Ayam cemani white

Ayam cemani
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2020 21:18

Viliahly sa mi malé kuriatka. Otec je Ayam cemani a mama biela leghorn. Kuriatka sú biele ale nohy, zobák a podobne majú čierne. Da sa to považovať za Ayam cemani white?

18.4.2020 21:34

ne, je to prostě kříženec cemanky a leghorna.

18.4.2020 21:51

Ďakujem.

19.4.2020 08:33

Ayam cemani je prostě a jenom černá verze. Je to plemenný znak. A stále čekám na fotku rodičů kropenatých hedvábniček

9.3.2021 09:09
Saulos

XXX.XXX.213.24

Chtěl bych se na toto téma zeptat. Jaký hybrit z toho bude? bude dobrě snášet? nebo jak na tom bude v čem bude dobrý? A jak to můžu sám poznat aniž bych se mohl ptat? Jak poznam na co bude dobrý díky čemu to poznam?

9.3.2021 11:27
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Saulos napsal(a):
Chtěl bych se na toto téma zeptat. Jaký hybrit z toho bude? bude dobrě snášet? nebo jak na tom bude v čem bude dobrý? A jak to můžu sám poznat aniž bych se mohl ptat? Jak poznam na co bude dobrý díky čemu to poznam?

Co z toho bude, nelze s naprostou jistotou říci, ale v naprosté většině případů kříženci nedosahují kvalit a výsledků svých rodičů, pokud jsou rodiče takto rozdílní.
Proto vznikají hybridi, tj. výběroví kříženci; hybridizace není o tom, že na ledajakou rodajlendku šupnu nějakého leghorna a mám vysoce užitkového hybrida. Rodičovské skupiny se velmi přísně vybírají nejen s ohledem na plemeno, ale také na linii a někdy i konkrétního jedince.
Takže pravděpodobnost, že výše zmíněný kříženec bude v něčem skutečně dobrý, není nijak velká. Ještě ji snižuje fakt, že jen jeden z rodičů náleží k užitkovému plemeni.

9.3.2021 17:01
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Ale určitě by bylo zajímavé, kdyby jste sem občas dal nějakou fotku a napsal jak se to nakonec vyvrbilo.

10.3.2021 11:42
Saulos

XXX.XXX.213.24

Štefan1 napsal(a):
Ale určitě by bylo zajímavé, kdyby jste sem občas dal nějakou fotku a napsal jak se to nakonec vyvrbilo.

Ano to by bylo super budu se tesit

10.3.2021 18:02
Erik Rosario

XXX.XXX.34.181

ja som si kupil 25 vajicok AC od dvoch chovatelov, dal som do liahne, vyliahlo sa 11 kuriatok ako tak rastli, prisla jesen a zima, zacali postupne padat jeden po druhom, prezili iba 4 z toho jeden pouzitelny kohut, ktory zacal skakat na sliepky a dalsi 2 boli trochu pozadu s vyvojom a jedna jedina sliepka. Dvoch kohutov tych pomalsich sme vyradili, sliepka cez leto uhynula bez jedineho vajicka.

cize z 25 vajec nam ostal jediny kohut AC, dostal 5 roznych sliepok vratane bielej nosnice, ktorej matka bola este z brojlerovych kureniec.

Vysledok: 2 nosnice s ciernou pokozkou ale bielym perim, 10 cisto ciernych cierna pokozka a cierne perie. Kohuti boli barred, biely a cierny. Vsetci kohuti su/teda boli flakati (kohut potrebuje tento gen od oboch rodicov sliepka iba od otca)

kurence, tieto krizence dorastali rovnako ako ich otec a jeho surodenci cez jesen a zimu, a ani jedno narozdiel od cistych AC neuhynulo, nosnice zacali znasat, znasaju svetlohnede vajicka, trochu mensie ako bezne nosnice, jedna sa rozkvokala ale este bolo skoro tak sme ju dali na odvykacku.
Teraz stale nesu, mame plno vajicok od nich, su rovnako cierne masom, len su vacsie, sirsie, lepsie nosnice a vyzera to ze aj odolnejsie.

Uz su dve biele a dve cierne oddelene s dalsimi na "ocistu" od kohutov, a pojdu s bratom barred AC na dalsie mnozenie, tu podla toho ci kohut posunie dalej ciernu alebo nie budu sliepky s bielou alebo ciernou pokozkou, a kohuti budu bud flakati alebo cierni.
barred kohut syn je vacsi ako jeho otec AC, sliepky su trochu mensie ako ich biela 1/2 brojlerka matka, predpokladam, ze by mohli byt zvierata trochu vacsie s ciernym masom ako su cisty AC.

takze za mna, moji krizenci su rovnako cierni ako ciste AC ale su vacsie a odolnejsie, lepsie nosnice.
pokial viem AC nie su silne nosnice, maju male biele vajicka (videl som ich kedze som ich kupoval a liahol) ak to chova niekto pre cierne maso tak s krizenca by malo byt masa viac.

prikladam fotku, jedna je zo zimy tej s bielym perim. a potom este zopar kureniec pocas leta, kohutom na spodnej casti kridel bolo vidiet cierny pigment pod pokozkou. variabilita ciernych skvrn je vysoka.

pracujem na to aby som ziskal jedinca s ciernou pokozkou ale bez cierneho peria. Domnievam sa, ze AC bude mat ciernu farbu peria homozygotnu cize, kazdy potomok dostane ciernu a preto su vsetci cierni ale uz jeho potomkovia maju iba jeden gen, takze je 25% sance, ze nebude cierne a teda moze byt inej farby :) uvidime vyskusame.

Přidejte reakci

Přidat smajlík