Vyber drůbeže na maso

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lenkapav

9.5.2020 14:26
Lenkapav

XXX.XXX.252.232

Hezký den,
Ráda bych se zeptala jaký je nejlepší nenáročný druh drůbeže (Husa, mulard, pizmovka..) na spasení trávy a zároveň, aby ideálně nepotřeboval vodu. Výběh je cca 200 m2.
Moc děkuji za odpovědi,
Lenka

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2020 08:11

Nepotřeboval vodu a uvedete vodní drůbež na tomto prostoru asi pižmovky, nudtně vodu nepotřebují, stačí do nějaké lodny, lavoru. Ale jen na trávě vám nic nevyroste, budete muset i tak dokrmovat.

10.5.2020 08:15

200m2 jsem schopná posekat srpem, to fakt není plocha, na které by se dalo cokoliv dlouhodobě pást.

10.5.2020 14:19
ančovička1

XXX.XXX.62.150

10 x.20m několik kacenek zlikviduje za týden...takovy výběh lze použít,ale kachny musite poctivě krmit dobrou směsí pro kachny, sekat pro ne denně trávu a zabezpečit přísun čisté vody.. v malém výběhu bývá špatná hygiena..

Lenkapav

10.5.2020 20:50
Lenkapav

XXX.XXX.247.22

Děkuji moc, s chovem teprve začínám. Nejsme žádné hospodářství, takže je to spíš pro radost... Myslela jsem že třeba mulardi by šli. Ale možná ještě popřemýšlím o brojlerech nebo králícich. Případně, kdybyste měli někdo nějaké jiné tipy budu ráda.

10.5.2020 23:25
Meelek

XXX.XXX.165.255

Lenkapav napsal(a):
Děkuji moc, s chovem teprve začínám. Nejsme žádné hospodářství, takže je to spíš pro radost... Myslela jsem že třeba mulardi by šli. Ale možná ještě popřemýšlím o brojlerech nebo králícich. Případně, kdybyste měli někdo nějaké jiné tipy budu ráda.

Placnete si tam pět ks cehokoliv z drůbeže, která se vám líbí. Získáte nadhled, kterým se další rok, při troše rozumu, podridite... A to je všechno bez nějakých ptakovin. Rozum snad máte, když se ptáte. A jestli vám chybí cit pro zvířata uvidíte na podzim. Když vám zůstane pět kusů, máte jedničku. Jestli Vám chcípne vše a vínu budete svádět na vše kolem, jste lempl. A to je všechno :).

10.5.2020 23:58
honzapm

XXX.XXX.134.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
200m2 jsem schopná posekat srpem, to fakt není plocha, na které by se dalo cokoliv dlouhodobě pást.

Existují nějaké soutěže v srposeči?

tukperegrin

11.5.2020 00:16
tukperegrin

XXX.XXX.30.172

Hi, s pastevným chovom husí mám skusenosti, s kačicami nie. Na 200 m2 je možné odchovať naraz:

-3-4 húsat do veku 8 týždňov. Toto sa nazýva hus brojlerový. Váha okolo 4 kg -porážka
-2 húsat do veku 16 týždňov. Váhu majú okolo 5-6 kg. Porážka, alebo nútení dokrm do pečienkovej- jatočnej zrelosti
-1 hus do dospelosti, to znamená, že 1 chovný pár vie pokosiť 400 m2 trávnatej plochy. Doslova trávnatej, lebo ani rôzne buriny, ani napr. lucernu nemajú radi.

Do 8 týždňov veku nepotrebujú vodnú plochu na kúpanie (hus v prvom perí), potom menia perie, a to v každých 6-8 týždňov, a medzi týmito intervalmi sa dajú zabiť, aby sa dali očistiť.
Samozrejme na odchov potrebujú aj obilie, úplne im stačí šrot pšenica x kukurica v navlhčenej forme, zmeska nie je podmienkou. Pitná voda musí byť stále k dispozícii. Nesmierne sú nenáročné.

Lenkapav

11.5.2020 11:25
Lenkapav

XXX.XXX.189.23

Děkuji moc všem za rady, ano to jsem možná měla upřesnit. Zatím chci zkusit pouze bojlery na maso. Nejvíce mě zaujaly mulardi a počítala jsem že si jich vezmu tak deset,myslite že je to moc?

Lucka.tz

11.5.2020 15:26
Lucka.tz

XXX.XXX.99.215

Zdravím.....mám slepice a jedna z nich začala polehávat má svešenou hlavu sama nežere....poraďí mi prosím někdo co mám dělat krom toho jí zabít ?

11.5.2020 17:43

Lucka.tz napsal(a):
Zdravím.....mám slepice a jedna z nich začala polehávat má svešenou hlavu sama nežere....poraďí mi prosím někdo co mám dělat krom toho jí zabít ?

Neporadí, neb nejsme vědmy s křišťálovou koulí. Z vašeho popisu nikdo nic nepozná, jen se zde objeví milion různých/hrůzných méně či více (ne)použitelných rad. Resp. rada zní: Vezměte ji k veterináři. Rada druhá: kašlete na vyhozené stovky a vezměte sekyrku.

11.5.2020 21:23
honzapm

XXX.XXX.134.34

Lenkapav napsal(a):
Děkuji moc všem za rady, ano to jsem možná měla upřesnit. Zatím chci zkusit pouze bojlery na maso. Nejvíce mě zaujaly mulardi a počítala jsem že si jich vezmu tak deset,myslite že je to moc?

Bojler je nádrž na teplou vodu. Drůbež na rychlovýkrm je BROJLER.

Přidejte reakci

Přidat smajlík