Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2020 17:51
Honza021

XXX.XXX.33.207

Dobrý den, mám takoví problém, nedávno jsme si pořídily líheň a v návodu bylo psáno že pro unkubaci kuřat je teplota 27,8°C a vlhkost 47%
Připadalo mi to jako naprostá kravina, ale bylo to napsané v návodu od vírobce tak jsme to nějak neřešily, po 10 dnech jsem prosvěcovat, ale nic jsem neviděl v každěm vejci byl vydět jen žloutek, říkal jsem si že jsem prosťe jen slepej a že tam něco být musí, dnes jsou vejce v líhni 17 dní a nic v nich není vidět, vím měl jsem je vyndat už ten desátý den, ale přišlo i že co kdybych se jen špatně podíval, tak abych neudělal, příště chybu, našela by se u nějáká ochotná duše která by mi tu vypsala teplotu a vlhkost pro inkubační a pak i teplotu a vlhkost pro dolíheň?
Za odpovědi předem děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2020 18:29

Honza021 napsal(a):
Dobrý den, mám takoví problém, nedávno jsme si pořídily líheň a v návodu bylo psáno že pro unkubaci kuřat je teplota 27,8°C a vlhkost 47%
Připadalo mi to jako naprostá kravina, ale bylo to napsané v návodu od vírobce tak jsme to nějak neřešily, po 10 dnech jsem prosvěcovat, ale nic jsem neviděl v každěm vejci byl vydět jen žloutek, říkal jsem si že jsem prosťe jen slepej a že tam něco být musí, dnes jsou vejce v líhni 17 dní a nic v nich není vidět, vím měl jsem je vyndat už ten desátý den, ale přišlo i že co kdybych se jen špatně podíval, tak abych neudělal, příště chybu, našela by se u nějáká ochotná duše která by mi tu vypsala teplotu a vlhkost pro inkubační a pak i teplotu a vlhkost pro dolíheň?

Máte rozpitý návod, 37.8
Vejce už uvařte slípkám

22.4.2020 18:38

Honza021 napsal(a):

Taky jde o typ líhně, každá líhne trochu jinak

22.4.2020 21:55
Honza021

XXX.XXX.43.215

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máte rozpitý návod, 37.8
Vejce už uvařte slípkám

Návod zaručeně rozpitý není

22.4.2020 22:06

Honza021 napsal(a):
Návod zaručeně rozpitý není

Tak dobře, není rozpitý, jsou v něm chybné informace.
Musíte to zkusit znovu s teplotou vyšší ( cca 37,4-38°C). Vlhkost těch 45-50 % a potom 55-60% v dolíhni sedí.

22.4.2020 23:20
začátek

XXX.XXX.4.22

JO a vajíčka byla oplozená??Páč i při blbé teplotě by snad byl aspoň pavouček,pak prubněte teplotu v líhni překontrolovat jinym teploměrem.

23.4.2020 03:32

začátek napsal(a):
JO a vajíčka byla oplozená??Páč i při blbé teplotě by snad byl aspoň pavouček,pak prubněte teplotu v líhni překontrolovat jinym teploměrem.

jestli je v líhni taková lepší pokojovka, tak tam žádný pavouček nikdy nebude.

23.4.2020 12:55
jo012810

XXX.XXX.101.35

Skutečně závisí na konstrukci líhně a to jejich izolačních vlastnostech, rovnoměrnosti teploty a kde je umístěn snímač teploty, podle něhož se nastavuje teplota v líhni. To vše by měl umět osvětlit prodejce a pokud máte líheň krátce a dočkal jste se stavu, který popisujete, provedl bych reklamaci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík