Zdravím vás, před 3ma tejdnama jsem přivezl 10ti denní housata a teď se začaly části z nich kroutit nohy dovnitř, tak že si po nich šlapou. Jsou pravidelně odčervený chemisolem, a panacourem. K jídlu dostávaj šrotovanej oves a pšenici + roboran a samozřejmě pastva. Je tohle nemoc, chyba v chovu, nebo vývojová vada ? S ničim jinym problém nemaj, žerou a jsou jinak v pohodě. Nikdy předtím jsem s tím problém neměl a proti předchozím chovům se nic nezměnilo. Díky
Myslim,ze kdyz jsou housata v cistote, takove drasticke odcervovani neni potreba..urcite jim ta chemie neprospiva..
A kdyz vylucujete prochladnuti,zbyva nedostayek vapniku a vitaminu E..proc jim nekoupite kompletni smes pro housata?.. srot z psenice a ovsa + Roboran,tedy nic moc ..potrebuji i hodne bilkovin..kupte tu smes, uvidite,jak porostou..
Karelzdědiny
napsal(a):
Housatum jeden den nastelu, druhej přistelu a třetí den měnim, takže čisto podle mě maj. Zkusim tu směs. Doporučujete něco konkretního ? Všude v okolí maj jenom sehnoutka a dost lidí říká, že to šulej...
Používám Sehnoutka směsi. Vyzkoušel jsem i energys a to třeba i u JKN, které jsou pro mne inikátorem. Žádný rozdíl v užitkovosti a růstu...
Karelzdědiny
napsal(a):
Ne, celen den samozřejmě ne. Když je pěkně, tak je prostě vyženu, nechám je ať se napasou a zase je naženu zpět. Když je hnusně, tak jim natrhám.
Jestli si o krmení chcete něco přečíst..Najdete si nick "ovečka", v informacích o uzivateli má odkaz na článek ohledně krmení prcku. Musíte stáhnout z ulož.to.