Dobry den,
s drubezi nemam zkusenosti. Chtela bych si koupit parek kachnu a kacera pizmove. Sousede nemaji radi mluveni zvirat a pry zapach - pizmovky se zdaji nejlepsi....Dala bych je do vybehu, kde je sam, vyklesteny Ouessant beran.
Ale -
1 - kdyz budu mit oploceny vybeh 1,6m - preleti ho? Mame psy a jeden by je hned zakousl....Mam kdyztak zastrihnout jedno kridlo? - Bydlime u lesa.
2 - bydlime na kopci, kde je v zime i -20°C. Stacil by jim venku dreveny domek a zateplit ho polystyrenem? Nebo ne?
Vase odpovedi rozhodnou, zda do toho pujdu nebo ne....
Poradite mi? Predem dekuji - Jana
Pokud budou mít dostatek prostoru, většinou nepřelétávají, i když to dokážou.
Důležitá je pastva, jinak to nemá moc smysl.
Pokud dovezete dospělá zvířata doporučuji raději zastřihnout.
Doporučil bych k pižmákovi více samic.
Hlasový projev je opravdu minimální.
Zimu snáší dobře, stačí suché přístřeší.
Dekuji Vam,
vyjma pastvy bych mela mit tedy OK podminky - mam ohradu 10x10m a mini beran ji vyzira az na kratkou travicku, to budu muset vyresit.
Berana dam na zimu "picnout" a ted bych asi vozila vice nasekane travy odjinud a nechala vyrust vic kus zahrady na koseni. Snad snedi i kosenou jako ovce.
Asi bych koupila nejakou tu sitovou ohradku, abych je mohla davat i na zahradu, kde bude vyssi trava a brouci, atd.
Chci koupit male pizmovky, letos vylihle.
Budu uvazovat o 2holky + 1 kluk na zacatek.
Koupaci male jezirko jim udelam.
Jak toho psa z utulku naucit nezakusovat letavce....zatim se mi to roky nedari, chytne sykorku a hned ji sezere..a pak se krci, kdyz vidi, ze ho vidim
janapiglet
napsal(a):
..jak velka plocha je OK na 3 pizmovky?
....premerila jsem to a je to 13x13m ohrada, jinak zahrada velka, kam by mohly jit, kdyz budu doma, coz jsem jako duchodce uz casto.
Nejde o 3 pižmovky...
Pižmovka vyvede klidně 20 mladých. 2 pižmovky 40 mladých. Ze 100 m2 udělájí záhy 100m2 bláta.
Pokud k tomu ovšem máte ještě nějaký výběh kde mohou být je to O.K.
janapiglet
napsal(a):
Dekuji Vam obema za info.
Nepocitala jsem s tolika...ze kazda kachna 20 mladych....tak to asi vzdam... pro 83 kachen tu misto na zahrade nemame....
Až...
Nechtěl jsem Vás vyděsit...
Není také nutné nechat sedět na dalších snáškách, my necháváme jenom ty jarní. Letní, případně podzimní snáška jde na kraslice....
....ne nevydesil...jen jsem Vam moc vdecna za info - jsem 100% zacatecnik
Takze nejaka vajicka na mlade nechat - jaro nejlepsi - a ostatni snist - to by slo.
Dekuji uz Vas nechci obtezovat.
Zacnu si kreslit nakres kachniho domku, a asi tento tyden zajedu na pilu pro drevo a postavim.
Doufam, ze se nemusi pizmovky nikde hlasit, registrovat, jako ovecky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

janapiglet
napsal(a):
....ne nevydesil...jen jsem Vam moc vdecna za info - jsem 100% zacatecnik
Takze nejaka vajicka na mlade nechat - jaro nejlepsi - a ostatni snist - to by slo.
Dekuji uz Vas nechci obtezovat.
Zacnu si kreslit nakres kachniho domku, a asi tento tyden zajedu na pilu pro drevo a postavim.
Doufam, ze se nemusi pizmovky nikde hlasit, registrovat, jako ovecky.
V tomto množství ne. Pižmovka je vysloveně pastevní kachna
janapiglet
napsal(a):
Dekuji Vam obema za info.
Nepocitala jsem s tolika...ze kazda kachna 20 mladych....tak to asi vzdam... pro 83 kachen tu misto na zahrade nemame....
Něco se dá prodat ještě jako káčata. A co se týká výběhu, tak myslím že je lepší oplotit jim zvlášt menší výběh, který bude vždy vyťapaný na blato a do většího výběhu vypouštět jen na určitou dobu na pastvu případně jim naséct....