Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2020 06:45
Awer

XXX.XXX.42.231

Zdravim, napadla me takova vec, pustit par bazantich kurat na vykrmeni ke slepicim a na podzim sklidit... Na netu jsem moc informaci nenasel ( vsechno o volierovem chovu, ale ja bych je rad pustil do vybehu), tak se zeptam tady: je to uplna blbost?
Diky moc

1.4.2020 14:26
Meelek

XXX.XXX.165.178

Jediná možnost, o který jsem cetl je vysezení pod kvočnou. Měli by získat návyky od slepic. Každopádně nic to nemění na tom, když je vyleká (a že je vyleká kdeco) cokoliv, budete je možná nahánět po okolí, třeba..Kupírování je k ničemu. Choval jsem je ve voliéře. MV

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2020 19:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Awer napsal(a):
Zdravim, napadla me takova vec, pustit par bazantich kurat na vykrmeni ke slepicim a na podzim sklidit... Na netu jsem moc informaci nenasel ( vsechno o volierovem chovu, ale ja bych je rad pustil do vybehu), tak se zeptam tady: je to uplna blbost?
Diky moc

Mám bažanty obecné ve výběhu ostříhané, pořádně zastřižené.
Nemám je na výkrm, ale na chov. Už mi začínají chodit na hnízda v kurníku a kohoutům se zvětšují poušky, začínám přimíchávat směs pro nosnice.
Vypadá to, že zastřižení na ně tas takový vliv nemá a nesnaží se utíkat, jsou v pohodě. Výběh je ale uzavřený proti úniku po zemi, tuhle však byl problém s plotem a bažanti zdrhli, něco jsem chytil a zbytek se vrátil sám k plotu až na jednu slípku, která asi netrefila. Jsou z bažantnice z Hynkova, mám je od dospělých a přece navykli, kde bydlí.
U mladých to nebude žádný problém, měl jsem mladé a za kvočnou běhali ukázkově, neschovávali se, bohužel jich bylo málo a tak jsem o ně časem přišel. Kdyby mi vydrželi, věřím, že by mi běhali venku se slípkami.
Chováním se to neliší od kuřat, potřebují lépe živit a raději i směs s kokcidiostatiky (BR1, KR1, BŽ1) a červy.
Snášenlivost bažantů se slípkami, holuby-bez problémů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík