Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2020 04:08
Redlife

XXX.XXX.32.191

Dobrý den, máme doma nějaká vajíčka v líhni (8denní) a jedno má sice v sobě embryo ale nehýbe se.
Když jsem se díval na internet jak vypadá odumřelé vejce tak jsem si všiml že tam má nějaký červený kruh což to moje nemá tak nevím

5.5.2020 08:45
Redlife

XXX.XXX.32.191

Tak oznamují že embryo již nežilo rozklepl jsem vajíčko a bylo již mrtvé

5.5.2020 09:12
Erik Rosario

XXX.XXX.222.20

po 7 dni vidiet ci tam nieco je alebo je vajicko prazdne, ked som si nie isty necham este zopar dni a potom ked sa situacia nezmenila vyberiem vajicko.

plod moze uhynut aj neskor pocas vyvoja, to tiez vidiet pri presvecovani aj neskor a aj pred doliahnutim.

5.5.2020 10:15
Redlife

XXX.XXX.32.191

Erik Rosario napsal(a):
po 7 dni vidiet ci tam nieco je alebo je vajicko prazdne, ked som si nie isty necham este zopar dni a potom ked sa situacia nezmenila vyberiem vajicko.

plod moze uhynut aj neskor pocas vyvoja, to tiez vidiet pri presvecovani aj neskor a aj pred doliahnutim.

Právě mě umřelo při vývoji

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2020 12:22

Redlife napsal(a):
Tak oznamují že embryo již nežilo rozklepl jsem vajíčko a bylo již mrtvé

A to jste poznal jak, že bylo mrtvé, když jste ho rozklepnul (vejce)?

5.5.2020 12:27
Redlife

XXX.XXX.32.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A to jste poznal jak, že bylo mrtvé, když jste ho rozklepnul (vejce)?

No prvně už jsem viděl že se vůbec nehýbe a to už mi přišlo divné tak jsem ho rozklepl a bylo mrtvé

5.5.2020 12:48

Mrtvé embryo se stáhne do prstence nebo skvrny.
Na to, jestli se pavouček hýbe nebo ne bych při vyřazování vajec nespoléhal nikdy, to stačí trošku blbě prohlídnout a rozklepnete omylem živé vejce se zárodkem.

5.5.2020 15:33

Redlife napsal(a):
No prvně už jsem viděl že se vůbec nehýbe a to už mi přišlo divné tak jsem ho rozklepl a bylo mrtvé

Ale jak jste u 8 denního zárodku poznal, že byl mrtvý již před rozklepnutím. Mě to přijde trošku "vtipné", protože bych osobně nečekal, že se po rozklepnutí bude živý zárodek hýbat. Ale třeba se pletu

12.5.2020 19:20
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

Můžu taky dotaz na zárodek ve vejcích? Dala jsem si pod kvočnu Hempširku a zároveň pod malou Hedvábničku násadovky, oběma ve stejný den. Hempširka sedí skvěle. Jenom ta Hedvábka mi z vajec nějak slezla. Nevím v jakém stavu ty zárodky byly. Jestli došlo z zahájení vývoje. Dala jsem je, na dva dny, do líhně a když jsem Hempšírce vejce probrala , po prosvícení, tak jsem jí podstrčila i ty původně Hedvábky. Nevím však, jestli jsou ještě živá. Mají tmavý stín, ale jenom jakoby podélně ve vejci. Může to být nějak přilepený žloutek? Ve fotkách prosvěcování vajec jsem tento obrázek nenašla. Neoplozená vejce jsem poznala, prasknuté taky, v Hempširky vejcích se to mrská a jsou žilky.

17.5.2020 21:59
Erik Rosario

XXX.XXX.222.20

Eevulenka napsal(a):
Můžu taky dotaz na zárodek ve vejcích? Dala jsem si pod kvočnu Hempširku a zároveň pod malou Hedvábničku násadovky, oběma ve stejný den. Hempširka sedí skvěle. Jenom ta Hedvábka mi z vajec nějak slezla. Nevím v jakém stavu ty zárodky byly. Jestli došlo z zahájení vývoje. Dala jsem je, na dva dny, do líhně a když jsem Hempšírce vejce probrala , po prosvícení, tak jsem jí podstrčila i ty původně Hedvábky. Nevím však, jestli jsou ještě živá. Mají tmavý stín, ale jenom jakoby podélně ve vejci. Může to být nějak přilepený žloutek? Ve fotkách prosvěcování vajec jsem tento obrázek nenašla. Neoplozená vejce jsem poznala, prasknuté taky, v Hempširky vejcích se to mrská a jsou žilky.

na cca piaty den by tam mali byt vidiet krvave zily ak je to uz viac dni, malo by sa vajicko postupne zaplnat, skuste porovnat s inymi vajickami, ktore mate oplodnene a viete, ze v nich ide vyvoj dalej v poriadku. ak si nie ste ista, nechajte vajicko pripadne dlhsie a po par dnoch ak sa nezaplna tak bude pokazene alebo plod uhynul.

Přidejte reakci

Přidat smajlík