Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2020 12:30
MichalS36

XXX.XXX.42.74

Dobrý den.
Obnovil jsem chov slepic mám 3 isabrown a 3 lohman kuřice. Nějak mě to chytlo a říkal jsem si ze by bylo fajn mít někdy i svoje kuřata. Co jsem o tom tak četl , tak ty moje nejsou moc dobré na množení , protože jsou hybridi. Objednával jsem je od slepicar.cz . A oni nabízí jedinou čistokrevnou slepici právě tu Leghornku tak bych si 2 koupil a k nim kohouta , akorát nemají kohouta Leghorn , tak jestli ho někde sehnat na inzerát nebo koupit Vlašáka. Jde mě o to , aby si ty slepice zachovali stejnou snášku i do dalších generaci a aby nebyli zdegenerovaný . Ty slepice mám jen pro vlastní užití.

Jsem v tomhle ohledu laik dekuju za všechny odpovědi.

8.6.2020 12:48
.tumash1983.

XXX.XXX.164.164

Slepičářů nenej že nemá kohouty Leghorn ale ani slepice. Kdoví co to vůbec za Leghornku vydává. Zkusil bych výstavu nebo nějakého chovatele.

8.6.2020 12:52
MichalS36

XXX.XXX.42.74

Na stránkách mají toto , tak nevím no , taky jsem o nich četl ze jsou to takový trochu podvodníci , ale těch 6 kuricek co od nich mám , ty mě dovezli v perfektním stavu. Já si vždy koupil par kuric a měl je ty 3-4 roky a pak vyměnil za jiné . Začíná mě to bavit čím dal víc , tak bych chtěl mít jakoby svůj chov který budu množit a obnovovat sám . Čím víc si o tom čtu , tak zjišťuji ze to ubec není jednoduché 😀 , tak jak jsem si představoval 😀. Pravé mě ze slepicare napsali ze je lepší mít jiné plemeno kohouta než slepic je to pravda ? Omlouvám se za blbe dotazy , ale v množení slepic se nevyznám.

8.6.2020 13:29
.tumash1983.

XXX.XXX.164.164

Jde o to co od toho chcete? Pokud mít pár domácích vajíček je asi lepší koupit kuřice. Pokud chcete chovat dejme tomu Legrornky pak by kmen měl být složený jen z Leghornek. Já osobně zvolil větší slepice (dvoj užitné maso/vejce) protože při líhnutí nikdy nevíte kolik bude kohoutů a kolik slepic. U lehkých slepic jako je Leghorn toho na kohoutovi moc není a rostou pomalu. Pokud vás to baví začal bych čímkoli zas taková věda to není. Slepičář pořadí tak aby prodal. Předpokládám že jiné dle nich vhodné kohouty vám i nabídli... Leghornku bych od nich nečekal.

8.6.2020 13:36
MichalS36

XXX.XXX.42.74

Mě ani tak nezáleží na plemenu. Chtěl bych pravé par slepiček kohoutka a pak si je dal sám množit. Ze bych chtěl skusit i něco jiného než každý tři roky koupit par kuřic a starý zabit . A nato tedy potřebuji čistokrevné plemeno slepic ? A kohouta a kohout nemusí nebo musí být stejné plemeno jako slepice ? Chci aby si ty slepice zachovali snašku a aby nebyli proste nějaký zdegenerovaný .Slepicar mě pravé doporučil ty bílé leghornky a Vlašaka kohouta. Děkuji za rady .

8.6.2020 14:23
.tumash1983.

XXX.XXX.164.164

Křížit můžete co vás napadne. Tedy kohout a vlastně každá slepice v hejnu můžou být jiní, ale pak není co zachovávat... Mix Vlaška a Leghornka by měl dobře nést oboje jsou výborné nosnice ale u Slepičáře ani jedno nekoupíte on je prostě nemá. Ale pro zábavu a začátek je to asi jedno. Myslím si že oni prodávají finální hybrydy nebo je tak prezentují a jejich křížením půjde snůška dolu ale nijak dramaticky. Vlastně můžete koupit jen kohouta a líheň a na jaře můžete zkusit první lihnuti od stávajících slepic...

8.6.2020 14:35
MichalS36

XXX.XXX.117.74

Dobře . Děkuji moc za rady tak já to vyzkousim , jsem nevěděl jak hodně pravé půjde ta snáška dolu , ale jestli jen o trochu tak mě to nevadí a časem navštívit třeba tu výstavu a začnu s cistokrevnym chovem.

8.6.2020 14:51
.tumash1983.

XXX.XXX.164.164

Nějak se začít musí a z vlastních zkušeností se nejvíc přiučíte. Do jara máte spoustu času na to to promyslet a připravit. Tak ať se Vám daří!

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2020 15:17

Taky je řešením si sehnat čistokrevného kohouta k těm hybridkám, abyste si to vyzkoušel, co vše to obnáší. A bude to lepší, než křížit mezi sebou hybridy.

8.6.2020 15:35
MichalS36

XXX.XXX.194.66

Dobře , zkusím sehnat, Díky.

8.6.2020 16:54
MichalS36

XXX.XXX.194.66

Ještě se chi zeptat , jak to je aby nebyli příbuzný slepice s kohoutkem ? . Když budu mít třeba 6 slepic a kohouta a těm se narodí 20 kuřat s toho třeba 15 slepic 5 kohoutů , tak musím všechny kohouty vyřadit a k těm 15 novým slepicím pak koupit nového kohouta až je budu množit ? Aby neměli kuřata s otcem, nebo bratrem ? Chápu to správně , že na každou generaci kuřat budu potřebovat , nového nepříbuzného kohouta ?

8.6.2020 19:16

MichalS36 napsal(a):
Ještě se chi zeptat , jak to je aby nebyli příbuzný slepice s kohoutkem ? . Když budu mít třeba 6 slepic a kohouta a těm se narodí 20 kuřat s toho třeba 15 slepic 5 kohoutů , tak musím všechny kohouty vyřadit a k těm 15 novým slepicím pak koupit nového kohouta až je budu množit ? Aby neměli kuřata s otcem, nebo bratrem ? Chápu to správně , že na každou generaci kuřat budu potřebovat , nového nepříbuzného kohouta ?

No, pro tohle domǎcí křiźení je lepší mít každý rok nového kohouta, max druhý rok pustit otce na dcery, protože s nimi má společnou jen polovinu genů. Plně sourozenecké křížení raději ne. Tomu se věnují zdatní chovatelé. Sehnat kohouta by neměl být problém.

8.6.2020 19:40
MichalS36

XXX.XXX.194.66

Super díky. Mám v plánu jet v červenci na výstavu do Týňiště nad Orlicí. Tak se tam porozhlédnu zjistím možnosti a pustím se do nějákého čistě " svého " chovu. Děkuji všem za rady.

9.6.2020 13:39

MichalS36 napsal(a):
Super díky. Mám v plánu jet v červenci na výstavu do Týňiště nad Orlicí. Tak se tam porozhlédnu zjistím možnosti a pustím se do nějákého čistě " svého " chovu. Děkuji všem za rady.

A odkud jste?Mam kohouty nekolika plemen,jsem ze zàpadních Čech...

9.6.2020 14:52
MichalS36

XXX.XXX.117.74

Já jsem ze severovýchodu :) , zatím pořádně ani nevím sám co chci , kouknu po té výstavě , rozmyslím se a uvidím co budu chtít. Kdyžtak se vám někdy ozvu , dal by jste my na sebe třeba email ? Děkuji. Rád bych si udělal svoje kuřátka , někdy příští rok na jaře , takže na to kohoutka zatím nespěchám. Já asi budu pak kupovat nějaký cistokrevny slepicky s kohoutem a ty pak množit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík