Uživatel s deaktivovaným účtem

zabiju, oškubu, vykuchám.

Myslím, že tohle je standard. Měl jste jinou představu? Škubat, kuchat a pak zabít?🙈 Já třeba u kohoutků hedvábníků škubu jen stehna na polívku. Nekuchám. Je to jak oteklý holub, halda práce a nic z toho. A vyřazené slepice jdou na polívku v živém stavu ke kamarádovi. Takže tak.

spavelkomichal
napsal(a):
Asi jste mě blbě pochopily 😅
Chtěl jsem přesný postup (kam jak říznout atd. )
pokud jste úplně mimo, najděte si někoho, kdo to umí, a dívejte se.
Předpokládám, že zabití slepice popisovat nemusím. Potom namočit do horké vody - víc jak 60 stupňů - polít v kbelíku vroucí vodou. Nechat chvíli působit a pak oškubat. Pak položíte slepici na záda a směrem od řitního otvoru vedete řez k prsní kosti. Opatrně, aby se neporušila střeva. Potom je potřeba dávat pozor na játra na žluč.Žaludek se opatrně nakrojí k vnitřní silné bláně a opatrně se vyloupne i s obsahem ven. Musíte si párkrát zkusit a hlavně opatrně a nebát se toho. Jak se říká, chybami se člověk učí. Nezapomenout vyndat jícen a dýchací trubici. Hodně štěstí.
přezdívka
napsal(a):
Předpokládám, že zabití slepice popisovat nemusím. Potom namočit do horké vody - víc jak 60 stupňů - polít v kbelíku vroucí vodou. Nechat chvíli působit a pak oškubat. Pak položíte slepici na záda a směrem od řitního otvoru vedete řez k prsní kosti. Opatrně, aby se neporušila střeva. Potom je potřeba dávat pozor na játra na žluč.Žaludek se opatrně nakrojí k vnitřní silné bláně a opatrně se vyloupne i s obsahem ven. Musíte si párkrát zkusit a hlavně opatrně a nebát se toho. Jak se říká, chybami se člověk učí. Nezapomenout vyndat jícen a dýchací trubici. Hodně štěstí.
Super, takové řady jsem potřeboval, děkuji

no vidíte, já si třeba do břicha vůbec neřežu. od kloaky k prsní kosti krájím slepice jenom při pitvě.
když se kuchá, stačí obkroužit kloaku a všechno vyndat zezadu. pak se do drůbeže vleze třeba i nádivka, že.
..tedy, po shlednuti kuchani slepice od "lidye" jsem trochu vydesena, takhle rvat ze slepice vnitrnosti, az ze strev tece obsah, hrozne..jde to I jinak☺
K tomu stazenemu kureti..dadu pise,ze je neskube,rovnou stahne I s perim, predpokladam,ze kuzi vyhodi. Ja bych to tedy neudelalala,kurata se opari a skubou velice dobre, jako I slepice..kdyz mammam kure, slepicku, pekne vykrmenou baculku, take ji po ocisteni sundam kuzi,vyndam I vnitrni sadlo, vse nakrajim na nudlicky a vyskvarim..pokazde mam tak hrnek dobreho sadla,ktere pouzivam dale na smazeni zeleniny,cibulky pod maso..😀..skvarky z kuze dostane pejsek😀
lydie, s prominutím to první video je tak trochu prasečina. To druhé video je něco jiného, správný návod. Podobně to dělám i já. Starší kusy vždy škubu, jenom v době přepeřování a mladé kohotky stahuji, je to samí vošpenec (pisky). Že se polévka zakalí není kůží, naopak z kůže je kvalitní vývar. Aby se vývar nezakalil je potřeba dodržet několik zásad. Je jedno z čeho se připravuje (pštros, drůbež, holubi, králík, hovězí, vepřové či jiné maso). Každou surovinu před vařením řádně opláchnu, vkládám do hrnce se studenou vodou. Přivedu do varu a pak stáhnu teplotu na minimum a pomalu táhnu tak tři hodiny (starou slepici i déle). Počas vaření sbírám pěnu jakmile se vytvoří a vařím pod pokličkou, nikoliv v tlakovém hrnci (Papiňáku). Pokud polévku cedíte tak až po vychladnutí a nudle nebo jinou zavářku dáváme až na talíř, nikoliv do vývaru. Zeleninu dávám kořenovou, mrkev, petržel, celer, ale je možné přidat i jinou, podle chuti. Také na litr vývaru jednu menší cibuli se slupkou, oloupe se jenom ta volná slupka a uřízne křen. Je třeba mít na mysli, že zelenina dost polévku osladí. Na dochucení dám sůl, kuličky pepře a nového koření a také nať (čerstvou nebo sušenou na drobno nakrájenou) celeru nebo libečku či kořenové petržele. Petržel kadeřavá je na okrasu nikoliv na ochucení.
Tedy,horale, vy jste v domacnosti poklad!😀..ten muj umi uvarit jen kafe😕..
Ale oskubat a vykuchat od kurat po husy se naucil(jsem ho naucila😁),tak jsem rada ..my,jako deti, jeste doma, jsme se vsechno naucily od mamky a delaly jsme to od malicka..take varim starsi slepici treba 5 hodin I s kuzi(pokud neni moc tlusta😁), vyvar je zlaty, pripadne vyvarene sadlo davam slepicim do krmeni, z polevky neni dobre..☺
Pokud peču kachnu nebo husu a vypeče se moc tuku, tak jde použít buď rovnou na chleba a posypat na drobno nakrájenou cibulkou nebo rozdělit do tvořítek na led, dát zmrznout a potom hodit jednu dvě kostičky do polévky. To samé jde udělat i s tučným slepičím vývarem. Seberu na povrchu a postupuji stejně.
Z pečeného masa také používám výpek na chleba. A pokud zbyde nějaké maso tak ho semelu a zamíchám do toho. Musí být ale v lednici, jinak je to jako olej. Vlastně já už to nyní kvůli silné cukrovce nedělám a z polévky ho také sbírám a co zůstane, tak po ztuhnutí v lednici vyhodím slepicím anebo zamíchám psovi do těstovin. Jinak musím, že to byla vždy moje pochoutka.
ančovička1
napsal(a):
..tedy, po shlednuti kuchani slepice od "lidye" jsem trochu vydesena, takhle rvat ze slepice vnitrnosti, az ze strev tece obsah, hrozne..jde to I jinak☺
K tomu stazenemu kureti..dadu pise,ze je neskube,rovnou stahne I s perim, predpokladam,ze kuzi vyhodi. Ja bych to tedy neudelalala,kurata se opari a skubou velice dobre, jako I slepice..kdyz mammam kure, slepicku, pekne vykrmenou baculku, take ji po ocisteni sundam kuzi,vyndam I vnitrni sadlo, vse nakrajim na nudlicky a vyskvarim..pokazde mam tak hrnek dobreho sadla,ktere pouzivam dale na smazeni zeleniny,cibulky pod maso..😀..skvarky z kuze dostane pejsek😀
Škvarečky psovi? Tak to u nás bych je snědla já, ještě než by vychladly.

takto nejako sa to robí
len doma to ide trošku pomalšie
https://www.youtube.com/watch?v=isdKEo_qMqY
Horal, recept na polievku (vývar) dobrý, akurát moja to urobí za cca 40min v tlakovom hrnci.
Capnu nenakrmenou pipku, hodím si ji mezi nohy. Hlava s krkem kouká ven. Poradnym, aspoň 25cm nožem ji odriznu hlavu. Prilozim nuz ke krku že spodní strany, ohnu hlavu ke krku a jedním řezem oddělím hlavu - musí na to být poradny ostrý nůž. Ne šmejd z Číny...Hlava padá do kýble, krk nepustím. Držím, aby nelitala vsade krev. Naklanim ke kýblu, pridrzuju pipku a vykrvim do kýblu též. Sparim, peří házu do jiného kýble. Vyvrh mimo žaludku, jater a srdíčka házu do kýble s krví, hlavami. Samozřejmě tam hodím i behaky, biskupy...Na konci násypu vše do hrnce, prevarim půl hodiny. Krmím s tím psa, kočky, prase i slepice. Někdy si nějaký běháky a hlavy nechávám. Je z toho luxusní vývar. Peří zakopavam do záhonu.
Výhodou je, že nemáte zapraseny špalek a okolí a zužitkujete zbytky na maximum.
Fooxi všechno co se dělá rychle je na prd, ať se to týká čehokoliv (včetně sexu). Pokud vám to tak chutná je to vaše věc a nebudu vás přesvědčovat, aby jste to zkusil jinak. V tlakovém hrnci docílíte jenom toho, že maso změkne, ale vývar se neudělá. Hlavně kosti a chrupavky jsou základ vývaru. Z nich se do polévky dostávají aminokyseliny, kolagen a minerály jako vápník, hořčík, fosfor, křemík, síra a další. Proto se vývar doporučuje i při rekonvalescenci jako lék. Dost lidí si ho dává po opici, jelikož detoxikuje játra, ale je prospěšný i na klouby, posiluje imunitní systém a snižuje záněty. Také zlepšuje spánek, nebo mírní celulitidu. Čím déle se vaří tím lépe a výjimkou není ani 12 či 24 hodin. O kosti z vývaru už nemá zájem ani pes, protože v nich nic není a on to cítí. Pokud je požírá, tak věřte, že jste je vařili málo. A pokud jde o porážku, každý má ten svůj grif, který mu vyhovuje. Není třeba zatracovat ten či onen způsob. Hlavně aby to bylo rychlé a zvíře se natrápilo.

horale, v tlakáči sa hlavne musí vedieť variť, ostatné ide samo. To není o tom, že to tam nakydáš a počkáš až to buchne
Vývar je čistý, chutný a rýchlo. Moja sa chystá, že ťa opáli tým hrncom po hlave. Že recept dobrý ale plýtvanie časom
Za mňa, robíš to dobre, ale než uvaríš skočím na pivo a utopenca
Tri hodiny varená zelenina asi za moc nestojí.
napsal(a):
horale, v tlakáči sa hlavne musí vedieť variť, ostatné ide samo. To není o tom, že to tam nakydáš a počkáš až to buchne
Vývar je čistý, chutný a rýchlo. Moja sa chystá, že ťa opáli tým hrncom po hlave. Že recept dobrý ale plýtvanie časom
Za mňa, robíš to dobre, ale než uvaríš skočím na pivo a utopenca
Tri hodiny varená zelenina asi za moc nestojí.
Zelenina se dává ke konci. Nebo si cibuli, mrkev, celer, petržel, snitlik, česnek, třeba i cibulovou nat osmazim na másle, na mírným plameni s kořením, cca 10 minut, zvlášť....Málo..., jde o chuť v kombinaci s máslem a korenim. Pak se to uvaří komplet po deseti minutách do finální podoby. Když se tam dají papučky a hlavy, pak je chuť nesrovnatelná s nějakým fofrpapin hrncem.
Když jsem doma, dělám vývar na mírným plameni, skutečně mírným, cca 6 hodin. Jen to probublava, člověk si toho nevšímá. Jen si kontroluji jestli hoří plamen. Je čas na utopence, pivo. A dokonce i zákusek v podobě třeba smaženého cejna.
Takovej vývar, vychlazenej z lednice, v nom stojí lžíce.

horal
napsal(a):
No Foxi proto se vaří pod pokličkou, že ta zelenina se tam přidá až je to vhodné. Ale já vám to přeci nenutím vařte si po svém. Je vidět, že to máte rádi na rychlovku. Já si to budu také dělat po svém. Papiňáky máma tři a také je používáme, ale ne na vývar. Tak dobrou chuť.
OK vychádzal som z tvojho tvrdenia "Každou surovinu před vařením řádně opláchnu, vkládám do hrnce se studenou vodou." nejako tam nevidím, "že ta zelenina se tam přidá až je to vhodné."
Nevadí, var ako vieš, robíš to dobre.
Jen pro labužníky,prvním krokem je kvalitně živená slepice,kterou před popravou zbavím tuku a zpevním svalstvo.Za tím účelem vypouštím do velkého výběhu opakovaně ohaře,který drůbež pořádně prožene,ta odtuční a masíčko zpevní na úroveň bažanta obecného z dob,kdy ještě létal.
Spíše vyjímečně je slípka částečně oškubána a sekery není třeba.Druhým krokem je odkrvení,částečné vykuchání a sledované odležení,pak jde oškubání jaksi samo.Slípku obalím jílem a rozdělám oheň. Na konec,ve středu jezdí popeláři.
Žeby popeláři změnily svozový den? Vždy jezdili ve čtvrtek. Jinak zahradu mám dost velkou, ale ti opeřenci asi o tom neví, pořád se motají kolem kurníků kde je voda a krmení a stín. No a pes škoda mluvit, ten na ně štěkne jenom když mu jdou do misky na žrádlo které stejně nechce, přitom má samé lovecké předky. Matka kříženec jezevčíka a kokršpaněla otec labrador. A tak musím sádlo ze slepic vyškubávat a dávat ho slepicím. Ti pak jsou tlustější a mají více sádla. Abych si pochutnal na libovoučkým, tak jsem včera zakroutil krkem dvěma 16 týdenním kohoutkům. Ani jsem se nesnažil je škubat, rovnou jsem je pověsil za nohy jako králíka a stáhl. No co se dá dělat vývar hold nebude tak hustý. Dnes vaří manželka, já jsem totiž PrDuch. Zrovna to připravuje na vaření. Až pak párkrát posbírá pěnu tak tam přidá zeleninu. Z jatýrek mi udělá haluštičky, ty sice trošku zakalí vývar, ale to vynahradí ta báječná chuť. Ze stehýnek bude omáčka na paprice a k tomu těstovinové halušky (noky, nokerle), už aby byl oběd.
Já začínám porážet kolem pátého měsíce. Záleží kolik jich je. Strakošů (exchequer) nám 15 a některým je 4,5 měsíce. Také jsem to litoval, ale minimálně třičtvrtě roku je třeba ho krmit aby na něm něco bylo. Ale nejlépe rok. I když je zavřu na malý prostor a krmím směsí pro brojlery, stejně to roste pomalu. Ekonomicky je vhodnější to likvidovat postupně a nechat jenom ty chovný.
horal
napsal(a):
Já začínám porážet kolem pátého měsíce. Záleží kolik jich je. Strakošů (exchequer) nám 15 a některým je 4,5 měsíce. Také jsem to litoval, ale minimálně třičtvrtě roku je třeba ho krmit aby na něm něco bylo. Ale nejlépe rok. I když je zavřu na malý prostor a krmím směsí pro brojlery, stejně to roste pomalu. Ekonomicky je vhodnější to likvidovat postupně a nechat jenom ty chovný.
dakujem,no tak cca ich 15 bude,asi to pomali zlikvidujem,uz ake budu,snad toho masa na australorpkach bude viac ako na exchenquer či čo to je