Lili555

XXX.XXX.210.36
Dobrý deň,
Chcela by som vás poprosit o radu ako docieliť “poriadne” operenie sliepok 🙈 dostávajú kvalitnú stravu, zelené aj vitamíny. Všetky majú vypadane perie pod krkom no Jedna sliepka je strašne ošklbana (neviem či ju druhé sliepky dzobu ale ani s nimi nespáva).. inak je v pohode šťastná, no chcela by som ju trošku vypiplat aby bola taká pekná ako oni. Viete mi prosím poradiť či nato niečo existuje, pripadne ako postupovať? Ďakujem ☺️
Uživatel s deaktivovaným účtem

Oškubané jste si je již dovezla nebo se oškubaly až u vás? Nezměníte to do té doby, než proběhne přepeřování. Pokud je to pod krkem, může to být zlozvyk, že se oškubávají navzájem, nebo se jedna tak intenzivně čistí, až si peří škube. Žádné parazity nemají? A foto by nebylo?
Lili555

XXX.XXX.15.121
No mame ich asi mesiac. Doniesol mi ich kamarat od niekoho a myslím že predtým o ne nebolo veľmi starane 😏 Ja sa im snažím dať naozaj všetko, preto hľadám nejaký tip 😄 Posielam foto ten vypelichanej a ostatne majú takéto hole krky. ide mi hlavne o tu ošklbanu že čo s ňou..
Ps: nechceli mi moc pózovať tak sa ospravedlňujem za horšiu kvalitu 😅
Lili555

XXX.XXX.17.121
Som nováčik s chovom sliepok ale čo som pozerala na internete fotky tak parazity asi nemajú. Nič take som si nevšimla.
To s tým krmitkom má vôbec nenapadlo.. dávalo by to logiku.. kúpila som im normálne z obchodu take s 10timy otvorami skúsim im spraviť nejaký väčší hrant.
Moc Vám ďakujem za reakcie ♥️
Lili555

XXX.XXX.15.121
😄😄
Krmim šrotom 2x denne (pšenica, menej kukurice, jačmeň, slnečnica + vitamíny) V davkovaci majú cely deň k dispozícii zrno. Občas im uvarim zemiak a mrkvu (alebo mrkvu nastruham surovu) 😄. Raz za týždeň im dám trochu tvarohu. Zelené majú každý deň, chodím im trhať datelinu, trávu, pupavu a pod. Keďže ešte mesiac dozadu som netušila čím sa kŕmia sliepky, tak čerpám inšpirácie z internetu 😅 snáď to robím správne 🙏🏼
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přijde mi, že mají zakrácenou špičku zobáku, takže budou z nějaké drůbežárny a tomu odpovídá i jejich stav. Po přepeření se to spraví. Možná bude jednodušší (i kvůli vyváženosti stravy) koupit hotovu směs pro nosnice. Jinak mrkev raději jen syrovou, vařením ji zybtečně připravujete o vitamíny. Vždy jim do ní přidejte trochu oleje, vitamín A se rozpouští v tucích, já takhle do ní přimíchávám Plastin, hezky se v něm mrkev obalí a sežerou vše. Slunečnici bych dával jen občas jako přilepšení, zvláště hybridky po ní mohou tloustnout a pak nebudou snášet, nebo mohou dostat průjem, je hodně tučná. Dávám ji hlavně v zimě na večer, kvůli energii na noc.
Lili555

XXX.XXX.210.36
Ďakujem veľmi pekne za rady, budem sa ich držať ☺️♥️