Pižmovky - kačer pojímá jen jednu kačku a druhá je na ocet

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2020 07:40
Martin166

XXX.XXX.166.19

Zdravím vespolek.

Mám kačera pižmovky a dvě kačky, jednu 2-letou a jednu cca roční.
Minulý rok kačer pojímal tu starší a měli káčata. Pak jsme pořídili mladší kačenu a od té doby tu starší zcela ignoruje.

Problém je v tom, že ta starší sedí už měsíc a půl a stále se nic nelíhne. Zasednutím myslím to opravdu poctivé sezení celý den, jen občas odskok na vodu/žrádlo/potřebu.

Sedí už i ta mladší,ale ta zasedla o 3 týdny později.

Když sleze z vajec ta starší,tak ji kačer ignoruje. Jakmile sleze ta mladší,tak je hned u ní a dělá ty svoje tanečky.

Už se někomu stalo že měl vybíravého kačera? Je mi té starší líto, sedí tam chudina zbytečně měsíc a půl.

Klovu zdar!

3.5.2020 08:39
ančovička1

XXX.XXX.62.150

Je to normální..kacer si prostě vybral,proto mám 1/5, už 14ti denních 13 kacenek,teď sedi druhá kacenka na 16vejcich..a kačer pojoma zase další😀..proto je lepší mit kacenek vice.. husy to maji stejně,nejdrive houserova oblibenkyne,potom ty ostatni😁
Ale je divné,že prvni kacena nema oplodnena vejce,když ji kacer pojimal..prosvecoval jste vejce po týdnu?
Take kačer nemusi byt plodný..

3.5.2020 12:53
Martin166

XXX.XXX.166.19

Díky za reakci.

Vejce jsem neprosvěcoval, nechal jsem to na přírodě.

Ta neplodnost mě taky napadla. Starší kačena mohla být teoreticky oplodněná ještě od původního majitele. Ale kačera jsem jí přivezl až když u nás byla cca 2 týdny a pak vyseděla 4 káčata. Není to dlouho na to, aby byla oplodněná ještě "z domu"?

Počkám asi jak dopadne ta mladá kačka a pokud taky bude sedět dlouho, kačera klepneme a zajedeme pro nového.

3.5.2020 15:07
ančovička1

XXX.XXX.62.150

Prvně nez ho zabijete,prosvitte po tydnu až 10 dnech vejce..přesvědčte se,jesli i tato nejsou nebo jsou oplodnena..14 dni od páření by kacena mohla jeste oplodnena být..

Přidejte reakci

Přidat smajlík