Zdravím.
Mam na vas otázku, mozno buddete mat niekto s tym skúsenosti.
Mam tyzdnove kuriatka. A posledne dva dni mi zacali dve silno pípať.
Je to take pípanie ako ked sa boja, alebo ostane stratené. Je to dost hlasne.
Ostatne si pípaju uplne normalne, len tie dve ako zmyslov zbavene.
Zradla a vody maju k dispozicii vzdy cerstve (k1), su pod infra lampou....
Nechapem vobec.
Su v takych istych podmienkach ako starsie kuriatka ktore prestahoval do vacsieho priestoru.
Mal s tym niekto skúsenosť?
Včera mi pipalo také jedno kuřátko, nevšiml jsem si...Jedno z kuřat mělo hlavičku sprajcnutou v pletivu 19x19. Jedinej, kdo z toho měl radost byla Bobina .
Jinak. Ta poslední vylíhnutá várka mi taky řve, nevím proč. Vedle jsou kachny, možná proto. Neřeším to. Žerou, plnou, žijou...třeba to budou všichni kohouti.. .
Ja ich mam v izbe, stále pod kontrolou. Prve 4 dni boli uplne normalne, štebotali si.
Uz mi pištia tri. Ako by ich niečo bolelo pričom pôsobia uplne zdravo, žerú normálne, rastú, .... A potom chodia a pištia. Vobec mi to nepríde normálne a som z toho zúfalý, je to nepríjemný, nie zdravý zvuk. Neviem ako im pomôcť
K1 pomleta na jemnejsie, cierny caj, vitaplastin. Su pod infra lampou, maju 30°C, su v izbe, takze ziadne výkyvy teplot. Zradlo a pitie maju stale.
Tiez mi pride ako by im zima bola, ale meral som im teplotu v ich výške. Klietku maju prehodenu aj plachtou aby mali aj tieň na odpocinok, aj aby im neunikalo teplo .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mno, i kuřata mohou být mešuge, že.....
Já krmím od prvního dne nahrubo sešrotovaným kukuřično pšeničným šrotem s přídavkem K1 granulované. Po týdnu už šrot vynechám a krmím jenom K1gr. a po 4 týdnech přimíchávám K2gr. anebo kuře midi gr. V šesti týdnech mají už jenom K2gr (kuře midi gr) s přídavkem tritikale (je menší než pšenice). Vodu měním 2x denně a vždy alespoň 12 hodin odstátou v kropáči, aby alespoň částečně vyprchal chlór. Kuřatům se lépe sbírají drobné kousky než jemný šrot. Navíc při tom jemném krmení musí pořád pít a pak se jim to lepí v zobáčku. Mám je do 4 týdnů v garáži ve velké krabici (asi 1m2) a obyčejnou 60W žárovku a pak jdou na zahradu do kurníku. Zatím ven nechodí jenom do zaskleného zastřešeného výběhu.
Pokud máte možnost nasbírejte hrst kopřiv a nakrájejte na drobno, k tomu vajíčko uvařené na tvrdo, nastrouhat trošku tvrdého tvarohu, to vše zamíchat s troškou šrotu a zkuste jim to dát. Nezaregistroval jsem kolik jich máte, ale tohle by mělo stačit pro deset kuřátek alespoň na dvakrát. Je dobré jim to dát na nějaký tácek a jak přestanou mít o to zájem tak tácek odebrat. Tohle dělá moje manželka pro kuřata pod kvočnou. Jinak jsem ji to zakázal dávat jiným kuřatům, aby mi pak příští rok nenadávala, až budu dávat vejce do líhně, co prý je s tím starostí.