Dobrý den,
prosím o pomoc zkušené chovatele s určením pohlaví našich 3 týdenních kuřátek...
Jsem nováček - sama se k nám na jaře nastěhovala na zahradu malá slepička rodajlendka (v Praze:) a asi po měsíci snesla 20 vajec a potom zasedla (už jsem volala veterináři, než jsem se tady dočetla, že je to kvokání:). A protože ji to drželo fakt dlouho a do sudu s vodou jsem neměla to srdce ji hodit, sehnala jsem jí oplodněná vajíčka.
Protože jsem koupila jen kurník-garsonku (prý pro osm kousků, ale asi měli na mysli vrabčáky), chceme si nechat k ní jen jednu kuřičku. Tím se dostávám k další části dotazu - dají se někam umístit případní kohoutci, aby neskončili v hrnci?
PS: to první kuře je takové nedochůdče a tři ostatní se občas perou...
Předem díky za reakce!
Adéla
Uživatel s deaktivovaným účtem

to ještě musíte počkat!
a hrnec je dobré místo pro kohouta, jednou zkusíte a nebudete jich mít dost.

ale všechna ta kuřata, co mají červený hřebínek, budou spíš kohouti.

Adddla
napsal(a):
Moc děkuju! Ulevilo se mi, že naše favoritka bude zřejmě holka. Věřím, že by byli kohoutci výborní, ale jsem z města a nedokázala bych to... Zkusím dát inzerát “do dobrých rukou” 🙂 Kdy ideálně dát kouhoutky pryč?
do dobrých rukou skončí stejně v hrnci a obdarovaný si zadarmo krásně pošmákne

Adddla
napsal(a):
Moc děkuju! Ulevilo se mi, že naše favoritka bude zřejmě holka. Věřím, že by byli kohoutci výborní, ale jsem z města a nedokázala bych to... Zkusím dát inzerát “do dobrých rukou” 🙂 Kdy ideálně dát kouhoutky pryč?
Dát pryč, až bude 100%, že jsou to kohouti. Jinak je budete krmit nadarmo, když je nechcete hrncovat.