Dobrý den drazí chovatelé,
jako začátečník teď trochu tápu... kvočna sedí na vejcích. Včera se začala klubat první vajíčka. Ráno byli 2 kuřátka, ty jsem jí ač nerada odebrala do odchovny protože mi slizala z vajíček, a odpoledne se vyklubali další dvě. Tak jsem je taky odebrala. Zbytek je naklovany a nebo se snaží... Do kdy mohu mít kuřata mimo kvočnu, kdy jí je mám vrátit? Zvládne je přijmout když ji je dám až zítra večer ( první dvě kuřata by byli pryč téměř 48h)?
Uživatel s deaktivovaným účtem

nejlépe na noc, pokud se ostatní nevyklubou, nečekejte. Kuře první den tráví zbytek zásob, ale pak už potřebuje, aby ho matka učila co a jak, 2 dny už je vážně na hraně, podle mne. Mám asi štěstí, moje kvočny nikdy z vajec neslezly, naopak sedí na posledním vejci kolem 7 kuřat.
Mě se líhly Maransky 3 dny. Byla zima a kvočna nestačila zahřívat a otáčet , tak se ta krajní vajíčka líhla jako poslední, seděla na patnácti. Kvočna tedy seděla 3 dny i s kuřaty pod sebou. Třetí den, ta první kuřátka začala vylézat, myslím, že měla hlad.
Takže 3.den nejpozději by se už měla začít krmit. Kvočna je přijme, ale je lepší zařídit, aby neměla kam s vylíhlími kuřaty odejít a byla nucena zustat na hnízdě.