pk73

XXX.XXX.254.20
Zdravim, mam mensi problem, sliepky mi nesu tak, ze mam tuknutu skrupinku, kedze sa tomu neda zamedzit nedavajte mi rady co mam zmenit, toto som absolvoval, riesme ci je mozne uskladnit a popripade opravit skrupinku,alebo ho dat do liahne len tak, kedze mi ide o kazde vajicko, poradte skusenejsi co s tym ak mate zopar vajec a su pre vas cenne. Povedzme ze mam take vajicko a potrebujem z neho liahnut.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naťuklé vejce rychleji vysychá. Vždycky se je snažím vyřadit.
Jednou mi kačena z naťuklého vyseděla kačenku, ale to vejce se naťuklo až tak týden před líhnutím.
Pak jsem měl v líhni husí vejce týden před líhnutím, kterému jsem udělal otvor v místě bubliny, protože jsem spletl termín líhnutí a chtěl vidět, zda má už venku zobák. Nakonec jsem dírku zadělal slepičí skořápkou a house (menší) se vylíhlo, akorát bylo prostě slabší a husa ho sešlápla, nepřežilo.

Ja som zvykol zalievať vrstvičkou neparfemovaného vosku...

křap prostě není NV, vůbec to nepočítejte, prostě nemáte vejce.

napsal(a):
A funguje to? Možná bych to taky zkusil. Jen na zkoušku ze zvědavosti, vajec mám dostatek.

napsal(a):
A funguje to? Možná bych to taky zkusil. Jen na zkoušku ze zvědavosti, vajec mám dostatek.
Viete čo u mňa fungovalo vždy aj pod kvočkami... Ale nedal som hrubú vrstvu iba som to tak pretrel... Rovnako keď mám vajce z časti také ako naklované a blana nieje poškodená dám ho tam alebo zafixujem nejakou škupinkou ako vy. Ale keď je iba prasknuté tak vosk.
pk73

XXX.XXX.254.20
ak mate len jednu sliepku a ide o kazde vajicko rozprava sa inak, uz som to osetril sam som zvedavy ako to dopadne

Meelek
napsal(a):
To Elrlec: Snažím? Samo natuklo? :) K cemu to je ADAME? Hrat si na pana Boha? Touha po poznání nebo týraní? Není to k prdu? Nebo hamtyhamty? Podle mě je to tvorba bastardů a blbost člověčí. Můj názor, psss.
Je to trochu hra na Boha. To je víc věcí.
V praxi se to pak může hodit, až se nějaké drahé (husí koupené za 100Kč) vejce naťukne. Minimálně proto má smysl zkusit to s nějakým normálním křapem.
Nakonec se žádné cílené rozbíjení pro pokus nekoná, protože mi kvočna trochu poškodila vejce, takže hned napoprvé se chytnu Markova návodu s voskem.

Meelek
napsal(a):
To Elrlec: Snažím? Samo natuklo? :) K cemu to je ADAME? Hrat si na pana Boha? Touha po poznání nebo týraní? Není to k prdu? Nebo hamtyhamty? Podle mě je to tvorba bastardů a blbost člověčí. Můj názor, psss.
Vejce pod kačenou naťukla tehdy kačena při vstupu do budky, to se stane.

napsal(a):
Používám včelí vosk, ale v zásadě je to asi jedno. Funguje to v lihni, pokud není protržená blana pod skořápkou a pokud je to uzavřeno včas, než dojde k bakteriální infekci

No tohle jsem kdysi taky řešil..násadová husí vejce po 170 Kč/ks. Dodáno bylo 6 vajec a 3 byly křápnuté ale blána byla celá. Na radu toho co mi to poslal jsem to zalepil lepící páskou...a výsledek ?
Z 3 křáplých vajec slepených lepící páskou 3 housata
z 3 nepoškozených vajec 0 housat /vejce nebyla oplozená/
Takže z nouze to jde..nemělo by to být pravidlo.Mě teda příjde asi vhodnější ten včelí vosk..ale pokud ho neseženete tak i ta páska dobrá..

Páska neprodyšně neprilne, vosk zaleje všechny póry a o to jde. Důležité je zakapat nejen prasklinu, ale i kousek okolo, tak aby vosk tvořil celistvou vrstvu