Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2020 19:42
Blemon

XXX.XXX.60.12

Dobrý den,
prosím o radu, kde vybrat kurník. Na vlastní výrobu nemám kapacitu,tak si chci koupit nějaký už hotový. Kde se mám poohlížet? Nepotřebuji nic velkého, tak pro 10 slepic,ale aby vydržel a byl uživatelsky praktický.

Moc děkuji za tipy.

16.4.2020 09:16
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Nemáte v okolí truhláře, se kterým byste se domluvili, aby vám udělal kurník "na míru" podle vašich představ?
Pokud ne, zadejte si do googlu "kurník prodej" (nebo výroba) a z firem/truhlářství, které nabízejí svoje výrobky si vyberte takový, co se vám líbí a/je pro vás dostupný cenově a vzdáleností..

16.4.2020 09:24
Blemon

XXX.XXX.60.12

xchipsy napsal(a):
Nemáte v okolí truhláře, se kterým byste se domluvili, aby vám udělal kurník "na míru" podle vašich představ?
Pokud ne, zadejte si do googlu "kurník prodej" (nebo výroba) a z firem/truhlářství, které nabízejí svoje výrobky si vyberte takový, co se vám líbí a/je pro vás dostupný cenově a vzdáleností..

Právě budu mít vůbec poprvé slepice, takže vůbec netuším, co bych měla chtít, proto bych něco, co je ozkoušené, dělané s hlavou pro praktičnost a kvalitní, aby se to hned nerozpadlo.

17.4.2020 22:47
PetrPB

XXX.XXX.93.115

No, tak vzhledem k tomu co se nabízí, je kurník pro 10 slepic už docela velký. A cena za kterou se nabízí ty co mají smysl začíná na 25.000,-.
Tchýni jsem postavil zateplený pro 7 slepic a jen materiál mě stál asi 11 tis.
To jste asi nechtěla slyšet...

18.4.2020 08:22
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Taky záleží, jaké slepice pořídíte, jestli hybridky nebo plemeno, pokud plemeno, jestli "velké" nebo zdrobnělé... Já mám půdorys 160x160, mám 11 slepic + kohouta, ale zdrobnělky a v pohodě by se jich tam vešlo ještě o pár víc...
Zateplený jsem nedělala, cenu materiálu radši počítat nebudu mám štěstí, že mám doma truhlárnu, a tak si "nenápadně" stavím, co potřebuju...

18.4.2020 09:27
Erik Rosario

XXX.XXX.222.20

xchipsy napsal(a):
Taky záleží, jaké slepice pořídíte, jestli hybridky nebo plemeno, pokud plemeno, jestli "velké" nebo zdrobnělé... Já mám půdorys 160x160, mám 11 slepic + kohouta, ale zdrobnělky a v pohodě by se jich tam vešlo ještě o pár víc...
Zateplený jsem nedělala, cenu materiálu radši počítat nebudu mám štěstí, že mám doma truhlárnu, a tak si "nenápadně" stavím, co potřebuju...

vyzera moc dobre zbieram inspiracie pre nas novy kurnik
my mame kupovane z obchodu ale niekolkokrat upravovane ze oproti povodnemu sa to uz dost lisi, zial je to z takych tenkych latiek tak to pracuje pod poveternostnymi podmienkami plus kvoli voskam sme to natierali vapnom a uz aj povodna farba zmizla.
planujeme nieco noveho vacsieho postavit, kedze sa nam fyzicky do toho sliepky nezmestia a niekedy aj ked vidim ze je miesto este niektore si zvolia spat vonku napriklad na streche kurina.

18.4.2020 13:05
bery25

XXX.XXX.29.95

xchipsy napsal(a):

to je vaša praca,tak to gratulujem ,ešte ze nie som sam,niekde na ostrove

18.4.2020 15:07
honzapm

XXX.XXX.134.34

Zateplený kurník pro tchýni - geniální, lepší pomsta skoro neexistuje.

18.4.2020 21:15
Blemon

XXX.XXX.60.12

PetrPB napsal(a):
No, tak vzhledem k tomu co se nabízí, je kurník pro 10 slepic už docela velký. A cena za kterou se nabízí ty co mají smysl začíná na 25.000,-.
Tchýni jsem postavil zateplený pro 7 slepic a jen materiál mě stál asi 11 tis.
To jste asi nechtěla slyšet...

Cenu akceptuji, nesnáším řešení na chvilku, páč to bylo levné, to si zaplatím raději neco,co vydrží a budu to pak udržovat.

18.4.2020 21:38
PetrPB

XXX.XXX.93.115

honzapm napsal(a):
Zateplený kurník pro tchýni - geniální, lepší pomsta skoro neexistuje.

Není v něm prostor pro čmelíky, takže se o pomstu nejedná...

19.4.2020 07:31
bery25

XXX.XXX.29.95

PetrPB napsal(a):
Není v něm prostor pro čmelíky, takže se o pomstu nejedná...

tak ten kurnik by som chcel vidiet,aby sa tam neschoval čmelik ale asi ste len žartoval

19.4.2020 07:44
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

bery25 napsal(a):
tak ten kurnik by som chcel vidiet,aby sa tam neschoval čmelik ale asi ste len žartoval

No nevím... Ve zděných kurnících se prý čmelíkům nelíbí.

Jinak se.mi líbí vychytávka, že se hřady dají na stojánek, ten se postaví na misku s vyjetým olejem...a soudruzi čmelíci se na hřad můžou akorát mlsně zpovzdálí koukat 🤩

24.4.2020 12:37
akaš

XXX.XXX.109.2

25.000 Kč za slušnej kurník pro 10 slepic je přehnanejch. Myslím, že se to dá sfouknout do 20.000 Kč.
https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/zatepleny-dreveny-kurnik-pro-slepice-vranov-cesky-truhlarsky-vyrobek-vcetne-kosiku-p39421/

10.5.2020 22:49
Blemon

XXX.XXX.181.57

Chtěla bych kurník i s volierou ideálně, ovšem dodací lhůta přes čtvrt roku...a zatepleny/nezatepleny...bože jestli vůbec tento rok seženu něco vhodného dřív, než budu mít smůlu se slepicemi (čekám na plemeno),bude to zázrak...dřív to možná i vzdám...

12.5.2020 22:56
kury

XXX.XXX.163.46

xchipsy napsal(a):

nabízené kurníky jsouz převážně mučírny.Je lepší si vyrobit něco prostorově pohodlného dřív jepotreba navštívi tněkteré chovatele a podívat se co by tak asi připadalov úvahu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík