Valentko

XXX.XXX.104.177
Dobrý deň, chcem sa spytať že ako dlho kvočka sedí na vajciach. My sme jednu nechali sedeť na vajciach. Priložili sme pod ňu ešte nejaké vajcia. Sedí v takej slamennej bedničke a keďže nám predtým menila miesto kde sedela tak sme ju zavreli do starého zajacníka. Krmivo a vodu má. Ale bohužiaľ sme si nezapisali kedy zasadla. Ale asi tak na buduci týžden by sa mali malé liahnuť. Ale chcem vedieť čo najpresnejšie dobu sedenia na vajciach. A ešte sa chcem spýtať že ci treba malým kuriatkam potom aj dávat nejakú zmesku alebo im stačí iba to čo žere ich mama. (pšenica a šrot). Za slušne odpovede veľmi pekne ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kura domáca sedi 21 dní +-2 dní,keď som ešte choval sliepky podával som srot*K1 ale možno by sa dalo aj čisté ,a podával som zelené
Keď bolo pekné počasie isly po týždni von ,v ten deň som im K1 pridával len to čo z iných kvociek zostalo ako ,,odpad",mali sme toľko sliepok že naraz boli vždy aspoň 2-3kvocky

Kupte K1, první 2 dny se dá krmit jen kukuřičný šrot, celou pšenici vǎm malé kuře nesezobne. Ve směsi máte komplet vše a nemusíte se zabývat nějakým tvarohem, vaŕeným vejcem apod. Drobně sekané zelené, kopřivu, pampelišku apod. dávám tak od 3. Dne.
Valentko

XXX.XXX.104.177
Ked sa narodia tak ich dáme do takého malého chlievika s mamou. Ved určite nejakú smesku kúpime. Predtým sme kupovali mladé sliepky ked sme potrebovali mladé. Ved uvidime koľko sa vyliahne a keď sa vyliahnu tak dám vedieť.

Zmesku neviem .K1 je najlepšie lebo sú v nej aj vitamíny, minerálne látky a všetko čo kurča potrebuje k správnemu vývoju,ale naše staré mamy kŕmili len šrotom a aj tak mali odchovy,síce vtedy asi nebolo toľko chorôb,vírusov a neviem čoho , ktoré mohli slepiciam ublížiť,no ja si myslím že sa viac oplatí si priplatiť pár eur,ako potom ľutovať že celá znaska vyšla na vnivoc
Valentko
napsal(a):
Tak kuriatka sa nám už vyliahli. Dneska ich dáme do chlievika s mamou. Ešte nevieme koľko ich je lebo boli pri mame v tej bedničke. Ale sú min. 4.
Tak nakoniec ich je až desať. Kvočka má teraz prvý odchov a zatiaľ to vyzerá že z nej bude dobra mama.