Nový houser

Husa česká
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2020 10:23

Dobrý den, mám dvě české husy a k nim jsem nedávno pořídil dva housery, nejdříve jednoho po týdnu druhého, prvního jsem hned druhý den přidal k husám , jednu přijmul druhou odháněl, proto druhý houser , nyní je mám po párech a chci se zeptat je možné je sloučit do hejna ? Pokud ano s jakým časovým odstupem ? Asi bude lepší počkat až skončí jarní období tedy doba páření ?

27.4.2020 10:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, mám dvě české husy a k nim jsem nedávno pořídil dva housery, nejdříve jednoho po týdnu druhého, prvního jsem hned druhý den přidal k husám , jednu přijmul druhou odháněl, proto druhý houser , nyní je mám po párech a chci se zeptat je možné je sloučit do hejna ? Pokud ano s jakým časovým odstupem ? Asi bude lepší počkat až skončí jarní období tedy doba páření ?

Husy v hejnu jdou chovat, v přírodě taky rády hnízdí v kolonii. Pro chov hejna musíte mít páry dokonale spárované a páry se musí znát. Letos je oddělte.
Můj strejda má v zahradě 2 páry češek a ještě labuťačky a je to ok, už mu dávno sedí obě češule na plných vejcích. Hlavní je dostatek prostoru a možnost se pářit dál od sebe, aby se nerušily.
A ne všichni houseři jsou na tento způsob chovu vhodní, musejí si prostě sedět a snášet se navzájem.

28.4.2020 23:57

Díky 🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík