Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2020 20:24
spavelkomichal

XXX.XXX.181.221

Zdravím,
chtěl bych vás poprosit o radu jakým způsobem zpracujete slepičí (od zabití až po vyjmutí orgánů, nejlépe popsat podrobně).

Byl bych rád, kdyby jste mi každý psal svůj postup, abych si z toho vybral to, co mi více vyhovuje.
Mockrát děkuji 😉

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.7.2020 21:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

zabiju, oškubu, vykuchám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.7.2020 22:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že tohle je standard. Měl jste jinou představu? Škubat, kuchat a pak zabít?🙈 Já třeba u kohoutků hedvábníků škubu jen stehna na polívku. Nekuchám. Je to jak oteklý holub, halda práce a nic z toho. A vyřazené slepice jdou na polívku v živém stavu ke kamarádovi. Takže tak.

14.7.2020 22:35
spavelkomichal

XXX.XXX.181.221

Asi jste mě blbě pochopily 😅
Chtěl jsem přesný postup (kam jak říznout atd. )

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.7.2020 23:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

spavelkomichal napsal(a):
Asi jste mě blbě pochopily 😅
Chtěl jsem přesný postup (kam jak říznout atd. )

pokud jste úplně mimo, najděte si někoho, kdo to umí, a dívejte se.

14.7.2020 23:39
spavelkomichal

XXX.XXX.181.221

Tohle jsem zrovna nepotřeboval,
Už mi raději nemusíte psát.
Děkuji 😉

15.7.2020 08:23
mini

XXX.XXX.61.179

100x počuť a 1x vidieť je to iste, čiže dajte na radu bodlinky

15.7.2020 09:17
veraboskova

XXX.XXX.18.226

mrkněte na youtube, tam se dají najít videa s podrobným popisem jak se to dělá. Kdysi jsem to podle toho studovala.

17.7.2020 08:38
viu

XXX.XXX.101.74

veraboskova napsal(a):
mrkněte na youtube, tam se dají najít videa s podrobným popisem jak se to dělá. Kdysi jsem to podle toho studovala.

👌🏻
Manzel se takhle učil zabíjet Králíky
Já jsem v dětství asistovala babickam a časem se úlohy vyměnily

17.7.2020 08:57
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Předpokládám, že zabití slepice popisovat nemusím. Potom namočit do horké vody - víc jak 60 stupňů - polít v kbelíku vroucí vodou. Nechat chvíli působit a pak oškubat. Pak položíte slepici na záda a směrem od řitního otvoru vedete řez k prsní kosti. Opatrně, aby se neporušila střeva. Potom je potřeba dávat pozor na játra na žluč.Žaludek se opatrně nakrojí k vnitřní silné bláně a opatrně se vyloupne i s obsahem ven. Musíte si párkrát zkusit a hlavně opatrně a nebát se toho. Jak se říká, chybami se člověk učí. Nezapomenout vyndat jícen a dýchací trubici. Hodně štěstí.

17.7.2020 09:46
spavelkomichal

XXX.XXX.170.104

přezdívka napsal(a):
Předpokládám, že zabití slepice popisovat nemusím. Potom namočit do horké vody - víc jak 60 stupňů - polít v kbelíku vroucí vodou. Nechat chvíli působit a pak oškubat. Pak položíte slepici na záda a směrem od řitního otvoru vedete řez k prsní kosti. Opatrně, aby se neporušila střeva. Potom je potřeba dávat pozor na játra na žluč.Žaludek se opatrně nakrojí k vnitřní silné bláně a opatrně se vyloupne i s obsahem ven. Musíte si párkrát zkusit a hlavně opatrně a nebát se toho. Jak se říká, chybami se člověk učí. Nezapomenout vyndat jícen a dýchací trubici. Hodně štěstí.

Super, takové řady jsem potřeboval, děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2020 09:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

no vidíte, já si třeba do břicha vůbec neřežu. od kloaky k prsní kosti krájím slepice jenom při pitvě.

když se kuchá, stačí obkroužit kloaku a všechno vyndat zezadu. pak se do drůbeže vleze třeba i nádivka, že.

25.7.2020 22:28
glanz

XXX.XXX.76.29

Když se mi nechce škubat, lze i drůbež stáhnout ? Vím, že se to dělá u bažantů, ale o drůbeži jsem ještě neslyšel. Děkuji za názory.

25.7.2020 23:54
dadu

XXX.XXX.61.94

Kuřata ani slepice neškubu, rovnou je stahuju z kůže. Pokrm je potom méně tučný a vývar není zakalený

26.7.2020 06:13
glanz

XXX.XXX.76.162

dadu napsal(a):
Kuřata ani slepice neškubu, rovnou je stahuju z kůže. Pokrm je potom méně tučný a vývar není zakalený

A před tím spařujete ?

26.7.2020 06:30
ančovička1

XXX.XXX.0.217

..tedy, po shlednuti kuchani slepice od "lidye" jsem trochu vydesena, takhle rvat ze slepice vnitrnosti, az ze strev tece obsah, hrozne..jde to I jinak☺
K tomu stazenemu kureti..dadu pise,ze je neskube,rovnou stahne I s perim, predpokladam,ze kuzi vyhodi. Ja bych to tedy neudelalala,kurata se opari a skubou velice dobre, jako I slepice..kdyz mammam kure, slepicku, pekne vykrmenou baculku, take ji po ocisteni sundam kuzi,vyndam I vnitrni sadlo, vse nakrajim na nudlicky a vyskvarim..pokazde mam tak hrnek dobreho sadla,ktere pouzivam dale na smazeni zeleniny,cibulky pod maso..😀..skvarky z kuze dostane pejsek😀

26.7.2020 06:44
jo012810

XXX.XXX.101.35

dadu napsal(a):
Kuřata ani slepice neškubu, rovnou je stahuju z kůže. Pokrm je potom méně tučný a vývar není zakalený

U křepelek bez spařování a se stažením kůže. U slepic a kuřat spařuji, zdá se mi to lepší. Ale každý podle svých zkušeností a praferencí...

26.7.2020 06:45
horal

XXX.XXX.13.28

lydie, s prominutím to první video je tak trochu prasečina. To druhé video je něco jiného, správný návod. Podobně to dělám i já. Starší kusy vždy škubu, jenom v době přepeřování a mladé kohotky stahuji, je to samí vošpenec (pisky). Že se polévka zakalí není kůží, naopak z kůže je kvalitní vývar. Aby se vývar nezakalil je potřeba dodržet několik zásad. Je jedno z čeho se připravuje (pštros, drůbež, holubi, králík, hovězí, vepřové či jiné maso). Každou surovinu před vařením řádně opláchnu, vkládám do hrnce se studenou vodou. Přivedu do varu a pak stáhnu teplotu na minimum a pomalu táhnu tak tři hodiny (starou slepici i déle). Počas vaření sbírám pěnu jakmile se vytvoří a vařím pod pokličkou, nikoliv v tlakovém hrnci (Papiňáku). Pokud polévku cedíte tak až po vychladnutí a nudle nebo jinou zavářku dáváme až na talíř, nikoliv do vývaru. Zeleninu dávám kořenovou, mrkev, petržel, celer, ale je možné přidat i jinou, podle chuti. Také na litr vývaru jednu menší cibuli se slupkou, oloupe se jenom ta volná slupka a uřízne křen. Je třeba mít na mysli, že zelenina dost polévku osladí. Na dochucení dám sůl, kuličky pepře a nového koření a také nať (čerstvou nebo sušenou na drobno nakrájenou) celeru nebo libečku či kořenové petržele. Petržel kadeřavá je na okrasu nikoliv na ochucení.

26.7.2020 08:48
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Tedy,horale, vy jste v domacnosti poklad!😀..ten muj umi uvarit jen kafe😕..
Ale oskubat a vykuchat od kurat po husy se naucil(jsem ho naucila😁),tak jsem rada ..my,jako deti, jeste doma, jsme se vsechno naucily od mamky a delaly jsme to od malicka..take varim starsi slepici treba 5 hodin I s kuzi(pokud neni moc tlusta😁), vyvar je zlaty, pripadne vyvarene sadlo davam slepicim do krmeni, z polevky neni dobre..☺

26.7.2020 09:33
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Pokud peču kachnu nebo husu a vypeče se moc tuku, tak jde použít buď rovnou na chleba a posypat na drobno nakrájenou cibulkou nebo rozdělit do tvořítek na led, dát zmrznout a potom hodit jednu dvě kostičky do polévky. To samé jde udělat i s tučným slepičím vývarem. Seberu na povrchu a postupuji stejně.

26.7.2020 10:29
horal

XXX.XXX.13.28

Z pečeného masa také používám výpek na chleba. A pokud zbyde nějaké maso tak ho semelu a zamíchám do toho. Musí být ale v lednici, jinak je to jako olej. Vlastně já už to nyní kvůli silné cukrovce nedělám a z polévky ho také sbírám a co zůstane, tak po ztuhnutí v lednici vyhodím slepicím anebo zamíchám psovi do těstovin. Jinak musím, že to byla vždy moje pochoutka.

26.7.2020 11:27
janajana65

XXX.XXX.253.225

ančovička1 napsal(a):
..tedy, po shlednuti kuchani slepice od "lidye" jsem trochu vydesena, takhle rvat ze slepice vnitrnosti, az ze strev tece obsah, hrozne..jde to I jinak☺
K tomu stazenemu kureti..dadu pise,ze je neskube,rovnou stahne I s perim, predpokladam,ze kuzi vyhodi. Ja bych to tedy neudelalala,kurata se opari a skubou velice dobre, jako I slepice..kdyz mammam kure, slepicku, pekne vykrmenou baculku, take ji po ocisteni sundam kuzi,vyndam I vnitrni sadlo, vse nakrajim na nudlicky a vyskvarim..pokazde mam tak hrnek dobreho sadla,ktere pouzivam dale na smazeni zeleniny,cibulky pod maso..😀..skvarky z kuze dostane pejsek😀

Škvarečky psovi? Tak to u nás bych je snědla já, ještě než by vychladly.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2020 13:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

takto nejako sa to robí
len doma to ide trošku pomalšie

https://www.youtube.com/watch?v=isdKEo_qMqY


Horal, recept na polievku (vývar) dobrý, akurát moja to urobí za cca 40min v tlakovom hrnci.

26.7.2020 13:20
Meelek

XXX.XXX.180.124

Capnu nenakrmenou pipku, hodím si ji mezi nohy. Hlava s krkem kouká ven. Poradnym, aspoň 25cm nožem ji odriznu hlavu. Prilozim nuz ke krku že spodní strany, ohnu hlavu ke krku a jedním řezem oddělím hlavu - musí na to být poradny ostrý nůž. Ne šmejd z Číny...Hlava padá do kýble, krk nepustím. Držím, aby nelitala vsade krev. Naklanim ke kýblu, pridrzuju pipku a vykrvim do kýblu též. Sparim, peří házu do jiného kýble. Vyvrh mimo žaludku, jater a srdíčka házu do kýble s krví, hlavami. Samozřejmě tam hodím i behaky, biskupy...Na konci násypu vše do hrnce, prevarim půl hodiny. Krmím s tím psa, kočky, prase i slepice. Někdy si nějaký běháky a hlavy nechávám. Je z toho luxusní vývar. Peří zakopavam do záhonu.

Výhodou je, že nemáte zapraseny špalek a okolí a zužitkujete zbytky na maximum.

26.7.2020 15:55
horal

XXX.XXX.13.28

Fooxi všechno co se dělá rychle je na prd, ať se to týká čehokoliv (včetně sexu). Pokud vám to tak chutná je to vaše věc a nebudu vás přesvědčovat, aby jste to zkusil jinak. V tlakovém hrnci docílíte jenom toho, že maso změkne, ale vývar se neudělá. Hlavně kosti a chrupavky jsou základ vývaru. Z nich se do polévky dostávají aminokyseliny, kolagen a minerály jako vápník, hořčík, fosfor, křemík, síra a další. Proto se vývar doporučuje i při rekonvalescenci jako lék. Dost lidí si ho dává po opici, jelikož detoxikuje játra, ale je prospěšný i na klouby, posiluje imunitní systém a snižuje záněty. Také zlepšuje spánek, nebo mírní celulitidu. Čím déle se vaří tím lépe a výjimkou není ani 12 či 24 hodin. O kosti z vývaru už nemá zájem ani pes, protože v nich nic není a on to cítí. Pokud je požírá, tak věřte, že jste je vařili málo. A pokud jde o porážku, každý má ten svůj grif, který mu vyhovuje. Není třeba zatracovat ten či onen způsob. Hlavně aby to bylo rychlé a zvíře se natrápilo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2020 16:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

horale, v tlakáči sa hlavne musí vedieť variť, ostatné ide samo. To není o tom, že to tam nakydáš a počkáš až to buchne

Vývar je čistý, chutný a rýchlo. Moja sa chystá, že ťa opáli tým hrncom po hlave. Že recept dobrý ale plýtvanie časom
Za mňa, robíš to dobre, ale než uvaríš skočím na pivo a utopenca
Tri hodiny varená zelenina asi za moc nestojí.

26.7.2020 20:59
horal

XXX.XXX.13.28

No Foxi proto se vaří pod pokličkou, že ta zelenina se tam přidá až je to vhodné. Ale já vám to přeci nenutím vařte si po svém. Je vidět, že to máte rádi na rychlovku. Já si to budu také dělat po svém. Papiňáky máma tři a také je používáme, ale ne na vývar. Tak dobrou chuť.

26.7.2020 22:42
Meelek

XXX.XXX.180.124

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
horale, v tlakáči sa hlavne musí vedieť variť, ostatné ide samo. To není o tom, že to tam nakydáš a počkáš až to buchne

Vývar je čistý, chutný a rýchlo. Moja sa chystá, že ťa opáli tým hrncom po hlave. Že recept dobrý ale plýtvanie časom
Za mňa, robíš to dobre, ale než uvaríš skočím na pivo a utopenca
Tri hodiny varená zelenina asi za moc nestojí.

Zelenina se dává ke konci. Nebo si cibuli, mrkev, celer, petržel, snitlik, česnek, třeba i cibulovou nat osmazim na másle, na mírným plameni s kořením, cca 10 minut, zvlášť....Málo..., jde o chuť v kombinaci s máslem a korenim. Pak se to uvaří komplet po deseti minutách do finální podoby. Když se tam dají papučky a hlavy, pak je chuť nesrovnatelná s nějakým fofrpapin hrncem.

Když jsem doma, dělám vývar na mírným plameni, skutečně mírným, cca 6 hodin. Jen to probublava, člověk si toho nevšímá. Jen si kontroluji jestli hoří plamen. Je čas na utopence, pivo. A dokonce i zákusek v podobě třeba smaženého cejna.

Takovej vývar, vychlazenej z lednice, v nom stojí lžíce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2020 08:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

horal napsal(a):
No Foxi proto se vaří pod pokličkou, že ta zelenina se tam přidá až je to vhodné. Ale já vám to přeci nenutím vařte si po svém. Je vidět, že to máte rádi na rychlovku. Já si to budu také dělat po svém. Papiňáky máma tři a také je používáme, ale ne na vývar. Tak dobrou chuť.

OK vychádzal som z tvojho tvrdenia "Každou surovinu před vařením řádně opláchnu, vkládám do hrnce se studenou vodou." nejako tam nevidím, "že ta zelenina se tam přidá až je to vhodné."
Nevadí, var ako vieš, robíš to dobre.

27.7.2020 08:18
Olánek

XXX.XXX.207.69

Jen pro labužníky,prvním krokem je kvalitně živená slepice,kterou před popravou zbavím tuku a zpevním svalstvo.Za tím účelem vypouštím do velkého výběhu opakovaně ohaře,který drůbež pořádně prožene,ta odtuční a masíčko zpevní na úroveň bažanta obecného z dob,kdy ještě létal.
Spíše vyjímečně je slípka částečně oškubána a sekery není třeba.Druhým krokem je odkrvení,částečné vykuchání a sledované odležení,pak jde oškubání jaksi samo.Slípku obalím jílem a rozdělám oheň. Na konec,ve středu jezdí popeláři.

27.7.2020 09:17
horal

XXX.XXX.13.28

Žeby popeláři změnily svozový den? Vždy jezdili ve čtvrtek. Jinak zahradu mám dost velkou, ale ti opeřenci asi o tom neví, pořád se motají kolem kurníků kde je voda a krmení a stín. No a pes škoda mluvit, ten na ně štěkne jenom když mu jdou do misky na žrádlo které stejně nechce, přitom má samé lovecké předky. Matka kříženec jezevčíka a kokršpaněla otec labrador. A tak musím sádlo ze slepic vyškubávat a dávat ho slepicím. Ti pak jsou tlustější a mají více sádla. Abych si pochutnal na libovoučkým, tak jsem včera zakroutil krkem dvěma 16 týdenním kohoutkům. Ani jsem se nesnažil je škubat, rovnou jsem je pověsil za nohy jako králíka a stáhl. No co se dá dělat vývar hold nebude tak hustý. Dnes vaří manželka, já jsem totiž PrDuch. Zrovna to připravuje na vaření. Až pak párkrát posbírá pěnu tak tam přidá zeleninu. Z jatýrek mi udělá haluštičky, ty sice trošku zakalí vývar, ale to vynahradí ta báječná chuť. Ze stehýnek bude omáčka na paprice a k tomu těstovinové halušky (noky, nokerle), už aby byl oběd.

27.7.2020 11:00
bery25

XXX.XXX.49.251

dobry ludia,kedy sa zbavujete prebytocnych kohutov,mam autralorpky velke 5 mesiacov,ale nejak ich este lutujem dakujem,my tiez polievku varime pomali a dlho,ved to je posledne co jej este mozem dat,zeleninovy kupel

27.7.2020 12:41
horal

XXX.XXX.13.28

Já začínám porážet kolem pátého měsíce. Záleží kolik jich je. Strakošů (exchequer) nám 15 a některým je 4,5 měsíce. Také jsem to litoval, ale minimálně třičtvrtě roku je třeba ho krmit aby na něm něco bylo. Ale nejlépe rok. I když je zavřu na malý prostor a krmím směsí pro brojlery, stejně to roste pomalu. Ekonomicky je vhodnější to likvidovat postupně a nechat jenom ty chovný.

27.7.2020 12:55
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Horale,souhlasim..i pri nejlepsim krmeni,je z nich za pul roku masa tak do polevky..moji vlasaci😀

27.7.2020 13:44
horal

XXX.XXX.13.28

Po obědě jako po výprasku a mohu jít zase něco podělat.

27.7.2020 15:33
bery25

XXX.XXX.106.19

horal napsal(a):
Já začínám porážet kolem pátého měsíce. Záleží kolik jich je. Strakošů (exchequer) nám 15 a některým je 4,5 měsíce. Také jsem to litoval, ale minimálně třičtvrtě roku je třeba ho krmit aby na něm něco bylo. Ale nejlépe rok. I když je zavřu na malý prostor a krmím směsí pro brojlery, stejně to roste pomalu. Ekonomicky je vhodnější to likvidovat postupně a nechat jenom ty chovný.

dakujem,no tak cca ich 15 bude,asi to pomali zlikvidujem,uz ake budu,snad toho masa na australorpkach bude viac ako na exchenquer či čo to je

Přidejte reakci

Přidat smajlík