Dobrý den, chovatelé,
potřebuji se vás zeptat, jestli souhlasíte s kurníkem z dřevotřísky. -Já tedy ne!
Ona by ta dřevotříska nebyla tak špatná, je levná, ale myslím si, že když slepice dostanou čmelíky je dobré kurník z dřevotřísky jenom spálit -Vím to z vlastní zkušenosti.
Dal jsem za chemické přípravky proti čmelíkům mnoho peněz a důkladně jsem kurník vystříkal, pak jsem i slepice ošetřil takovým přípravkem od veterináře a čmelíků jsem se stejně nezbavil, protože byli zalezlí za třískami stěny.
Podle mě je takový kurník nejlepší spálit a pořídit si kurník pouze z palubek, nebo zděný kurník, jinou cestu nevidím.
Zajímalo by mě, jak se k dřevotřísce stavíte Vy, chovatelé.
Prosím, napište mi vaše poznatky ohledně kurníku z dřevotřísky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zrovna ted jeden stavim,vnitrek z osb desek,prave kvuli cmelikum,ve zdenem nebyla sance,ale tady snad nebudou mit prostor se schovat,spary se vytmeli,natre vapnem...tak uvidime
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Zrovna ted jeden stavim,vnitrek z osb desek,prave kvuli cmelikum,ve zdenem nebyla sance,ale tady snad nebudou mit prostor se schovat,spary se vytmeli,natre vapnem...tak uvidime
Právě, že se v OSB desce schovají líp, jak na zdi.
Zkoušel jsem vše! -vápno, tmelení, dokonce oheň-
Nakonec jsem došel k závěru, že kurník z dřevotřísky /OSB/ -už nikdy.
Dobrý deň.Mám voliere z upravenej drevotriesky laminovanej,tam sa nič neschová. pár krát za sezonu voliere vypálim p.b.horákom, vystriekam sovom PRIM na psie búdyPonatieram vápnovým roztokom..Všetko je čisté a voňavé.P.S.Ten horák nesmie byť dlho na tej drevotrieske,inak ona vypraská.S pozdravom M.H.
Pokud mohu radit ze své zkušenosti (mám 3 kurníky) zděný je zamozřejmě nejlepší, ale ten boužel nemám. Jak z OSB desek, tak z palubek je prašť jako uhoď. Obojí je nutno zevnitř nalakovat silnější vrstvou laku (já použila bílý balakryl), aby se zalakovaly veškeré spáry na dřevotřísce a to samé u palubek (pero-drážka je velký problém) a vytmelit všechny spoje. Před 4.lety jsem měla se čmelíky paseku a teď je to v pohodě. Pokud se nějakých pár jedinců objeví na bidlech, stačí je zlikvidovat mechanicky, nemají úkryt k rozmnožování. Chovu zdar.