Ako podporiť kvokavost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jjjjjj

2.5.2020 21:17
Jjjjjj

XXX.XXX.166.88

Dobrý večer chcem sa niečo opýtať existuje niečo alebo nejaký recept na rozkvokanie sliepky? ďakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2020 22:16

Nechte v hnízdě vejce, cca 10 ks. Plné hnízdo některou slepici dokáže lákat ke kvokání. Ale bez záruk.

2.5.2020 22:48
kury

XXX.XXX.163.46

Stěmi vejci je to pravda ale je potřeba omezit zkrmování směsi a dobře nakvokavost funguje ječmen.

3.5.2020 08:05

"Babaská" rada říká dávat k pití dešťovou vodu.

3.5.2020 08:30
Kvočna350

XXX.XXX.144.38

Nebo si kupte pár kusů brahmanek, hedvabniček

Ty jsou úžasné kvočny

Zkuste a uvidíte

3.5.2020 09:09
horal

XXX.XXX.13.30

U mne funguje přikrmování slunečnicí. Nevím za jak dlouho to může zabrat, protože já jí přidávám do směsi celou zimu. Výsledek je ten, že mi kvokají čtyři vlašky stříbrné, dvě oranžovokrké a podařilo se mi odkvokat dvě žluté jednu modrou a jednu perlověšedou. Bohužel horší je to pak se sezením. Dvě odmítly sednout na vajíčka, přitom na podkladcích seděli poctivě. Jedna stíbrná po týdnu seskočila, tak jsem dal vajíčka do líhně a jedna oranžovokrká také asi po týdnu pošla a i když jsem dal vejce také do líhně tak nevím co z toho bude, protože je otázka jestli vejce neprochladli. No a největší neúspěch u vlašek byl dnes kdy se měli pod dvěmi líhnout kuřata. Jedna během sezení rozbila 4 vajíčka a ostatni byli polepené a vůbec nic se nevylíhlo. Druhá nádherně seděla celých 21 dní, jenom nažrat vyprázdnit a opět na hnízdo. Ráno když jsem přišel, tak měla jednu skořápku vyhozenou z hnízda a já se těšil, že něco bude. Jenomže jak jsem pod ni sáhl tak vše bylo ledové. Jedno mokré vylíhnuté, dvě odříznutou skořápku kolem dokola, ale mrtvé a několik vajíček naklovaných, čtyři prázdné. Nemám tušení co se stalo. Ještě sedí jedna oranžová a mám obavy jak to dopadne. Takže pokud chcete kvočny, pořiďte si na příští rok hedvábničky a ty vám vysedí i dvoje kuřata za rok.

3.5.2020 09:28
Kvočna350

XXX.XXX.144.38

I brahmánky jsou úžasné kvočny

Mám 4 slepičky
A letos všechny vyseděly 7-10 kuřat.
Chudák kohoutek je sám ve výběhu

3.5.2020 12:14

Kvočna350 napsal(a):
Nebo si kupte pár kusů brahmanek, hedvabniček

Ty jsou úžasné kvočny

Zkuste a uvidíte

To jsou, ale stejně si ty hedvábky kvokají, kdy chtějí ony a ne, kdy chce chovatel. Už týden mi tu dvě pokvokávají, ale sednout nechce ani jedna. A to mají hnízdo s 5 vejci nastaržené. Chci nasadit ještě třetí kvočnu a pěkná násadová vejce tu den ode dne stárnou.... Ale v lednu kvokaly všechny

3.5.2020 12:16

horal napsal(a):
U mne funguje přikrmování slunečnicí. Nevím za jak dlouho to může zabrat, protože já jí přidávám do směsi celou zimu. Výsledek je ten, že mi kvokají čtyři vlašky stříbrné, dvě oranžovokrké a podařilo se mi odkvokat dvě žluté jednu modrou a jednu perlověšedou. Bohužel horší je to pak se sezením. Dvě odmítly sednout na vajíčka, přitom na podkladcích seděli poctivě. Jedna stíbrná po týdnu seskočila, tak jsem dal vajíčka do líhně a jedna oranžovokrká také asi po týdnu pošla a i když jsem dal vejce také do líhně tak nevím co z toho bude, protože je otázka jestli vejce neprochladli. No a největší neúspěch u vlašek byl dnes kdy se měli pod dvěmi líhnout kuřata. Jedna během sezení rozbila 4 vajíčka a ostatni byli polepené a vůbec nic se nevylíhlo. Druhá nádherně seděla celých 21 dní, jenom nažrat vyprázdnit a opět na hnízdo. Ráno když jsem přišel, tak měla jednu skořápku vyhozenou z hnízda a já se těšil, že něco bude. Jenomže jak jsem pod ni sáhl tak vše bylo ledové. Jedno mokré vylíhnuté, dvě odříznutou skořápku kolem dokola, ale mrtvé a několik vajíček naklovaných, čtyři prázdné. Nemám tušení co se stalo. Ještě sedí jedna oranžová a mám obavy jak to dopadne. Takže pokud chcete kvočny, pořiďte si na příští rok hedvábničky a ty vám vysedí i dvoje kuřata za rok.

Jestli zrovna pŕavě proto nejsou vlašky dobré kvočny....snášet a snášet, ale kvokat, vysedět a vodit?....

3.5.2020 13:21
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Vlaška by neměla kvokat vůbec. Je to nekvokavé ,snáškové plemeno. Pokud kvoka je to ŠPATNĚ . Jako kvočny chovám Orpingtonky. Na líhnutí i odvodění kuřat jsou také vynikající.

4.5.2020 19:23
horal

XXX.XXX.13.30

Já vím že by neměly, ale u nás by snad kvočila i kukačka,

4.5.2020 21:29
honzapm

XXX.XXX.134.34

Teď je vzduch plný pylu, ten obsahuje enzymy a hormony.
Navíc málo prší, takže pokud by slepice teď pily dešťovou vodu,
zatočí to s nimi výrazně. To k babským radám, že po dešťovce víc kvokají.

22.5.2020 22:00
viu

XXX.XXX.101.74

U nás kvoka cokoliv 😇
Teď zdr. Velsumky a araukany.
Myslím, že vliv má Syrovátka a mleté kosti 🐣

Přidejte reakci

Přidat smajlík