Jitulda

XXX.XXX.225.240
Dobrý večer,
nemáte, prosím, někdo zkušenost s lihni Agrofortel, týkající se presnosti vlhkosti a teploty zobrazované na displeji? Kontrolní měření odpovídala, ale kuřátka se nedokázala, až na dvě, sama vyklubat😥
Držela jsem se návodu, prvních 18 dnů 37,8°C a 55 - 60%vlhkost, poslední 3 dny 37,5°C a 65 - 70% vlhkost, víc se mi nepodařilo dosáhnout. Moc děkuji za odpovědi a rady.
Jitulda

XXX.XXX.225.240
Dobrý večer, já jsem dala včera druhou várku vajec a uvidím. Držím palce ať se Vám vše podaří 😊jinak se mi ta přeživší kuřátka proklovala až 24 a 25 den😲vydržte 😊
Lihnou se mi právě kuřata,vlhkost tam je 58%, 2denně pokropim trochu rozprasovacem..
Dnešní ranni překvapení..prvni plato kuřátek..jeste nejsou všechna venku..😀
Charlie2806
napsal(a):
Ja mel vlhkost i teplotu dle navodu a zrejme to vypada, ze nevyslo z 25 vajec nic. 15 jich bylo urcite oplodnenych a proste prubezne se prestala vyvijet. Mam tam poslednich 7 a dnes je to 22. den. Zitra se ukaze definitivne
Napište,jake hodnoty teploty a vlhkosti udával výrobce..
Nechci dělat chytrého na dálku....
Ale myslím, že příčinou je, že je to prostě laciný čínský krám...
Kdysi mi něco hodně podobně vypadajícího dal jeden nešťastník na vyzkoušení, že se mu nedaří a neví proč... Kalibračním teploměrem jsem naměřil v líhni rozdíl až 5°C... V tom je líhnutí opravdu čekání na zázrak...
Jinak už to na e-shopu prodávaj za polovic...
Na stránkách prodejce píšou, že zdarma telefonicky poradí. Tak to zkuste...
Prvni tri dny dávám teplotu i vyšší, 38.5, potom ubiram na 37.8, to byste mel mit v pořádku,od poloviny lihnuti na 37,5,4..
Vlhkost drzim okolo 50%, 45-55..posledni 3-4 dny do okolo 60%..myslim,že 70 je hodně..ale jestli jste měl stale teplotu o 1°vyšší, ono by to chvili nevadilo,ale musi se snižovat, živé vajicko uz si vyrabi teplotu samo,tak ubirat,ted jsem lihla ke konci s 37,1 a všechno se vylihlo..
Příště se vám to podaří, chce to zkusenost, pokud tedy ta lihen bude spolupracovat,držet nastavenou teplotu..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Po celú dobu inkubácie kurčiat aj moriek, mám nastavenú liaheň na 37,8stC a 60% vlhkosť, klopí každé 2 hodiny. Tak prišla a tak som ju nechal. Raz za mesiac poutieram čidlá teploty a vlhkosti.
Liahnem nepretržite - morky po znesení vajca, označení dátumom a dezinfekcii (virocid), dám do liahne, sliepky hromadne cca po 50 ks. 3 dni pred liahnutím preložím pod naklápacie liesky do bedničky (doliahne). Žiadna manipulácia s teplotou a vlhkosťou. Raz za dva dni dolejem krhlu (10l) vody.
Úspešnosť:
zatiaľ 60 ks moriek z cca 90 vajec, 70 oplodnených, 68 vyliahnutých - 8 utratených
bresky z prvej várky 55 vajec, 49 oplodnených, 45 kureniec
z druhej várky 60 vajec, 52 oplodnených, 47 kureniec.
tretia várka araukany (od známeho) 20 vajec, 3 zárody = asi ho pošlem aj z jeho kohútom do preč.
Liaheň je čína, na 176 slepačích vajec, full automat. (nemám ju napojenú na vodu, tak musím dolievať, trvá to asi 20sekund, strašná otrava)
Zdravim vsetkych, uz som to tu niekde pisal... mam bohate skusenosti s takou cinskou vrazdou... nekupil som ju sice s 100% rabatom z lasneliahne.sk ale priamo z alliexpresu...
Presedel som pri nej par hodin a zamyslal sa nad tym, preco sa z velkeho poctu vajec drobce nevytukali aj napriek dobrej oplodnenosti vajec...
Tieto liahne ukazuju na displeji uplne hluposti... pochopil som to az vtedy ked som si kupil kalibrovany teplomer (2× drahsi ako cela liahen ) a rozdiely boli aj 6stupnov menej ako ukazovala liahen...
O tom ze jej izolacne vlastnosti su upne nulove a ze je uplne zavisla na konstantnej teplote v miestnosti ani pisat nejdem, to je kazdemu na 1.pohlad jasne...
Co sa vlhkosti tyka tam bol rozdiel cca 10% viac ako ukazovala liahen, co nebola tragedia...
Ale aj napriek tomu sa v nej liahnut da, po zisteni realnych hodnot v liahni a vhodnom umiestneni liahne...
kačerdony

XXX.XXX.18.185
tak u nás byla líheň jen chvíli, na displeji vše podle návodu ok, jen se mi zdála na povrchu moc teplá tak jsem změřil teplotu externím teploměrem a ejhle teplota skutečná uvnitř líhně 42,8 stupňů(to už byla vejce vařená). Líheň zabalena odeslána zpět ,čekáme jak dopadne reklamace a jestli nahradí vzniklou škodu 2x56 vajec
Tak já letos zkouším druhý pokus, líheň zkalibrována o 1.5st, protože uvnitř bylo víc než mělo být, zabalená do originálního polystyrenu a teplota celkem ok. Mám tam zavedeno čidlo přesného digitálního teploměru.
Z 32 vajec se dnes 4 vykulili a 3 naklované. Tak uvidím. Správný termín mají až zítra.
Zvažuju stavbu vlastní líhně ze staré malé ledničky, jak to dělali naši otcové.
Z nasazených slepic byla výtěžnost 75%. Měl jsem tam i krůty, ale tam jsem věděl že jdu do rizika, protože tam byla příbuzenská vazba, takže tam výtěžnost 20% považuji za celkem přijatelnou. Byl to jen pokus.
Takže u kuřat jsem spokojený, protože z 12 vajec mám 9 kuřat.
Tím ovšem neříkám, že líheň je dobrá. Není. Ale za ty prachy a když se trochu vytuní....
veronika81

XXX.XXX.172.6
Takze, prave jsem s touto lihni zacala. Myslela jsem, ze nejsem zkusena, ale z Vasich reakci vidim, ze to asi bude kombinace vseho mozneho.
Z 20 vajec krepelek se mi vylihly 4. Ty se tedy maji cile k svetu. Litala mi hlavne vlhkost. Obcas jsem je musela pokropit. Tak nevim, mam to zkusit znovu?
Ták moje skúsenosti z liahňou od agrofortelu model WQ 24.Po zapnutí teplota letí hore a nezastaví sa na37,8 ale stupa.Stačí vypnuť a zapnúť a teplota bude klesať je ok.Liaheň musí ostať v obale tak lepsie drží teplotu,teplota nekolíše.Zaviedol som externý teplomer aj vlhkomer s čidlom na kontrolu.U mňa teplota ok,vlhkosť kolíše hore dole .Vyriešené malickou nádobkou o priemeru 4 cm do ktorej som priviedol dierkov z boku hadičku zo striekačkou(tak vodu dolievam bez otvorenia liahne cca 10 ml na ďeň.Vlhkosť sa drží na50%)Pred koncom lejem jeden kanálik vlhkosť stúpne na 70%.Keby som to zalial celé asi vlhkosť poleťí na100%,ešte som neskušal.Z bočnej strany som dorobil ešte dve dierky na vetranie.A nakoniec kedže dosť hučí stačí na vrch položiť ťažšiu knihu a možeťe pri nej aj spať Dúfam že to dakomu pomože ,lebo ja som mal na začiatku hotové galeje.