Lukes

XXX.XXX.211.212
Zdravim, máte prosím vás není zkušenosti s touto Líhní?
Budu vděčný za vaše rady.
Chtěl bych začít lihnout vlastní kuratka 😊🐣🐤🐓
Lukes

XXX.XXX.211.212
Dobře děkuji
A můžete doporučit nějakou dobrou a za slušné peníze ?
Dle mého názoru,když koupíte jakoukoliv tuto plastovou tak počítejte s tím ,že potřebuje zásah nebo rady zkušeného aby jste úspěšně líhnul.
Před několika lety ,když nebyl trh zasycen těmito plastovými jsme si dělali líhně z lednice či mrazáku .Já na ni líhnu dodnes. Konstruoval jsem ji ,osadil digitálním termostatem a vlkoměrem a ventilátorky.Návod jsem posílal mnoha lidem .Dnes to asi není nutné ,je jich na trhu dost,ale vím právě ze zkušenosti co je na které špatně.
Na vaší uvedené na první pohled mě zarazí ,že má 80W topné těleso.Já měl u lednice /líně z lednice/o objemu 120 litrů dvě 60W žárovky ,které občes seply. Takže tato a mnoho dalších vůbec neizolují a nevěřte tomu ,že je to termoplast.
Z toho vyplývá mnho věcí,velká spotřeba,krajní vejce jinak zahřáté ,některé přehřáté pod topným tělesem apod.
Další věcí je výměna vzduchu ,špatné u místění čidel a tak bych mohl pokračvat.
O seřízení a kalibraci ani nemluvím. Také mívají špatné ventilátory,které foukají jak divé a vysušují vejce i při dobré vlhkosti . Jediné co je u nich dobré je většininou naklápění vajec.
No nějak jsem se rozepsal ,dlouhé příspěvky nikdo prý nečte tak končím.
Lukes

XXX.XXX.211.212
Děkuji za vaši radu a poznatky
Precteno az do konce 😉
asitakhle
napsal(a):
Dle mého názoru,když koupíte jakoukoliv tuto plastovou tak počítejte s tím ,že potřebuje zásah nebo rady zkušeného aby jste úspěšně líhnul.
Před několika lety ,když nebyl trh zasycen těmito plastovými jsme si dělali líhně z lednice či mrazáku .Já na ni líhnu dodnes. Konstruoval jsem ji ,osadil digitálním termostatem a vlkoměrem a ventilátorky.Návod jsem posílal mnoha lidem .Dnes to asi není nutné ,je jich na trhu dost,ale vím právě ze zkušenosti co je na které špatně.
Na vaší uvedené na první pohled mě zarazí ,že má 80W topné těleso.Já měl u lednice /líně z lednice/o objemu 120 litrů dvě 60W žárovky ,které občes seply. Takže tato a mnoho dalších vůbec neizolují a nevěřte tomu ,že je to termoplast.
Z toho vyplývá mnho věcí,velká spotřeba,krajní vejce jinak zahřáté ,některé přehřáté pod topným tělesem apod.
Další věcí je výměna vzduchu ,špatné u místění čidel a tak bych mohl pokračvat.
O seřízení a kalibraci ani nemluvím. Také mívají špatné ventilátory,které foukají jak divé a vysušují vejce i při dobré vlhkosti . Jediné co je u nich dobré je většininou naklápění vajec.
No nějak jsem se rozepsal ,dlouhé příspěvky nikdo prý nečte tak končím.
http://www.lihne.cz/7-king-suro-20.html
Toto je plastová líheň.
Časem prověřená, prodává se již spoustu let.
Není úplně levná - viděno v souvislosti s prodejem cenově "zajímavých" čínských plastových krámů.
Je spolehlivá a lze ji zcela zodpovědně doporučit každému začátečníkovi.
pastevecovci
napsal(a):
http://www.lihne.cz/7-king-suro-20.html
Toto je plastová líheň.
Časem prověřená, prodává se již spoustu let.
Není úplně levná - viděno v souvislosti s prodejem cenově "zajímavých" čínských plastových krámů.
Je spolehlivá a lze ji zcela zodpovědně doporučit každému začátečníkovi.
Ano tyto plastové líhně umí udržovat teplotu v celém svém prostoru i v případě, když je líheň umístěna v místnosti, kde kolísá teplota. Mám s ní 5 roků kladnou zkušenost. Stejně tak líhně fy. Brinsea se vyznačují stejnými vlastnostmi. I v těch laciných se dá líhnout, ale chce to zkušenost, nastavit stabilní podmínky. Nicméně, každý ví, že s trabantem těžko oslním.
Nebuďte na čínské líhně tak přísní :-) dá se v nich líhnout úplně normálně. Jen to chce pár pokusů aby to člověk vychytal. Základem jsou stejně jen kvalitní vejce. Pak Vám to vyskáče všechno i v číňanovi. :-) Pro začátečníka je to uspokojivý kompromis. Pořád lepší než makrovky či rumunky. Já v iíhni YZ32 líhnu od ledna a nedá se říct, že by to byl průšvih. Chce to jen přeměřovat teploměrem při zadání teploty na líhni a deku na zakrytí s otvory pro průduchy. Mám i líheň WQ-36 a to tak 4 roky a ta je o dost lepší než YZ32. Ale jak říkám. Líhnout a to s dobrými výsledky se v těchto líhních dá.
Lucie321

XXX.XXX.168.37
Mám. Jsem s ní moc spokojená. Nasazeno 50 křepelek, vylihnuto 49. Nasazený 3 emu, vylihnutý 3. Nasazeno 18 slepic, vylihnuto 16. Pokud chcete radu, pište na lucka-deu@email.cz
ička
napsal(a):
Mám tuto líheň.Pořídila jsem ji minulý rok. Líhla jsem bez problému, líhnivost vždy 95 - 100%. Letos při 3. líhnutí po pár dnech teplota začala klesat a nevystoupí nad 22 st.C. Byly v ní násadovky krůty.
Takže jde o vadu v záruce. Je třeba reklamovat u prodejce. Osobně by mě zajímalo, zdy bude provedena oprava a jak se prodejce zachová....
Taky máme, tu na 56 vajec (YZ56S), zatím se nám moc nedaří. První líhnutí 5 kuřat z 46, nicméně tam to udělalo také to, že min. polovina vajec byla prázdná. No a kuřata se líhla až později, když jsme se drželi doporučených teplot, tak jsem usoudila, že byla teplota nízká. Po líhnutí prověřeno dalšími dvěma teploměry.
Druhé líhnutí trochu lepší, ale taky nic moc. Z 54 vajec bylo nakonec 17 kuřat, líhnout se začala od 20. dne, měli jsme 10, 10 a 9 vajec vesnický mix od známých, tam ta statistika nebyla ještě tak špatná, protože z uvedeného počtu se vylíhlo 4, 4 a 6 kuřátek a pak jsme měli násadová vejce a to byla opět tragédie. Z 24 vajec se vylíhla jen 3 kuřata, 4. se zřejmě utopilo (proklovalo se, ale utíkaly z vajíčka bublinky a kuře později uhynulo:-((
Je samozřejmě možné, že jsme udělali spoustu začátečnických chyb, nicméně s oplozeností u těch násadových vajec to asi nebylo až tak slavné, protože něco bylo (i se třemi vylíhlými kuřaty) asi jen v 8 vejcích.
Hanka48123
napsal(a):
Taky máme, tu na 56 vajec (YZ56S), zatím se nám moc nedaří. První líhnutí 5 kuřat z 46, nicméně tam to udělalo také to, že min. polovina vajec byla prázdná. No a kuřata se líhla až později, když jsme se drželi doporučených teplot, tak jsem usoudila, že byla teplota nízká. Po líhnutí prověřeno dalšími dvěma teploměry.
Druhé líhnutí trochu lepší, ale taky nic moc. Z 54 vajec bylo nakonec 17 kuřat, líhnout se začala od 20. dne, měli jsme 10, 10 a 9 vajec vesnický mix od známých, tam ta statistika nebyla ještě tak špatná, protože z uvedeného počtu se vylíhlo 4, 4 a 6 kuřátek a pak jsme měli násadová vejce a to byla opět tragédie. Z 24 vajec se vylíhla jen 3 kuřata, 4. se zřejmě utopilo (proklovalo se, ale utíkaly z vajíčka bublinky a kuře později uhynulo:-((
Je samozřejmě možné, že jsme udělali spoustu začátečnických chyb, nicméně s oplozeností u těch násadových vajec to asi nebylo až tak slavné, protože něco bylo (i se třemi vylíhlými kuřaty) asi jen v 8 vejcích.
Myslím, že v této líhni se dobře líhnout nedá, pokud nejste ostřílený líhňař...ti ví, jak to balit do deky, jak obměňovat vejce uvnitř 🙈 prostě vysoká škola líhnutí v absolutním šmejdu 👍