Ahojte, čím vydenzifikovať priestor, kde boli kuriatka napadnuté pľúcnou chorobou - kýchajúce kuriatka? Ten istý priestor je doliaheň pre kačky, pštrosy emu...
Doma mám generátor ozónu, len chcel by som dezinfikovať aj nejakou chémiou. Povrch odchovne sú laminátové lepené dosky a strop klasické drevo.
Ďakujem za odpoveď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

vůbec nejlepší dezinfekce je nechat prostor po chemické dezinfekci prázdný. aspoň týden.
napsal(a):
vůbec nejlepší dezinfekce je nechat prostor po chemické dezinfekci prázdný. aspoň týden.
Tak pošli aj posledné kalimera, dneska som minul 2 sava, zaobstaral som si nové sliepky, vyzerajú zdravé, mám ich v karanténe /mimo chlieva s kalimerami/.
Pomôžu mrazy dezinfekcii? Fakt stačí len týždeň po dezinfekcii? Kamarát mi vravel, že min.2 týždne. Dakujem.

dreamlife
napsal(a):
Ďakujem za odpoveď. Ešte chcem dodať, že kuriatka boli kupované v gyrone v Piešťanoch....
z Gyronu Banka pri Piešťanoch ani klince. Vonku pekné domečky, zopár hybridov v dobrej kondícii, ale v halách popreletované kurence medzi kačicami, perličky s husami, proste mix, tu a tam ozobané, chcípnuté kusy, nečistené celú sezónu. 2x som kúpil a 2x skoro všetko pokapalo, okrivelo, kýchalo,..
Možno som mal iba "šťastie" ale za mňa - nie, už nikdy