Teplota líhně v.s. kalibrační teploměr

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Blinky

24.4.2020 01:47
Blinky

XXX.XXX.174.46

Dobrý večer, dobrý den.
Vážení odborníci, Vážení znalci v oboru líhnutí kuřat v automatických líhních. Mám problém, v nastavení teploty a prosím o radu.
Mám novou minilíheň (IN-48DDI_Incubato) a řeším problém v nastavení. Na líhni nastavím teplotu 37,8°C a při provozu se na displeji zobrazuje teplota mezi 37,6 -37,9°C, což si myslím, že je v pořádku. Ale pokud jsem přidal další teploměr (přesný kalibrační), a sondy (čidla) jsou ve stejné výšce nad vejci, tak teplota na kalibračním kolísá mezi 37,2 a 38,2°C. Líheň jsem ponechal v provozu víc jak 24 hodin a bez vajec. Teploměr líhně jsem nakalibroval podle kalibračního teploměru. Nic jiného se na líhni nastavit ohledně teploty nedá. Možná je tam v čipu nastavená jistá hysteréze, ale to nemohu nijak ovlivnit. Jen nevím, proč jsou takové rozdíly v teplotách a zdali to má nějaký vliv při líhnutí. Líheň je Čína, ale co dnes není čínského.
Děkuji za případné odpovědi.

24.4.2020 13:29
profisat

XXX.XXX.144.94

Dobrý den,
mám podobnou čínskou líheň.
1) Teploměr na líhni nereaguje moc svižně takže ty teplotní špičky co se vám na přesnějším teploměru zobrazí na displeji líhně neuvidíte.
2) Odchylku v teplotě si můžete podle návodu upravit, dejte čidla od líhně a kontrolního teploměru těsně vedle sebe do stejné výšky ale i na stejné místo.
3) Teplota lítá možná proto, že topnému tělísku chvíli trvá než začne hřát (chladnější teplota) a když při požadované teplotě termostat vypne tak ještě chvíli tělísko hřeje (vyšší teplota) nevhodně zvolený zdroj tepla, soudruzi si s tím nelámali hlavu a dali tam to co jim tam zrovna pasovalo
4) Největší problém u mojeho kousku je však to, že teplota se v různých částech líhně liší i o 2°C měřeno ve stejné výšce, nevím jak se jim to povedlo a čím je to způsobeno.
Podotýkám že líheň mám podle návodu umístěnou v dodaném polystyrenu.
Můžete pokud máte možnost líheň umístit někam do tepla
Já mám okolní teplotu kolem 18°

Podtrženo sečteno je to krám a podle mne není možné úspěšně vylíhnout celý obsah líhně v tomto případě 48 vajec. Chápu prodejce, kteří jí musí prodávat za trojnásobek čínské ceny z důvodu reklamací. Ale není lepší prodávat pouze ověřené zboží?

Pokud se v tom někomu někdy podařilo vylíhnout alespoň 80% toho co tam dal tak gratuluji a prosím ať se s ostatními podělí o radu jak se mu to povedlo.

JP

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2020 14:18

Musím ťa sklamať profisat, mne sa v čínskej liahni darilo bežne vyliahnuť +/- 80% oplodnených slepačích vajec - cca 300ks ročne.Liahli sme priebežne, liaheň išla 6 mes. v jednom kuse, nastavenie vidíš na obrázku, teplota v miestnosti 20 stupňov. Po dvoch rokoch sme prikúpili druhú - rovnakú liaheň ktorá slúžila len ako doliaheň na posledné 4 dni.
Minulý rok sme prešli na - zase čínsku liaheň na 176 slepačích, alebo 126 morkačích vajec skriňového typu, aj to len z dôvodu, že som mal dojem, že sa nám liahnutie moriek nedarí preto, že vajcia sú väčšie a tým pádom bližšie k špirále a varia sa.
V tomto roku, sa vyliahlo všetko oplodnené (až na 2-3 kusy)

24.4.2020 14:56
profisat

XXX.XXX.144.94

Bavíme o jiném typu líhně, tady popisuji mou zkušenost s líhní jakou má nejspíš tazatel na obrázku ať už je označen jak kdo chce Ale je dobré vědět, že to co máte vy funguje. Můžete mi prosím vyfotit víko z vnitřní strany té malé líhně až to půjde? konkrétně mne zajímá jak vypadá ventilátor a topný článek/spirála. Děkuji:)

24.4.2020 15:04
24.4.2020 17:46
profisat

XXX.XXX.76.94

To by mohlo být ono, ve vašem zařízení je spirála velký kruh a v tom našem pouze topný článek 6x2cm + obyčejný ventilátor z počítače. Vyzkouším to vyměnit a uvidíme.
děkuji za foto. JP

Blinky

24.4.2020 17:52
Blinky

XXX.XXX.174.46

Ano, mám tento typ líhně. Někde se prodává pod názvem Incubato a jinde EEG a podobně. Chtěl jsem jen vědět jaký vliv to kolísání teplot má na líhnutí a jestli 38,2°C není moc. Je to jen krátkodobé a cyklus nahřívání se opakuje asi po 1-1,5 minutě v rozmezí 37,2 - 38,2°C. Nastaveno a zkalibrováno mám na 37,8°C. Kalibrační sonda i provozní jsou vedle sebe a v úrovni horní části vajec. Nezkoušel jsem měřit v koutech líhně a jak píšete, může tam být i 2°C rozdílu. Ale s tím nic neudělám. Snad přendavat vejce ze středu na okraj a zpět. Líheň je umístěna v místnosti kde je stabilních 20°C a nemám ji v polystyrénu.

24.4.2020 19:37

tak ju daj do toho polystyrénu, teplota je oveľa stabilnejšia.

Blinky

24.4.2020 20:46
Blinky

XXX.XXX.174.46

Tak jo. Zítra vyzkouším. Návod jsem k tomu žádný nedostal. Díky za radu.

25.4.2020 10:11
profisat

XXX.XXX.22.145

Teplotu máte nastavenou dobře, lépe to si nepůjde. Dejte potom vědět jak dopadlo líhnutí.

Blinky

25.4.2020 13:59
Blinky

XXX.XXX.174.46

Dám vědět až se něco vyklube, pokud se vyklube. Mám to nasazené teprve čtyři dny. Večer jsem dal líheň do polysterénu a je to hned znát. Je vidět že to má i menší spotřebu. Mám na zkoušku připojený elektroměr a spotřeba byla v předchozích dnech kolem 1,3 kW za 24 hodin. Večer uvidím, kolik si to vezme po zateplení.

dušo

21.5.2020 16:52
dušo

XXX.XXX.36.186

mam taku istu liahen takze teplotu mam nastavenu na 37,8 a na display tiez kolise od 37,3 do 38,3 zatial skusam len bez vajec ao docielim vyssiu vlhkost ,zliabky mam plne vody a mam 40%,dakujem

23.5.2020 12:55
profisat

XXX.XXX.76.94

Tipnul bych, že špatně ukazuje vlhkoměr na líhni, nemáte možnost ověřit jiným vlhkoměrem? Nikdy jsem v ní neměl problém udržet vlhkost.A raději si rovnou proměřte i teplotu pokud jste to neudělal. Před kalibrací mi líheň ukazovala jinou teplotu, potom už ukazovala dobře.

pani5

16.2.2021 14:24
pani5

XXX.XXX.213.179

Dobrý den ,proč nám píská líhen a proč stoupá teplota.

16.2.2021 14:37
profisat

XXX.XXX.76.102

přečetli jste si návod k výrobku co používáte? asi by to tam mohlo být popsané.
1) jakou máte líheň
2) jakou máte v líhni teplotu / vlhkost

Přidejte reakci

Přidat smajlík