Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Valentko

9.6.2020 15:54
Valentko

XXX.XXX.104.177

Dobrý deň, chcem sa spytať že ako dlho kvočka sedí na vajciach. My sme jednu nechali sedeť na vajciach. Priložili sme pod ňu ešte nejaké vajcia. Sedí v takej slamennej bedničke a keďže nám predtým menila miesto kde sedela tak sme ju zavreli do starého zajacníka. Krmivo a vodu má. Ale bohužiaľ sme si nezapisali kedy zasadla. Ale asi tak na buduci týžden by sa mali malé liahnuť. Ale chcem vedieť čo najpresnejšie dobu sedenia na vajciach. A ešte sa chcem spýtať že ci treba malým kuriatkam potom aj dávat nejakú zmesku alebo im stačí iba to čo žere ich mama. (pšenica a šrot). Za slušne odpovede veľmi pekne ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2020 17:56

Kura domáca sedi 21 dní +-2 dní,keď som ešte choval sliepky podával som srot*K1 ale možno by sa dalo aj čisté ,a podával som zelené
Keď bolo pekné počasie isly po týždni von ,v ten deň som im K1 pridával len to čo z iných kvociek zostalo ako ,,odpad",mali sme toľko sliepok že naraz boli vždy aspoň 2-3kvocky

9.6.2020 18:39

Kupte K1, první 2 dny se dá krmit jen kukuřičný šrot, celou pšenici vǎm malé kuře nesezobne. Ve směsi máte komplet vše a nemusíte se zabývat nějakým tvarohem, vaŕeným vejcem apod. Drobně sekané zelené, kopřivu, pampelišku apod. dávám tak od 3. Dne.

Valentko

9.6.2020 19:54
Valentko

XXX.XXX.104.177

Ked sa narodia tak ich dáme do takého malého chlievika s mamou. Ved určite nejakú smesku kúpime. Predtým sme kupovali mladé sliepky ked sme potrebovali mladé. Ved uvidime koľko sa vyliahne a keď sa vyliahnu tak dám vedieť.

9.6.2020 20:26

Zmesku neviem .K1 je najlepšie lebo sú v nej aj vitamíny, minerálne látky a všetko čo kurča potrebuje k správnemu vývoju,ale naše staré mamy kŕmili len šrotom a aj tak mali odchovy,síce vtedy asi nebolo toľko chorôb,vírusov a neviem čoho , ktoré mohli slepiciam ublížiť,no ja si myslím že sa viac oplatí si priplatiť pár eur,ako potom ľutovať že celá znaska vyšla na vnivoc

14.6.2020 15:04
Valentko

XXX.XXX.104.177

Tak kuriatka sa nám už vyliahli. Dneska ich dáme do chlievika s mamou. Ešte nevieme koľko ich je lebo boli pri mame v tej bedničke. Ale sú min. 4.

17.6.2020 13:13
Valentko

XXX.XXX.104.177

Valentko napsal(a):
Tak kuriatka sa nám už vyliahli. Dneska ich dáme do chlievika s mamou. Ešte nevieme koľko ich je lebo boli pri mame v tej bedničke. Ale sú min. 4.

Tak nakoniec ich je až desať. Kvočka má teraz prvý odchov a zatiaľ to vyzerá že z nej bude dobra mama.

Přidejte reakci

Přidat smajlík