Jerik

XXX.XXX.161.231
Dobrý den, potřebuji radu.
Vykrmuji brojlery a přecházím z BR2 na šroty, mléko atd a dnes se mi jedno kuře nezdálo, tak jsem ho raději zabil a teď nevím jestli ho sníst nebo raději dát psům?
Děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Koukám do křišťálové koule a.....NIC! Pardon, ale s takovým dotazem čekáte co? Ten králík se mi nějak nezdál, tak jsem ho zabil, můžu ho jíst? Pane doktore, nemůžu chodit, co mi je. Ani on vám po mailu neodpoví. A nezdál se vám proč? Projevy, fotky, popis......fakt nejsme delftské orákulum🤦🏻♂️

Myslim,ze se tazatel ptal kvuli te BR2 a ne kvuli nemoci...

napsal(a):
Myslim,ze se tazatel ptal kvuli te BR2 a ne kvuli nemoci...
A proč by kvůli krmení brojlerů BR2 je nemohl jíst? A co by s nimi pak dělali ti, kteří je po celou dobu výkrmu krmí směsmi?
napsal(a):
A proč by kvůli krmení brojlerů BR2 je nemohl jíst? A co by s nimi pak dělali ti, kteří je po celou dobu výkrmu krmí směsmi?
Co třeba proto, že krmná směs BR2 obvykle obsahuje kokcidiostatika a přímo na obale je uvedena ochranná lhůta 5 dnů...?
Za sebe nedoporučuji brojlery vykrmené pouze na směsi BR2 konzumovat, správně má být alespoň v posledních 7-10 dnech podávána směs BR3, která už antikokcidika neobsahuje a nemá žádnou ochranou lhůtu.

vavrecka24
napsal(a):
Co třeba proto, že krmná směs BR2 obvykle obsahuje kokcidiostatika a přímo na obale je uvedena ochranná lhůta 5 dnů...?
Za sebe nedoporučuji brojlery vykrmené pouze na směsi BR2 konzumovat, správně má být alespoň v posledních 7-10 dnech podávána směs BR3, která už antikokcidika neobsahuje a nemá žádnou ochranou lhůtu.
OK, ale i tak jsme stále v rovině NAŠICH domněnek a spekulací. Ale třeba jsem fakt natvrdlej jenom já, když to z dotazu nechápu
napsal(a):
OK, ale i tak jsme stále v rovině NAŠICH domněnek a spekulací. Ale třeba jsem fakt natvrdlej jenom já, když to z dotazu nechápu
Tak jasně, co tomu kuřeti bylo, to nikdo z nás nezjistíme, snažil jsem se jen vycházet z toho, že se autor příspěvku zmínil o směsi BR2, takže ve výsledku bylo úplně jedno, co tomu kuřeti bylo, k jídlu by nebylo tak i tak.