Co chovat společně s křepelkami?

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2020 13:41
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Poraďte co chovat s křepelkami ve venkovní voliéře?? Nechali jsme postavit na zakázku volieru,bude 2,6m x 1,3m. a 1,6m /v.. Chováme je zatím v odchovně,protože klec jim byla malá a doma to všem vadilo. Máme jich 15. Voliéra bude dělaná na zakázku ,aby se hodila k pergole,bude na ni navazovat, k vůli možnosti napojení světla,či topné desky. Ráda bych k nim ještě nějaké plemeno přiřadila,ale nevím co?. Hlavně nemám možnost nic stěhovat na zimu domů. Máme kočky atd. Máme více volier,při dělení kmenů a výběhů,chováme i slepice,ale si říkám,že ať využijeme prostor,tak tam někoho přidat? Nebo je nechat sami? děkuji za Vaše názory.

24.4.2020 13:57
Alchen

XXX.XXX.234.35

Osobne by som nerobil takú vysokú pre prepelice. Ľahko sa vystrašil vylietajú priamo hore... Do voliery by som možno tak knim zvolil nejakého malého papagája.

24.4.2020 14:35
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

No už je to bohužel objednané a a skoro udělané, netušili jsme jak to bude. uvidím,pokud by byl nějaký problém,tak bych je pak musela nechat sned v králíkárně? Papagája?to je papoušek to asi ne ten by musel na zimu domů, nemám je kde mít. Máme pejsky a kočičky a tak jsem potřebovala jen ,kdyby mohli přezimovat venku jako drůbež. I tak díky za názor

24.4.2020 15:23
jo012810

XXX.XXX.101.35

pajakrejcirikova napsal(a):
Poraďte co chovat s křepelkami ve venkovní voliéře?? Nechali jsme postavit na zakázku volieru,bude 2,6m x 1,3m. a 1,6m /v.. Chováme je zatím v odchovně,protože klec jim byla malá a doma to všem vadilo. Máme jich 15. Voliéra bude dělaná na zakázku ,aby se hodila k pergole,bude na ni navazovat, k vůli možnosti napojení světla,či topné desky. Ráda bych k nim ještě nějaké plemeno přiřadila,ale nevím co?. Hlavně nemám možnost nic stěhovat na zimu domů. Máme kočky atd. Máme více volier,při dělení kmenů a výběhů,chováme i slepice,ale si říkám,že ať využijeme prostor,tak tam někoho přidat? Nebo je nechat sami? děkuji za Vaše názory.

Tak jak si představujete chov japonských křepelek, půjde spíše o estetickou záležitost. Křepelky aby snášely a rostly potřebují stálou teplotu, neměnit směs a dlouhý den (světlení alespoň 15 hodin denně). Ve venkovní voliéře vám něco málo snesou přes léto, na podzim přestanou a pokud se budou mít kam schovat před větrem a srážkami, přežijí i zimu. Obecně křepelka japonská je velmi citlivá na změny. Na každou změnu reaguje poklesem snášky a nebo jejím úplným zastavením...

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2020 15:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

No už je to bohužel objednané a a skoro udělané, netušili jsme jak to bude. uvidím,pokud by byl nějaký problém,tak bych je pak musela nechat sned v králíkárně? Papagája?to je papoušek to asi ne ten by musel na zimu domů, nemám je kde mít. Máme pejsky a kočičky a tak jsem potřebovala jen ,kdyby mohli přezimovat venku jako drůbež. I tak díky za názor

Pokud by to byl problém, tak zastřihněte letky na křídle a nebudou vylítávat nahoru a bít se.

24.4.2020 15:37
maxichov

XXX.XXX.146.1

HRDLIČKY,HOLOUBKY,KORELE....

24.4.2020 19:50
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

No tak pročítala jsem si to různě a sem tam někdo chová křepelky ve voliéřách. Budeme ji mít ze 2stran zabezpečenou proti vetru-průvanu.Bude tam na schování kurník-domeček s tím se počítá a bude to proto u pergoly,protože budu mít možnost tam mít světlo,či topnou desku.. Ted uvažuji,zda nedělám něco špatně. Jenže doma mně ukamenovali,když jen viděli klec... Je pravda,že jim byla těsná. Ted mají velkou bednu,kterou přistýlám co druhý den pylinama ,mají pořád sucho,snáší pěkně. Mám jich 15 a v průměru máme 10vajíček. Bohužel je mám ve klepě,kde mívám v lednu i odchovy kuřat. Ty už ted mám pod pergolou v odchovnách,mám tam spoustu místa. Odchovny máme 1m x 1,2 m a 1m/v. svítím a +topné desky. Jen ty křepelky mně mrzí. Tak pořád přemýšlím jak nejlíp to udělat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík