Sarinkaa

XXX.XXX.158.178
Dobrý den chtěla bych se zeptat co může být za nemoc když má slepice zalepené oči (asi hnisem ) a v zobáku má něco jako sliz .
Hledala jsem na internetu ale nic podobného jsem nenašla .
Ze zkušenosti z podzimu, takhle vypadala jedná pipka a mela to za pár. Oddelil bych ji a začal čistit mrkev, cibuli a celer.. Já stihnul ještě zajet na takovou tu klasickou psi vet ordinaci, udělal jsem kvalitni komedii pro čekárnou plnou pejskařů včetně veterináře. Byl mi doporučen Doxygal. Slepice asi dvě hodiny po příjezdu pošla. Zbytek to rozchodil, ale nijak jsem je neprelecoval. Čekal jsem horší scénář. A antibiotika raději ne, Doxygal jsem nekoupil. Trošku jsem si zablbnul, nechtěl přijít o čerstvě založeny chov. Nikdy před tím jsem takovýhle slepičí slintání neviděl, nezažil.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sarinkaa
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych se zeptat co může být za nemoc když má slepice zalepené oči (asi hnisem ) a v zobáku má něco jako sliz .
Hledala jsem na internetu ale nic podobného jsem nenašla .
Pravděpodobně dost hnusně rozvinutá mykoplasmóza, léčí se sekerou (selekce těžce nemocných zvířat), u cenných kusů se dávají ATB.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ze starší diskuze zde:
“trus kašovité konzistence a hnědé až hořčicové barvy je normální jev. Jedná se o tzv. "smolu" po myslivecku, což je označení tototo typu trusu u všech z řádu hrabavých včetně čeledi tetřevovitých. Tento typ trusu se určitou dobu vylučuje a je to obsah pocházející ze slepých střev. Hmota silně páchne.
Kokcidioza je hlavně u kuřic v podobě červeného krvavého trusu jakoby s kousky masa.
Mají-li slepice průjem tedy katar, nejčastěji je vodnatá konzistence trusu, šedá nebo nazelenalá a pod. Pulorová nákaza např. A opeření pod kloakou je tímto řídkým trusem znečištěno a později slepeno v kouli.”