hlidam, která slepička se snaží vajíčka klovat..tri slepičky už jsou po operaci, ustrihla jsem jim špičku zobaku..😁..tak uvidíme,jestli to přestane..
Tak mi to nedalo a jedno s těch vajíček jsem strčila do lihne, abych zjistila jestli bude čisté a nebo se bude vyvíjet. Kačera mám ozkouseneho, vajíčka má oplodněná.Kdyz ji seberou všechna vajíčka, tak začne snášet jinde a nebo do toho samého hnízda? Mám ještě kacku sedlatou a ta začala snášet včera, tak aby ji nevlezla do hnízda. Dekuji
No,když si nejste jista,že vajicka promrzla,dejte je do líhně všechna😀..co kdyby?.a do hnizda dejte podkladek,jakekoliv vajíčko,dve,tři, třeba slepičí, většinou snáší do stejného hnizda,pokud ji tam něco neruší,jako u nás to dělají slepice..😕..a kacka sedlatá,pokud už někde začala snášet,měla by na tom hnízdě už zůstat..škoda,dneska bude mrznout zase,tak take budu sbirat a vratim po mrazech..