Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2020 20:40
Kvočna350

XXX.XXX.144.38

Dobrý den
Tuhle diskuzi zakládám protože jsem si koupila nekvalitní líheň YZ32A. Ale když už jsem ji koupila, tak jsem hledala vylepšováky aby se alespoň něco vylíhlo.

1) Líheň je plastová, takže špatně těsní. To jsem vyřešila tak že jsem ji přikryla ručníkem. A je zatěsněno

2) V každém koutě je jiná teplota. To jsem vyřešila tak, že pokaždé za 12 hodin( 2x denně, ráno a večer) vejce přehodím ( tak aby změnily své místo).

3) Abych zjistila kolik je na každém místě stupňů tak jsem koupila teploměr který měří teplotu i vlhkost (do terárií) za 500 Kč

A potom jsem z akvária (od rybiček) vyndala teploměr a vložila jsem to do dolíhně abych věděla kolik je stupňů i tam

Teď vím kolik je stupňů, a kde.

Až se kuřátka začnou líhnout, tak ten teploměr z dolíhně vyndám

Aby nezavazel

4) také 2x denně nechám líheň na 5 minut provětrat. Jako když jde slepička papat.

Tohle jsou moje vychytávky které doufám že vám pomůžou. Mějte se a krásný den .

1.5.2020 22:09
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

Kvočna350 napsal(a):
Dobrý den
Tuhle diskuzi zakládám protože jsem si koupila nekvalitní líheň YZ32A. Ale když už jsem ji koupila, tak jsem hledala vylepšováky aby se alespoň něco vylíhlo.

1) Líheň je plastová, takže špatně těsní. To jsem vyřešila tak že jsem ji přikryla ručníkem. A je zatěsněno

2) V každém koutě je jiná teplota. To jsem vyřešila tak, že pokaždé za 12 hodin( 2x denně, ráno a večer) vejce přehodím ( tak aby změnily své místo).

3) Abych zjistila kolik je na každém místě stupňů tak jsem koupila teploměr který měří teplotu i vlhkost (do terárií) za 500 Kč

A potom jsem z akvária (od rybiček) vyndala teploměr a vložila jsem to do dolíhně abych věděla kolik je stupňů i tam

Teď vím kolik je stupňů, a kde.

Až se kuřátka začnou líhnout, tak ten teploměr z dolíhně vyndám

Aby nezavazel

4) také 2x denně nechám líheň na 5 minut provětrat. Jako když jde slepička papat.

Tohle jsou moje vychytávky které doufám že vám pomůžou. Mějte se a krásný den .

Dobrý lihňař vylíhne i ve šmejdu😣👍 ať se daří!

1.5.2020 22:42
honzapm

XXX.XXX.134.34

Když je těm vejcím zima, musíte ručníkovat a přehazovat, tak už,
prosím vás snažně, nevětrejte, nechlaďte.
Kvočna sice chodí ven, ale hřeje tak, jak má.

12.6.2020 19:58
Hanka48123

XXX.XXX.107.145

Dobrý den, také bojujeme s touto líhní, akorát větší - na 56 vajec (yz56s). Také máme několik čidel pro určení teploty, protože líheň zřejmě ukazuje teplotu vyšší než tam je. První líhnutí bylo fiasko, kuřátka se začala líhnout až 22. den a vylíhlo se jich velmi málo. Ručník jsme také použili, snažíme se teplotu upravovat podle čidel, ještě je zkusím párkrát přehodit, abych viděla, jestli se teplota hodně liší na různých místech, nicméně mám pocit, že tím, že hřejeme víko shora, se teplota celkem upravila. Rozhodně ale doporučuji zkalibrovat. Jinak prosvětlování v této líhni je úplně na..... nic, vajíčka prosvítí hodně chabě, s velkou rezervou pomůže určit tak max. neoplodněná vajíčka... To už líp prosvítím led svítilnou na mobilu. A to nepočítám, že na jednom konci nám začal po prvním líhnutí ten led pásek rezavět a ještě během líhnutí jich 5 přestalo svítit.
A ještě jedna věc, velmi blbě se vyndává ten otočný mechanismus, ve kterém jsou položená vajíčka a otáčí se... Čekám, kdy někde něco ulomím a na vyndání bych potřebovala tolik rukou, co chobotnice chapadel:-) No nic, snad se nám toto další líhnutí podaří a konečně budeme mít víc kuřátek:-)

12.6.2020 20:05
jo012810

XXX.XXX.101.35

....Jak se říká: Každý svého štěstí strůjcem. Toto téma je dobré, aby další chovatelé si uvědomili, že za málo peněz, je málo muziky a v tomto případě skoro žádná a navíc falešná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík