Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2020 14:23
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Dobr, den dnes jsem objevil hnízdo koroptve nebo bažanta u nás na zahradě ale sousední nás byl před 3mi dny přívětivé poprvé a naposledy včera a nevím jestli se slepice vrátí si sednou na vejce děkuji za každou odpověď byla by škoda kdyžby se na ně vyprdla

26.3.2020 14:23
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Soused u nas

26.3.2020 14:24
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Pro větve

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2020 16:23

KLIMEK PETR napsal(a):
Dobr, den dnes jsem objevil hnízdo koroptve nebo bažanta u nás na zahradě ale sousední nás byl před 3mi dny přívětivé poprvé a naposledy včera a nevím jestli se slepice vrátí si sednou na vejce děkuji za každou odpověď byla by škoda kdyžby se na ně vyprdla

Sesbírej je a vylíhni, co bych za to dal, najít takové hnízdo

26.3.2020 20:02
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Ale já je nemam kam dát

26.3.2020 20:02
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Zatím tam jsou jen 2 totiž

26.3.2020 21:07

KLIMEK PETR napsal(a):
Zatím tam jsou jen 2 totiž

Pod holuby. Musíš oželet 1 hnízdo holubích a dát je tam.
A ten pár před líhnutím zavřít, po vylíhnutí okamžitě sebrat kuřata domů a dávat masné červy+směs (nebo aspoň míchanici).

27.3.2020 13:47
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Nesahat, nezasahovat, nechat to na přírodě. Nerušte, nechoďte se tam ani dívat, ať je celé hnízdo v klidu.
Sbírat vejce divokých ptáků je nejen nelegální, ale i neetické a nerozumné - co budete dělat, když Vám ta vejce nakazí holuby nějakou nemocí? A co když se jejich máma o vejce starat chce, ale nemá na to dost klidu? Co když vejce úspěšně vylíhnete, ale kuřata pojdou, protože je budete špatně krmit? Vždyť ani nevíte, co to vlastně je za druh, jak se o ně pak můžete správně postarat?
Nezasahujte, nechte to být.

27.3.2020 14:04
ladd

XXX.XXX.34.44

Souhlasím s Varaxi. Hnízdu se vyhýbejte, dlouho na zahradě v jeho okolí nepobývejte, pokud je to možné. Slepice do hnízda teprve snáší, takže se u něj moc nezdržuje, nebyl tedy velký předpoklad, že by jste ji vyrušili přímo na hnízdě, když jste na zahradě pracovali.
Maximálně, po týdnu hnízdo opatrně zkontrolujte, pokud budou vajíčka stále dvě, je jasné, že slepice hnízdo opustila. Pak bych teprve uvažoval, zda vejce vylíhnout uměle nebo pod náhradní kvočnou. Je to ale nelegální, jak píše Vraxi.
Mějte na paměti, že slepice snese s občasnou přestávkou každý den jedno vajíčko, počítejte ted tak 15 dní + 27 dní inkubace. Po tu dobu by jste měli v místě hnízda zachovávat klid.

Přidejte reakci

Přidat smajlík