Čip

XXX.XXX.194.156
Dobrý den, mohu Vás poprosit o názor na tento plastový kurník? Mám v plánu ho objednat. Materiál je ze dvou stěn / dutinový - údajně drží v létě chlad a v zimě teplo. Co si o tom myslíte? Láká mě jednoduchá údržba a minimální možnosti pro čmelíky apod. Byl by umístěn ve stinném sadu. Děkuji za názory a zkušenosti
https://www.snaplockchickencoops.com/big-chicken-coop/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mno, za tu cenu si to vyrobíte z palubek či dřeva sám. Je to plast, bude to velmi rychle na slunci a větrem degradovat a taky se v tom bude dobře srážet vlhkost, takže slepice budou zapařené. Zkuste si v létě vlézt do dětského plastového domečku na pískovišti..... Za mne NE.
Je to dle mého názoru dobrý kurníček ale snad je nějak malý tak pro 1 + 5 malá plemena . Na fotkách není zadní strana jestli je tam větrací okénko ve stejné výšce a velikosti tak tam bude průvan a to není pro slepice dobré . Tyto kurníky nejsou stavěné pro naše klimatické podmínky . Tento typ byl postaven pro teplé podmínky jižní část USA .
Čip

XXX.XXX.194.156
Děkuji za Vaše reakce. Jeden hlavní dřevěný kurník mám. Myslel jsem, že tento bude lehce přenosný, lehce udržovatelný a plast bude díky dutinkám fungovat lépe, něž obyč jednolitá plastová deska například... Dle výrobce a jeho webu je využíván v jižní části USA - kde jsou tedy také horké dny a zároveň jsem našel i v oblastech, kde bývá zima jako u nás. Vyšší cenu jsem přisuzoval právě "promakanosti" materiálu, aby neměl vlastnosti jako kurník z běžných plastových desek = v létě vedro/v zimě zima. Škoda, že tu asi není nikdo, kdo by ho měl přímo na zahradě :-)