Žilky na skorapce

Hedvábničky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2020 09:19
Jurasek11

XXX.XXX.85.45

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte proč máme na vajíčkách tyto žilky? Konkrétně u tohoto vajíčka se objevily, až po nějaké době co na něm kvočna seděla. Někdy si jich všimnu i u čerstvě snesených vajec, ale převážně těch od Faverolek. Kvočny také už několik vajec při sezení rozbily, myslíte že to může mít souvislost?

Za jakékoli informace děkuji 🙂

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2020 09:43

To už jsem viděl, je to prostě vada skořápky, nejsou to žilky.

9.5.2020 12:08

Dobry den.Chovate faverolky?Jak ste s nima spokojena?Nam se zrovna ted lihnou a budeme je mit poprve,do ted sme meli jen zdrobnelou drubez...

9.5.2020 23:01
honzapm

XXX.XXX.134.34

Jurasek11 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte proč máme na vajíčkách tyto žilky? Konkrétně u tohoto vajíčka se objevily, až po nějaké době co na něm kvočna seděla. Někdy si jich všimnu i u čerstvě snesených vajec, ale převážně těch od Faverolek. Kvočny také už několik vajec při sezení rozbily, myslíte že to může mít souvislost?

Za jakékoli informace děkuji 🙂

Je to nevejčitý tvar vejce.
V daném místě je vejce nepřirozeně široké a při jeho tvorbě to je znát.
Nemá celistvou hladkou skořápku, ale v místě vadného rozšíření má tyhle rýhy.
Dělá mi to teď také jedna slepice, naštěstí vím, která, tak její vejce nenasazuji.
Nedělá tento tvar a rýhy pořád, ale třeba jednou za 3-4 normální vejce.
Moc se snaží a má vydatné krmení.

10.5.2020 10:25
Jurasek11

XXX.XXX.90.231

No ty Faverolky jsou trošku agresivnější na ostatní slepice ale to bude asi taky tím, že jsou tak 3x takové jak moje hedvabnicky ale kohouti co jsme měli tak ti byly agresivní na všechny, takže jsme je museli zabít. Ale jinak vpohode, vajíčka snáší a nejsou nějak náročné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík