Úhrn 5 týdenních sebritek

Sebritky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

janovo

20.5.2020 19:59
janovo

XXX.XXX.4.5

Zdravím,

základám téma s těžkým srdcem. Od včera mi zahynulo 8 nádherných 5 týdenních kuřat sebritky.
Mám je od 5 dní- jsou to má první kuřata ..vypadá to na kokcidozu...Od včerejška mají Sulfacox T ve vodě, krvavý průjem už nemají a stejně hynou.
Moc mě to mrzí...Jsou to krasavci. Už zbývá jen 7....
Mohu jim pomoci ještě nějak jinak než antibiotiky?
Moc děkuji

20.5.2020 20:08
ančovička1

XXX.XXX.1.23

Kurata jste kupovala a byla zdravá?..čím je krmite?

janovo

20.5.2020 20:19
janovo

XXX.XXX.4.5

Ano, kuratka byla od začátku krásná a zdravá. Krmila jsem K1 nyní i K2 ale denně maji vařené vejce s řepou nebo mrkvi, občas tvaroh, občas kopřivy. Michal to aby to nebylo moc mazlavé s K1.
Předevčírem jsem našla na podestylce krvavý flíček... sváděla jsem to na červenou řepu. Vyměnila jsem podestýlku. Prohlédla kuřátka. Do rána jsem nasla 4 mrtvé😭. Sehnala jsem antibiotika. Hynou stálé dál. Ale divne je...že jsou čilá, pijí, žerou a pak pojedou...

20.5.2020 20:51
ančovička1

XXX.XXX.1.23

Pokud maji K1, tak bych jim nic nepridavala..denně ještě vajicko,repu,mrkev..no nevim, jestli jim to udělalo dobře..ja bych je nechala na suchém..K1 krmim tak o mesic déle,než je doporučeno a kurata mám zdravá a dobre rostou..byt vámi,tak všechny přídavky, podávány v dobrém úmyslu, jsou jaksi navic,vajicko moc bílkovin, tezko stravitelné..kokci se vam potvrdi rozborem trusu,ale to by kuřata nežrala..nechte je na suchém..

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2020 21:01

Sebritky jsou velmi vnímavé na Markovu chorobu, pokud máte uhynulé doma, dal bych je na rozbor, pokud nejsou očkovaná od chovatele. Třeba to tak není, ale bez rozboru stejně budete jen tápat.

janovo

20.5.2020 22:36
janovo

XXX.XXX.4.5

Očkována nejsou...Jsou z malého hobby chovu a jak jsem pochopila, sehnat vakcínu je problém. Prý se to pro pár kuratek nedělá....
Na suché krmivo je zkusím převést...když já pořád v diskusích četla " nezapomeňte nedostatek živočišné bílkoviny"😣

21.5.2020 00:03
ančovička1

XXX.XXX.1.23

Jj,dostatek živočišné bilkoviny..ale v kompletni krmné směsi je tolik,kolik prave kurata daneho věku potřebují..vše navic je zbytečné a ve větším mnozstvi může způsobit zdravotni problémy..ale je divné,že píšete, že kuřata jsou čiperna,žerou a rano jsou mrtvá..nejsou treba začervená?..
Takto mi popisovala případ pani,které padaly malé pizmovky,jedna za druhou,krmeni čerstvé,michanici..dala kacky na pitvu a byli to červi..zkuste je odcervit, nejspíš Helmigalem,tablety..možná to krmenim ani nebude...

21.5.2020 03:25

ančovička1 napsal(a):
Jj,dostatek živočišné bilkoviny..ale v kompletni krmné směsi je tolik,kolik prave kurata daneho věku potřebují..vše navic je zbytečné a ve větším mnozstvi může způsobit zdravotni problémy..ale je divné,že píšete, že kuřata jsou čiperna,žerou a rano jsou mrtvá..nejsou treba začervená?..
Takto mi popisovala případ pani,které padaly malé pizmovky,jedna za druhou,krmeni čerstvé,michanici..dala kacky na pitvu a byli to červi..zkuste je odcervit, nejspíš Helmigalem,tablety..možná to krmenim ani nebude...

kuřata v domácí odchovně nejsou začervená.

21.5.2020 07:02
ančovička1

XXX.XXX.1.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kuřata v domácí odchovně nejsou začervená.

Diky, bodlinko,jen me to napadlo, čím to tedy bude?..frufru pise, Markova nemoc..znam to z knih,ale to kuřata prý padaji na nohy, nemůžou chodit..

21.5.2020 08:32

ančovička1 napsal(a):
Diky, bodlinko,jen me to napadlo, čím to tedy bude?..frufru pise, Markova nemoc..znam to z knih,ale to kuřata prý padaji na nohy, nemůžou chodit..

bez pitvy fakt těžkou soudit.

ono všechno se to projevuje stejně a to chcípáním.

při markovi by teda aspoň některé tahaly ty nohy a nezabije je to ze dne na den.

21.5.2020 09:44
ančovička1

XXX.XXX.1.23

Děkuji..☺

21.5.2020 09:53
honzapm

XXX.XXX.134.34

Po Sulfacoxu nemůžete chtít, aby za 24 hodin zabránil úhynům.
Ten se dává okamžitě po zjištění prvních příznaků, aby zachránil většinu.
A má osmidenní podávací cyklus.

21.5.2020 09:59

honzapm napsal(a):
Po Sulfacoxu nemůžete chtít, aby za 24 hodin zabránil úhynům.
Ten se dává okamžitě po zjištění prvních příznaků, aby zachránil většinu.
A má osmidenní podávací cyklus.

to je další věc.

sulfacox je kokcidiostatikum. to znamená, že brání kokcidiím dalšímu množení, ale nezabije je.

janovo

21.5.2020 15:57
janovo

XXX.XXX.4.5

Moc děkuji všem. Vypadá to, že šlo o to, že už Sulfacox nestihl na ty uhynule zapůsobit. Mám jich stále 7 a vypadá to ( dúfam), že je to za námi.
Vypadají ještě černější ...tak snad vydrží...
Je možné kokcidióze nějak předcházet ?Udělala jsem někde chybu při odchovu a proto to dostali?

21.5.2020 16:59
jo012810

XXX.XXX.101.35

Kokcidióze se dá předejít vakcinací jednodenní kuřátek Livakoxem. Tak se to děje ve velkochovech. Já dávám přednost ustájení kuřat na roštech(svařované pletivo) do 6 týdnů a nemám žádné úhyny. Vyřazuji pouze jedince, kteří nevyhovují standardu, ale to později...

21.5.2020 17:15
ančovička1

XXX.XXX.1.23

janovo napsal(a):
Moc děkuji všem. Vypadá to, že šlo o to, že už Sulfacox nestihl na ty uhynule zapůsobit. Mám jich stále 7 a vypadá to ( dúfam), že je to za námi.
Vypadají ještě černější ...tak snad vydrží...
Je možné kokcidióze nějak předcházet ?Udělala jsem někde chybu při odchovu a proto to dostali?

Ja také neočkuji a kokci nemám..udrzuji pod kuraty stále sucho,rošty nemám, jen suchou kratkou slámu nebo seno na prknech...jedině tak se dá kokci předcházet a funguje to..sucho,čisto a teplo...pokud jste to všechno dodržovala,tak už jedině to mokré krmeni, rozhrabou ho do podestylky, trusu, a potom to zobou..davejte jim jen suché krmeni i po preléčení Sulfacoxem..tak ať se kuratka vyléčí..☺

22.5.2020 18:30
janovo

XXX.XXX.15.196

moc děkuji opravdu je možné že to celé bylo mokrým krmivem... jako každý začátečník jsem asi byla příliš horlivá a mokré krmivo dostávali opravdu denně...

Nyní jsem ale objevila jednu dospelou slepici, která je ve výběhu zcela mimo ty malé a nikdy se spolu nepotkali, úplně apatickou, nafouklou, nežere a nepije, má průjem ale ne krvavý... mám jí taky přeléčit? mám jí izolovat od ostatních? jak se v takovém případě postupuje?

22.5.2020 18:39
ančovička1

XXX.XXX.1.23

Dospělé slepice kokcidiozu nemivaji..bude to necim jinym..jestli nezere,nepije a je sklesla, nejspis nepřežije,nema cenu ji léčit..dejte ji stranou a jen psenici,vodu..

22.5.2020 19:11
janovo

XXX.XXX.15.196

😣 děkuji...dala jsem ji stranou...vodu..zrni... z celkového toho leknutí jsem jí taky dala sulfacox do vody . Dospělé slepice mám již několik let a nikdy jsem nic takového nestalo tak je to všechno nějaká zvláštní souhra okolnosti. Mám tedy Sulfacox dát z vody pryč? nahradit třeba raději vitamíny?

22.5.2020 19:38
ančovička1

XXX.XXX.1.23

Klide ho nechte,neublíží..vitaminy asi nepomůžou..

22.5.2020 19:41
janovo

XXX.XXX.15.196

Moc děkuji za pomoc a rady

Přidejte reakci

Přidat smajlík