Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ivusinka

5.4.2020 14:52
ivusinka

XXX.XXX.27.95

prosim mam jednodenni kacata husokachny a nevim co jim muzu dat za stravu nez mi prijde pro ne krmeni dekuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2020 15:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Strouhanku, šrot, nadrcenou pšenici.

5.4.2020 22:14
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Je dobře, že se ptáte, ale na tohle jste se měla ptát před tím, než jste si je pořídila. A mít to už doma připravené. Kachna sedí dlouhých 35 dní. No a jestli jste si je pořídila co by výhodnou koupi, tak jste se měla zeptat prodávajícího.
Hotové směsi nekupuji. Pro první dny míchám strouhanku, vařené vejce a mrkev nastrouhanou na jemném struhadle. K tomu je potřeba přidat vitamix a plastin podle návodu. Asi po týdnu přidávám pšeničný a kukuřičný šrot a nadrobno nakrájené kopřivy. A potom dostávají míchanici z namočeného chleba a vařených brambor s kopřivami a mohou chodit na potok, kde si toho taky dost najdou.

6.4.2020 20:43
Meelek

XXX.XXX.162.202

ivusinka napsal(a):
prosim mam jednodenni kacata husokachny a nevim co jim muzu dat za stravu nez mi prijde pro ne krmeni dekuji

Vařené vajíčko natvrdo a strouhanku a třeba plastin.

6.4.2020 20:57
Meelek

XXX.XXX.162.202

ivusinka napsal(a):

Teď taky musím den improvizovat, není to konec světa, měl jsem jiné výdaje a starosti. Ale delší dobu jak dva dny tim nekrmim. Když tam prdnete nadrobno nakrájenou trávu nebo kopřivu, máte vcelku fajn základ pro přežití prtat.

Driv jsem namísto granulek vyhlášených firem taky krmil jen kopřivou nadrobno krájenou a šrotem a plastinem a taky mi nic nechcipalo. Vše dobře promichane. Je s tím víc práce a krmí se několikrát denně, granule vydrží dýl. A stejně, já i ty granule cpu kopřivou. Je to to nej z jara. A třeba, můj táta, když bydlel u Kyjova, tak se skoro pral zjara se starými babickami o kopřivy pro husy, které rostly při břehu Veličky....

Přidejte reakci

Přidat smajlík