Uživatel s deaktivovaným účtem

Awer
napsal(a):
Zdravim, napadla me takova vec, pustit par bazantich kurat na vykrmeni ke slepicim a na podzim sklidit... Na netu jsem moc informaci nenasel ( vsechno o volierovem chovu, ale ja bych je rad pustil do vybehu), tak se zeptam tady: je to uplna blbost?
Diky moc
Mám bažanty obecné ve výběhu ostříhané, pořádně zastřižené.
Nemám je na výkrm, ale na chov. Už mi začínají chodit na hnízda v kurníku a kohoutům se zvětšují poušky, začínám přimíchávat směs pro nosnice.
Vypadá to, že zastřižení na ně tas takový vliv nemá a nesnaží se utíkat, jsou v pohodě. Výběh je ale uzavřený proti úniku po zemi, tuhle však byl problém s plotem a bažanti zdrhli, něco jsem chytil a zbytek se vrátil sám k plotu až na jednu slípku, která asi netrefila. Jsou z bažantnice z Hynkova, mám je od dospělých a přece navykli, kde bydlí.
U mladých to nebude žádný problém, měl jsem mladé a za kvočnou běhali ukázkově, neschovávali se, bohužel jich bylo málo a tak jsem o ně časem přišel. Kdyby mi vydrželi, věřím, že by mi běhali venku se slípkami.
Chováním se to neliší od kuřat, potřebují lépe živit a raději i směs s kokcidiostatiky (BR1, KR1, BŽ1) a červy.
Snášenlivost bažantů se slípkami, holuby-bez problémů.