Čím dezinfikovať priestory po nakazených kuriatkach?

Kalimero
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2020 09:42
dreamlife

XXX.XXX.12.234

Ahojte, čím vydenzifikovať priestor, kde boli kuriatka napadnuté pľúcnou chorobou - kýchajúce kuriatka? Ten istý priestor je doliaheň pre kačky, pštrosy emu...
Doma mám generátor ozónu, len chcel by som dezinfikovať aj nejakou chémiou. Povrch odchovne sú laminátové lepené dosky a strop klasické drevo.
Ďakujem za odpoveď.

23.3.2020 13:39
jo012810

XXX.XXX.101.35

Dezinfimuji Virkonem S, ale nikdy jsem neměl problém s kýcháním. Takže z praxe nemohu poradit, ale na tomto přípravku se uvádí, že jde o dezinfekci proti bakteriím a virům a dalším "breberkám".

23.3.2020 13:45
Meelek

XXX.XXX.167.165

Na dezinfekci, i preventivní, používám naredene obyčejné Savo, Savo originál. Trilitrovka rozprašovač s pumpičkou. Po zastriknuti plochy nebo předmětu tímhle roztokem, vezmu zednickou lžíci. A stejně jako při nahazování omítky nebo spricovani, zaprasim suchým vápnem. Je to levný.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2020 14:17

vůbec nejlepší dezinfekce je nechat prostor po chemické dezinfekci prázdný. aspoň týden.

23.3.2020 20:02
dreamlife

XXX.XXX.12.234

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
vůbec nejlepší dezinfekce je nechat prostor po chemické dezinfekci prázdný. aspoň týden.

Ďakujem za odpoveď. Ešte chcem dodať, že kuriatka boli kupované v gyrone v Piešťanoch....

9.11.2020 20:45
dreamlife

XXX.XXX.12.234

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Tak pošli aj posledné kalimera, dneska som minul 2 sava, zaobstaral som si nové sliepky, vyzerajú zdravé, mám ich v karanténe /mimo chlieva s kalimerami/.
Pomôžu mrazy dezinfekcii? Fakt stačí len týždeň po dezinfekcii? Kamarát mi vravel, že min.2 týždne. Dakujem.

10.11.2020 17:23

dreamlife napsal(a):
Ďakujem za odpoveď. Ešte chcem dodať, že kuriatka boli kupované v gyrone v Piešťanoch....

z Gyronu Banka pri Piešťanoch ani klince. Vonku pekné domečky, zopár hybridov v dobrej kondícii, ale v halách popreletované kurence medzi kačicami, perličky s husami, proste mix, tu a tam ozobané, chcípnuté kusy, nečistené celú sezónu. 2x som kúpil a 2x skoro všetko pokapalo, okrivelo, kýchalo,..
Možno som mal iba "šťastie" ale za mňa - nie, už nikdy

Přidejte reakci

Přidat smajlík