Ahoj všem sem začínající chovatelka slípek pořídila sem si kuřice plemene Hendrix (cca 20-ti týdenní) a po celkem krátké době jsme se dočkali prvních vajíček nejsou každý den což vím že je v pořádku teprve se slípky roznášení.Co mě dnes zarazilo bylo vajíčko krásné (male samozřejmě) které mělo pevnou neprasklou skořápku hnědé barvy tak jak má být ale co asi nemá být je to že okolo sebe mělo hlen. Hlen byl bez krve trošku nažloutlé barvy a vypadalo to jako by byl ke skořápce navázaný slaboučkou blánou. můj první dojem byl že je vajíčko prasklé a že vytekl bílek ale zaprvé vajíčko nebylo prasklé a za druhé barva by tomu neodpovídala. Všechny slípky jsou vitální ke krmení se hnali jako vždy a tak si říkám že je na vině pouze to že jsou slípky na začátku. Máte někdo jiný názor?
Hendrix geneticz neni žádné plemeno,ale šlechtitelska společnost ,která produkuje hybridy..takže mate nějakého hybrida,který je vyslechten na vysokou snášku.. ohledně abnormality vajíčka nevidim žádný velký problem,mladé slepicky teprve začínají snášet, vše se srovná,kdyz ne, vyřadit slepici z chovu..
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančovička1
napsal(a):
Hendrix geneticz neni žádné plemeno,ale šlechtitelska společnost ,která produkuje hybridy..takže mate nějakého hybrida,který je vyslechten na vysokou snášku.. ohledně abnormality vajíčka nevidim žádný velký problem,mladé slepicky teprve začínají snášet, vše se srovná,kdyz ne, vyřadit slepici z chovu..
Ano souhlasím. Pozorujte to a pokud by problém přetrvával buď se obrátíte na veterináře nebo jednoduše slepici vyřadíte. Druhá možnost je z hlediska efektivty a poměru cena - výkon nejlepší.
Taky mám kuřice od Hendrixu tedy z Integry Žabčice. Z mého pohledu nejlepší volba Tedy co se hybridů týká..