Erik Rosario
napsal(a):
po 7 dni vidiet ci tam nieco je alebo je vajicko prazdne, ked som si nie isty necham este zopar dni a potom ked sa situacia nezmenila vyberiem vajicko.
plod moze uhynut aj neskor pocas vyvoja, to tiez vidiet pri presvecovani aj neskor a aj pred doliahnutim.
Právě mě umřelo při vývoji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Redlife
napsal(a):
Tak oznamují že embryo již nežilo rozklepl jsem vajíčko a bylo již mrtvé
A to jste poznal jak, že bylo mrtvé, když jste ho rozklepnul (vejce)?

Mrtvé embryo se stáhne do prstence nebo skvrny.
Na to, jestli se pavouček hýbe nebo ne bych při vyřazování vajec nespoléhal nikdy, to stačí trošku blbě prohlídnout a rozklepnete omylem živé vejce se zárodkem.

Redlife
napsal(a):
No prvně už jsem viděl že se vůbec nehýbe a to už mi přišlo divné tak jsem ho rozklepl a bylo mrtvé
Ale jak jste u 8 denního zárodku poznal, že byl mrtvý již před rozklepnutím. Mě to přijde trošku "vtipné", protože bych osobně nečekal, že se po rozklepnutí bude živý zárodek hýbat. Ale třeba se pletu
Můžu taky dotaz na zárodek ve vejcích? Dala jsem si pod kvočnu Hempširku a zároveň pod malou Hedvábničku násadovky, oběma ve stejný den. Hempširka sedí skvěle. Jenom ta Hedvábka mi z vajec nějak slezla. Nevím v jakém stavu ty zárodky byly. Jestli došlo z zahájení vývoje. Dala jsem je, na dva dny, do líhně a když jsem Hempšírce vejce probrala , po prosvícení, tak jsem jí podstrčila i ty původně Hedvábky. Nevím však, jestli jsou ještě živá. Mají tmavý stín, ale jenom jakoby podélně ve vejci. Může to být nějak přilepený žloutek? Ve fotkách prosvěcování vajec jsem tento obrázek nenašla. Neoplozená vejce jsem poznala, prasknuté taky, v Hempširky vejcích se to mrská a jsou žilky.
Eevulenka
napsal(a):
Můžu taky dotaz na zárodek ve vejcích? Dala jsem si pod kvočnu Hempširku a zároveň pod malou Hedvábničku násadovky, oběma ve stejný den. Hempširka sedí skvěle. Jenom ta Hedvábka mi z vajec nějak slezla. Nevím v jakém stavu ty zárodky byly. Jestli došlo z zahájení vývoje. Dala jsem je, na dva dny, do líhně a když jsem Hempšírce vejce probrala , po prosvícení, tak jsem jí podstrčila i ty původně Hedvábky. Nevím však, jestli jsou ještě živá. Mají tmavý stín, ale jenom jakoby podélně ve vejci. Může to být nějak přilepený žloutek? Ve fotkách prosvěcování vajec jsem tento obrázek nenašla. Neoplozená vejce jsem poznala, prasknuté taky, v Hempširky vejcích se to mrská a jsou žilky.
na cca piaty den by tam mali byt vidiet krvave zily ak je to uz viac dni, malo by sa vajicko postupne zaplnat, skuste porovnat s inymi vajickami, ktore mate oplodnene a viete, ze v nich ide vyvoj dalej v poriadku. ak si nie ste ista, nechajte vajicko pripadne dlhsie a po par dnoch ak sa nezaplna tak bude pokazene alebo plod uhynul.