Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Basco

5.5.2020 23:13
Basco

XXX.XXX.19.223

Chci se zeptat jaká je tato lihen.
Zkusenosti a jak se nastavuje diky moc
https://lihne-inkubatory.cz/automaticka-digitalni-lihne-yz-56-s

6.5.2020 07:59
Kvočna350

XXX.XXX.144.38

Já ji mám

A je nekvalitní

Je plastová takže se udělají otvory neproniká vzduch

Tohle vyřeší když ji přikryjete ručníkem

Jaké má na každé straně jinou teplotu a vlhkost

To jde také vyřešit tím že ty vejce pokaždých 12 hodinách přeskládáte

Hynková

6.5.2020 11:04
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

Lepší volba je Cleo 5 od firmy Líhneme,cz
Nejvíce chválena, ta stejné peníze.. líhnutí bez problémů. Tuto se už snažím někde udat za pakatel, s velkou ztrátou. Nemám na to nervy.

AnnaElsaW

6.5.2020 12:21
AnnaElsaW

XXX.XXX.13.205

Dobrý den, tuto líheň jsem zakoupila letos, nikdy jsem nelíhla. Mám tu na 32 vajec. Jsem s ní zatím spokojená. Popravdě mě nenapadlo líheň přezkoušet, neb dodavatel uvedl, že je nakalibrovaná a přezkoušená... O této informaci jsem pak začala trošku pochybovat, protože jedna řada ledpásku nesvítí, takže budu reklamovat. Ale na to jsem přišla až když byla vajíčka uvnitř v procesu líhnutí. Ale musím říci, že ta doporučovaná vypadá asi lépe. Je pravda, že dochází k drobným netěsnostem, ale zase si říkám, že alespoň dochází k výměně vzduchu. Jsem opravdu začátečník a věřím, že se tu možná ztrhne vášnivá diskuze, co je na mě a moji líhni špatně, ale doufám, že se můj pokus o líhnutí vydaří až do konce a vyklube se mi 20 zdravých kuřátek.

Ještě je opravdu možné, že je líheň opravdu konstrukčně špatně, protože se mi v rohu u nádržky na vodu drží na víku kapky vody, ale vejce jsou v pohodě. A u dvou vajíček se mi objevil kruh smrti. Ale to může být i něčím jiným než vlhkostí a teplotou.

Co oceňuji je jednoduchost nastavení a hodně hlídacích funkcí. U doporučované jsem toto nezkoumala.
Krásný den.

6.5.2020 12:33
jo012810

XXX.XXX.101.35

Basco napsal(a):
Chci se zeptat jaká je tato lihen.
Zkusenosti a jak se nastavuje diky moc
https://lihne-inkubatory.cz/automaticka-digitalni-lihne-yz-56-s

Již to tady zaznělo mnohokrát, ale zopakuji. Zkušený líhňař může líhnout téměř ve všem. Je třeba říci, že za málo peněz dostane každý málo "muziky". Za kvalitní líhně firem Rcom a Brinsea dáte více, ale zato v nich může líhnou úspěšně i nezkušený chovatel. Takže si každý může vybrat, čemu dá přednost.

6.5.2020 14:16
veraboskova

XXX.XXX.18.226

No já mám na to trochu jiný názor. Když je líheň šmejdová, tak může být člověk zkušený v líhnutí pár let, a stejnak je to marné. Rcomky jsou fajn, minimální starost. Biosky tam se člověk musí starat a tomu rozumět. Ale líheň funguje dobře. Ale někde v krabici mám uklizenou Covinu, kterou už doufám nikdy nevytáhnu. Topná spirála předimenzovaná. Rozdíly v teplotě na různých místech líhně i přes 1 stupeň. Půlku vajec upečete než dolíhnete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2020 16:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den.Doporucil bych do teto lihne poridit extra vlhkomer napr. terarijni,stoji 200kc at vite co je uvnitr opravdu za hodnoty.To ze se vam srazi voda na viku neni dobre.U teto lihne bude problem s vysokou vlhkosti,kterou ale podle displeje nezjistite,nam ukazovala uplne jine hodnoty nez byla skutecnost.Pak to taky tak dopadlo,vetsina kurat prerostlych se udusila ve vajicku...

11.5.2020 21:51
regnak

XXX.XXX.241.84

Hovori sa ze nie sme tak bohati aby sme kupovali lacne veci... a tu to plati 1000 nasobne... hovorim z vlastnej skusenosti - tiez som neveril skusenejsim, liahen som si vyrobil sam, podla navodov, neskor som objednal "automaticku" liahen z Chiny a nakoniec som kupil brinseu... liahnem husi a verte mi ze nie je nic horsie ako ked sa husa udusi vo vajci len preto ze vlhkomer ci teplomer ukazuje bulharske konstanty...
Jasne nie je to investicia 5eur, ale vysledky a hlavne uspora casu stoji za to, ak sa tomu chcete venovat viac ako jednu sezonu 😊 tiez netvrdom, ze len a len brinsea, aj ju som musel kalibrovat laboratornym teplomerom, ale to je na inu debatu...

A ak sa predsa len rozhodnete ist vlastnou cestou a prist na veci sam, uplne to chapem, ale aspon nedajte zarobit podvodnikom a kupte si to priamo...
https://m.aliexpress.com/item/4000080632700.html?pid=808_0000_0101&spm=a2g0n.search-amp.list.4000080632700&aff_trace_key=3cf92e90edb84e0b94b3670245d46027-1572545494466-04387-cTej9CrI&aff_platform=msite&m_page_id=82amp-8FVd-x8JsGqmwgWMzIL5Uw1589227338914&browser_id=1d1d34f802c84040b838296f69ac7ddb&is_c=

Přidejte reakci

Přidat smajlík