Nemáte v okolí truhláře, se kterým byste se domluvili, aby vám udělal kurník "na míru" podle vašich představ?
Pokud ne, zadejte si do googlu "kurník prodej" (nebo výroba) a z firem/truhlářství, které nabízejí svoje výrobky si vyberte takový, co se vám líbí a/je pro vás dostupný cenově a vzdáleností..
xchipsy
napsal(a):
Nemáte v okolí truhláře, se kterým byste se domluvili, aby vám udělal kurník "na míru" podle vašich představ?
Pokud ne, zadejte si do googlu "kurník prodej" (nebo výroba) a z firem/truhlářství, které nabízejí svoje výrobky si vyberte takový, co se vám líbí a/je pro vás dostupný cenově a vzdáleností..
Právě budu mít vůbec poprvé slepice, takže vůbec netuším, co bych měla chtít, proto bych něco, co je ozkoušené, dělané s hlavou pro praktičnost a kvalitní, aby se to hned nerozpadlo.
Taky záleží, jaké slepice pořídíte, jestli hybridky nebo plemeno, pokud plemeno, jestli "velké" nebo zdrobnělé... Já mám půdorys 160x160, mám 11 slepic + kohouta, ale zdrobnělky a v pohodě by se jich tam vešlo ještě o pár víc...
Zateplený jsem nedělala, cenu materiálu radši počítat nebudu mám štěstí, že mám doma truhlárnu, a tak si "nenápadně" stavím, co potřebuju...
xchipsy
napsal(a):
Taky záleží, jaké slepice pořídíte, jestli hybridky nebo plemeno, pokud plemeno, jestli "velké" nebo zdrobnělé... Já mám půdorys 160x160, mám 11 slepic + kohouta, ale zdrobnělky a v pohodě by se jich tam vešlo ještě o pár víc...
Zateplený jsem nedělala, cenu materiálu radši počítat nebudu mám štěstí, že mám doma truhlárnu, a tak si "nenápadně" stavím, co potřebuju...
vyzera moc dobre zbieram inspiracie pre nas novy kurnik
my mame kupovane z obchodu ale niekolkokrat upravovane ze oproti povodnemu sa to uz dost lisi, zial je to z takych tenkych latiek tak to pracuje pod poveternostnymi podmienkami plus kvoli voskam sme to natierali vapnom a uz aj povodna farba zmizla.
planujeme nieco noveho vacsieho postavit, kedze sa nam fyzicky do toho sliepky nezmestia a niekedy aj ked vidim ze je miesto este niektore si zvolia spat vonku napriklad na streche kurina.
xchipsy
napsal(a):
to je vaša praca,tak to gratulujem ,ešte ze nie som sam,niekde na ostrove
PetrPB
napsal(a):
No, tak vzhledem k tomu co se nabízí, je kurník pro 10 slepic už docela velký. A cena za kterou se nabízí ty co mají smysl začíná na 25.000,-.
Tchýni jsem postavil zateplený pro 7 slepic a jen materiál mě stál asi 11 tis.
To jste asi nechtěla slyšet...
Cenu akceptuji, nesnáším řešení na chvilku, páč to bylo levné, to si zaplatím raději neco,co vydrží a budu to pak udržovat.
bery25
napsal(a):
tak ten kurnik by som chcel vidiet,aby sa tam neschoval čmelik ale asi ste len žartoval
No nevím... Ve zděných kurnících se prý čmelíkům nelíbí.
Jinak se.mi líbí vychytávka, že se hřady dají na stojánek, ten se postaví na misku s vyjetým olejem...a soudruzi čmelíci se na hřad můžou akorát mlsně zpovzdálí koukat 🤩
25.000 Kč za slušnej kurník pro 10 slepic je přehnanejch. Myslím, že se to dá sfouknout do 20.000 Kč.
https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/zatepleny-dreveny-kurnik-pro-slepice-vranov-cesky-truhlarsky-vyrobek-vcetne-kosiku-p39421/
xchipsy
napsal(a):
nabízené kurníky jsouz převážně mučírny.Je lepší si vyrobit něco prostorově pohodlného dřív jepotreba navštívi tněkteré chovatele a podívat se co by tak asi připadalov úvahu.