Koupil jsem si křepelky Italský gigant (resp. čekou směsku) od dvou (velko)chovatelů. První várka měla od začátku řidší trus a více znečišťovala klec. Akorát jsem v té době nevěděl, jak má vypadat trus zdravé křepelky.
První várce jsem hodil pár svinek a stonožku. Druhý den jsem si všiml žlutého,jakoby průjmu a za další dva dny jedna křepelka uhynula. Přičemž ale zelenožlutý průjem už byl nejspíš i dřív.
Pak jsem začal přidávat mák do směsi a vypadalo to, že se to zlepšilo.
Nyní pozoruji opět žlutý průjem a opět u první várky. Vypadá to jako žloudek.
Namixoval jsem mezi sebou samice a samce od obou chovatelů.
Původně jsem si myslel, že jsem to způsobyl já, tou stonožkou. Nyní nevím.
Zatím mi snáší pouze jedna křepelka z první várky, ale to mě vzhledem k venkovním podmínkám nepřekvapuje.
Otázka, 1) jaký by jste zvolili postup?
V případě že je vyřadím, mohou být zužitkovány v kuchyni?