Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.6.2020 19:07
Čebiš Josef

XXX.XXX.113.105

Dobrý den, vyrobil jsem si vlastní líheň, ale nevím jestli mám správně vyřešen rošt na vajíčka.
Rošt mám vyroben z pletiva a do něj jsem vystřihl díry tak , aby byla vejce špičkou dolů.V různých diskuzích píšou, že přes špičku neotáčet , ale v automatických líhních jsou vejce špičkou dolu a otáčí se přes špičku.Tak jak mám otáčet ?

3.6.2020 08:40
akted1

XXX.XXX.238.99

Dobrý den
Vajíčka položte na rošt naležato. Označte si vajíčko jako při piškvorkách z jednoho boku kolečko a z opačné strany křížkem.
Pak jen třikrát denně otáčejte. Já otáčím před snídaní pak před obědem a nakonec před večeří abych nezapomněl.

3.6.2020 10:00
bery25

XXX.XXX.112.83

akted1 napsal(a):
Dobrý den
Vajíčka položte na rošt naležato. Označte si vajíčko jako při piškvorkách z jednoho boku kolečko a z opačné strany křížkem.
Pak jen třikrát denně otáčejte. Já otáčím před snídaní pak před obědem a nakonec před večeří abych nezapomněl.

dobry,ja som v starej bioske otacal dvakrat denne,rano vecer a vyliahlo sa z 45 oplodnenych 35 kuriatok,a samozrejme boli ulozene naležato

3.6.2020 10:54
Čebiš Josef

XXX.XXX.113.105

Děkuji za odpovědi .

3.6.2020 11:26
petr008

XXX.XXX.76.218

Mohl by někdo odpovědět, proč se nemá otáčet přes špičku? Já otáčím přes špičku, protože je to pro mě jednodušší. Nevěděl jsem, že by se nemělo otáčet přes špičku. Díky.

3.6.2020 14:08
Meelek

XXX.XXX.224.78

https://youtu.be/R5_5P1j7paQ

Třeba takhle :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2020 14:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

petr008 napsal(a):
Mohl by někdo odpovědět, proč se nemá otáčet přes špičku? Já otáčím přes špičku, protože je to pro mě jednodušší. Nevěděl jsem, že by se nemělo otáčet přes špičku. Díky.

mali - nemali, to sú kecy. jak otočíš tak bude, hlavne otoč a nezahrkaj - nezatrep, lebo budú "míchaná"

3.6.2020 16:24
Hyblos

XXX.XXX.239.50

Mám líheň nastavenou na otáčení husích vajec, vodorovně položených, v intervalu 2 hodiny. Otáčím vždy o půl otáčky tam a pak o půl otáčky zpátky. Minulý rok jsem vylíhl cca 25%, letos 10% líhnivost. Nemůžu přijít na to čím to je, ale začínám už podezírat i rozkolísanou teplotu.

Ale hlavní dotaz zní: Některá vejce nemají vzduchovou komůrku, mají vzduchovou bublinu v celém objemu, bublina se pohybuje volně v celém vejci. Některá vejce mají vzduchovou komůrku, po několika dnech začnou růst a pak se navíc objeví opět vzduchová bublina uvnitř vejce.

Letos jsem takto vyházel už asi 60 oplodněných vajec co po týdnu chcípli. Když pominu možnou závadu na termostatu, máte nějaké jiné doporučení či zkušenost s líhnutím HUSÍCH vajec ? 10 vajec jsem dal pod spolehlivou husu a vyseděla 10 malých. Vejce se vzduchovou bublinou jsou ale od jiných hus a myslím si že z těch by stejně nic nebylo. Ta bublina se neobjevuje často ale viděl jsem to letos poprvé. Obraceč funguje (ale už jsem ho musel loni opravovat).

Přidejte reakci

Přidat smajlík