Jak přemístit kvočnu do jiného hnízda

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

......p6

20.4.2020 13:20
......p6

XXX.XXX.252.43

Co mám dělat když kvočna sedí v roští, ona si tam nanosila seno z hnízda v kurníky a sedí tam.Já sem jí dal hnízdo z vejci do stodoly ale ona šla spátky do roští. Sedí tam uš 4 dny, na noc na ní dám pod bednu aby jí něco nevzali. Děkuju za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2020 13:33

......p6 napsal(a):
Co mám dělat když kvočna sedí v roští, ona si tam nanosila seno z hnízda v kurníky a sedí tam.Já sem jí dal hnízdo z vejci do stodoly ale ona šla spátky do roští. Sedí tam uš 4 dny, na noc na ní dám pod bednu aby jí něco nevzali. Děkuju za rady

Měl jste se ptát dřív, takhle rozsezená už možná přemístit nepůjde. Nejlépe za šera opatrně přemístit i s vejci (nejdříve opatrně vybrat z pod ní vejce, pak teprve slepici) na nové místo a přiklopit ji papírovou bedýnkou, aby neviděla ven. Venčit až zase v podvečer, pod dozorem, bude mít tendence vracet se na původní místo. Nejlépe nové hnízdo udělat tam, kde ji můžete izolovat (chlívek, komora, stodola, kůlna apod.). Riziko je, že si na nové místo nezvykne a sleze z vajec. Druhá možnost je jí prostě nechat pod bedýnkou tam, kde je, pod dozorem ji venčit a držet si palce, aby jí něco i s vejci až do líhnutí nesežralo.

20.4.2020 14:08

......p6 napsal(a):

Nedávno jsem stěhoval 2 liliputky. Jedna mi sedla v budce, co se líbila kačenkám a proto musela jinam. Prostě jsem vejce nacpal do jiné budky a slípku tam zavřel do úplné tmy. Jak se uklidnila, sedla a po otevření budky přede mnou vejce bránila.
Druhá si sedla v jiné kačení budce a přestěhoval jsem jí stejným způsobem. Stěhovány byly po asi 2 dnech od sednutí.

Zpočátku jsem je musel venčit výhradně ve voliéře a na hnízdo je vracet a zavírat, protože měly tendence se vracet do svého vybraného místa a hledat vejce tam. Po týdnu už věděly, kde mají být, a vracely se na správné místo, jedna už má kuřata a druhá čeká na kuřata z líhně.

......p6

20.4.2020 21:03
......p6

XXX.XXX.252.43

Tak sem dal kvočnu dohnízda ve stodle a na ní krabici má tam 12 vajec

......p6

22.4.2020 09:48

Přidejte reakci

Přidat smajlík