Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že většina chovatelů toto neřeší, protože má zásobníkové krmítko, tedy si drůbež bere dle libosti a potřeby, tzv. ad libitum. A pak, co je to "větší kohout"? Pro toho, kdo chová sebritky nebo rousné zakrslé, to bude cokoliv většího. Je to vlašák? Žerzejský obr? Brahmánka?....

Přiznám se, že to moc nesleduju, prostě mají v jednom krmítku neustále pšenici a ve druhém směs, vedle misku se skořápkami. Jsou pouštěné na zahradu, směs ubývá rychleji, pokud jsou jen ve výběhu. Zatučnení nepozoruji, ale nemám dominanty. Slunečnici a kukuřici přikrmuji jen v zimě, zbytky nekrmím (pokud nejde o kosti, které drtím, nebo masné odřezky, ale to je většinou úspěšnější pes). Pokud máte slepice na nějakém omezeném prostoru a nemají moc jiné zábavy, asi budou stát u krmítek déle
Kdysi jsem to dělal tak že jsem nasypal a za 15 min jsem krmení zkoval . Toto jsem prováděl ráno i večer .
Po dvou letech jsem od toho upustil , zvětšil jsem výběh a sypu v 17 hod. krmivo zkovám až když jdu zavřít kurník , co zbylo dám ráno . Tak to praktikuji po celý rok mimo sběr vajíček do líhně to je dost odlišné krmení .

Frastan
napsal(a):
Dobrý den,
přibližně kolik krmiva sezobe denně řekněme větší kohout?
Díky
Přibližně o 10% víc než slepice.
Frastan
napsal(a):
😎😁 I to je varianta. Pobavilo... Myslím, že výkonný je dost. Z 10 vajec bylo 9 kuřat a jeden zárodek uhynulý. Takže funguje nadmíru dobře...
no mi přijde,že dospělý kohout sežere hrozně málo,vidím se cpát pořád jen slípky,a když donesu něco spešl tak kohout řevem svolává slepice,kouká jak se ládují asem tam ochutná.