Prosím, poraďte, housata leží na zádech a klepou se

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2020 11:13
MartinaV

XXX.XXX.187.180

Letos mi nezasedla husa labutí tak jako loni, tak jsem dala vejce do líhně. Housatům jsem na svět nepomáhala, vylíhla se sama, ale tři mi leží na zádech a klepou se. Jsou na světě druhý den. Jinak vypadají dobře, když je obrátím. Stalo se mi to i v přechozí dávce, house uhynulo. Můžu jim nějak pomoct nebo jsou prostě špatná? Huse se to nestalo, co se vylíhlo, to jí přežilo, proto doufám, že by jim nějak pomoci šlo.
Předem děkuji za radu zkušeným chovatelům, já začínám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.6.2020 13:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pekný deň prajem, aj nám sa vyliahli dve húsatká v liahni a prvý deň boli tiež také rozklepané, jedno sa na druhý deň viac-menej pozviechalo samé tomu druhému sa rozchádzali nohy. Ja som im dala do čierneho čaju na pitie trochu šumivého multivitamínu ( taký ľudský čo som mala doma) a dcéra veterinárka mi ešte poradila do žrádla pridať magnézium - snažiť sa aby to zožrali - aj keď iba málinko. Na tretí deň už pobehovali v úplnej pohode. Myslím, že to magnézium môže pomôcť aj u ľudí pôsobí proti kŕčom (Ja som mala doma pre seba také magnéziové tobolky čo sa dajú vysypať)
Skúste to - myslím, že by mohlo pomôcť

20.6.2020 08:11
MartinaV

XXX.XXX.187.188

Děkuji za radu, koupila jsem vitamíny a dávám jim napít. Jedno house se vzpamatovává, tak uvidím.

20.6.2020 08:27
ančovička1

XXX.XXX.220.127

MartinaV napsal(a):
Děkuji za radu, koupila jsem vitamíny a dávám jim napít. Jedno house se vzpamatovává, tak uvidím.

Pokud nebyla chyba v lihnuti,byla chyba v krmeni chovneho páru hus..čím husy krmite?..maji možnost pastvy ?...moje husy maji neomezenou pastvu, krmim je se slepicemi, pšenici, granule pro nosnice,maji rády i chleba v kyselem kozim mléce,přidávám vápenec,skořápky..

22.6.2020 08:01
MartinaV

XXX.XXX.187.188

Husy se volně pasou venku na trávě, dostávají chleba a pšenici. Problém bude spíš v něčem, co housatům chybí, protože i house bez problémů mi po 6 dnech najednou lehlo. Jsou doma, protože pršelo, tak ještě zkoušíme vitamín D. Když je loni vyseděla husa, byla housata úplně v pořádku a vyrostla všechna, u umělého líhnutí máme tento problém po druhé ze dvou pokusů.

22.6.2020 08:57
ančovička1

XXX.XXX.57.217

Tak to je tedy krmenim..chleba a pšenice neni dostacujici..husy rychle rostou,musite jim koupit kompletni směs pro housata H1..nebo K1 pro drůbež..ja krmim od vylihnuti K1 od f.Energys, pasou se,kdyz je hezky(nesmi zmoknout a prochladnout) a housata rostou před ocima,..mate je slaba,protože jim chybi bilkoviny,vápník a mineraly..kupte jim směs pořádně je nakrmte a uvidite..moje housata maji porad plna krmitka😀..

22.6.2020 12:26
MartinaV

XXX.XXX.187.188

To jsem asi špatně napsala, to bylo o krmení rodičů, housata mají krmnou směs KACH1, neustále plné krmítko, k tomu sekané kopřivy a najemno nasekanou trávu.

22.6.2020 13:01
ančovička1

XXX.XXX.57.217

MartinaV napsal(a):
To jsem asi špatně napsala, to bylo o krmení rodičů, housata mají krmnou směs KACH1, neustále plné krmítko, k tomu sekané kopřivy a najemno nasekanou trávu.

..tak to už mě nic nenapadá,kde je chyba..ale i chovne husy se musi krmit pred snáškou kvalitně,aby byla kvalitni vejce,odrazi se to všechno na lihnivosti i housatech..ja krmim husy společně se slepicemi granulemi pro nosnice + pšenici,občas (1-2x týdně) chleba,zbytky, v kozim kyselem mléce..
Tak snad se příště zadaří☺

22.6.2020 18:18
MartinaV

XXX.XXX.187.188

Děkuji. Nakonec máme z 15 vajec 8 housat. Vylíhlo se jich 10, dvě byla tak špatná, že jsem je ubezdušila, ale třetí špatné to po dávce vitamínu D ( rybí tuk) rozchodilo.

22.6.2020 19:14
ančovička1

XXX.XXX.57.217

Tak to je dobré☺..at se housatkum daří..

Přidejte reakci

Přidat smajlík