Kačky - môžu byť spolu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2020 20:24
Majo2

XXX.XXX.108.136

Dobrý deň, mal by som otázku či v jednom výbehu môžu byť spolu 3 káčeri, a to 2 pižmoví k nim sú 4 kačky a jeden ruanský ten má 2 kačky. Pretože sa mi tento rok s nimi nedarí.. Sadli mi 2 kačky a nič z toho, na začiatku mali 15 vajec a postupne im to mizlo a mizlo a nevysedeli nič. To iste aj runaske, tie nesadaju tak som vajcia dal do liahne a ziadne nebolo oplodnene, minulý rok som tam mal len jedneho kačera, a kačka sadla na 15 vajec a vyviedla 14 kačat. Tak sa preto pýtam či je to problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2020 22:12

Dejte určitě pryč jednoho pižmáka a zkuste to nechat tak, i když možnost na čas oddělit ruánky by byla přišla vhod.

7.4.2020 22:18
ančovička1

XXX.XXX.15.103

Odpověděl jste si sám..moc kaceru,žádné mladé kacenky..
Nemuzete mit 2 kacery pizmove ,shazuji se z kačen, to samé i kacera ruanskeho take shazuji..kačery po jednom a oddělit kmeny..tak jednoduché😁

8.4.2020 02:01
Majo2

XXX.XXX.108.136

Dobre ďakujem, poriešim si to

8.4.2020 06:13

ančovička1 napsal(a):
Odpověděl jste si sám..moc kaceru,žádné mladé kacenky..
Nemuzete mit 2 kacery pizmove ,shazuji se z kačen, to samé i kacera ruanskeho take shazuji..kačery po jednom a oddělit kmeny..tak jednoduché😁

Ano taky to tak vidím.

8.4.2020 08:04

Ale pokud vám ještě mizí vejce ("...a potom to mizlo a mizlo..."), tak za to kačeři nemohou

8.4.2020 13:05
Majo2

XXX.XXX.108.136

No práve to sa mi zdalo divné, nakoniec som sám videl kačku, ktorá sedela a začala vajcia rozbíjať, myslel som, že je to nejaký reflex toho, že vie určiť či je to vajcie "plodné".. A potom som zase videl, ruanku, ktorá asi žiarlila, tak jej tie vajcia tiež začala ďobať. Teraz som to ešte neriešli, pretože som dúfal, že problem bol v tom, že som vajcia neodoberal a rána boli ešte veľmi chladné. Ale dnes som všetky páry rozdelil, tak uvidíme čo z toho bude.

8.4.2020 13:26

Majo2 napsal(a):
No práve to sa mi zdalo divné, nakoniec som sám videl kačku, ktorá sedela a začala vajcia rozbíjať, myslel som, že je to nejaký reflex toho, že vie určiť či je to vajcie "plodné".. A potom som zase videl, ruanku, ktorá asi žiarlila, tak jej tie vajcia tiež začala ďobať. Teraz som to ešte neriešli, pretože som dúfal, že problem bol v tom, že som vajcia neodoberal a rána boli ešte veľmi chladné. Ale dnes som všetky páry rozdelil, tak uvidíme čo z toho bude.

No, jestli se vám mezi nimi rozjel takový hezký zlozvyk, tak se už taky nemusíte žádných kachňat dočkat....

8.4.2020 15:05
Majo2

XXX.XXX.108.136

Uvidíme no.

8.4.2020 20:05
ančovička1

XXX.XXX.22.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, jestli se vám mezi nimi rozjel takový hezký zlozvyk, tak se už taky nemusíte žádných kachňat dočkat....

Tedy,mně kachny nikdy vejce nezraly,ani pizmovky,mám 1/5 , ani ruanky,mela jsem 1/2-3...možná kachnam chybi vápník a hlavne bilkoviny,kdyz žerou vejce..a když se z toho zlozvyk,tak je,jak píšete,po kacenkach..

Přidejte reakci

Přidat smajlík