Objevila jsem u slepic - "divné nohy"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2020 11:46
vosajda

XXX.XXX.47.34

Pomohli jsme sousedce s tím, že jsme si od ní vzali 6 slepic (prý loňských). Její teta se prý už nemůže o 15 slepic starat a naše sousedka tam k ní denně nemůže jezdit krmit. Zbylých 9 udala také tady ve vsi. Máme je pár dní a dneska jsem si u dvou všimla divných nohou. Je to normální, nebo nějaká nemoc?

17.7.2020 11:51
vosajda

XXX.XXX.47.34

A ještě prosím, jestli je to nějaká “směska” slepic, což nám nevadí, ale ráda bych věděla jestli se dá poznat jaký to je plemeno. (Pokud to nějaké je.)

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2020 11:54

Toto jsou klasické nosné hybridky, tedy ne plemeno, ale průmyslově vyšlechtěná slepice na snášku. Na nohou mají pokročilou vápenku - de facto svrab. Kupte buď u veterináře IVOMEC nebo alespoň ve zverimexu arpalit, nastříkat pořádně na nohy, opakovat třeba každý den. A zároveň nohy promastit, nejlépe namočit do stolního oleje, nebo namazat tlustou vrstvou vazelíny. Roztoč tím zahyne. Nohy my se měly spravit, časem krusta opadne, pokud to není opravdu hodně zlé. Bylo by dobré je oddělit, aby se roztoč nešířil podestýlkou na další kusy. Jinak ivomec i arpalit lze aplikovat na všechny kusy, jako prevenci.

17.7.2020 11:59

Danajský dar. Jsou to staré hybridní slepice, napadené vápenkou ve velmi pokročilém stavu. Léčit se to dá, ale u těchto slepic nejlépe sekyrkou s následnou dezinfekci a dezinsekci veškerého zařízení, zejména místa kde hraduji. Pokud se rozhodnete léčit, jedno ošetření rozhodně nestačí. Je nutné neustále opakovat, než příznaky úplně nezmizí a to u celého hejna.

Boženam

17.7.2020 12:24
Boženam

XXX.XXX.234.158

Aj mamine sliepky toto mali a pomohol iba brat so sekerkou.

17.7.2020 12:34

pomohli jste sousedce a roztahali jste vápenku po kolika že chovech

good job

17.7.2020 12:45
honzapm

XXX.XXX.134.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
pomohli jste sousedce a roztahali jste vápenku po kolika že chovech

good job

Drahoušku, vápenka je tak nějak všudypřítomná.

Stačí malý vrabec, udělá hop hop a je to.

Samozřejmě, slepice do dvou let to nebude takhle brutálně mít v kulturním
a kydaném prostředí nikdy.
Zasloužilá letitá soudružka u staré paní, která už opravdu nemůže,
to mívá často.

Já bych začal tím, že bych zadavatelku pochválil, že si toho vůbec všimla.
Zákožka svrabová je prevít, ale Arpalit si s ní v době přepeřování dobře poradí.

17.7.2020 14:47
vosajda

XXX.XXX.47.34

Nikdy jsem to na svých slepicích neměla, ale vápenka mě napadla, ale neznala jsem jak vypadá. Děkuju za rady a jdu se jimi řídit.👍

17.7.2020 17:28
ančovička1

XXX.XXX.0.217

vosajda napsal(a):
Nikdy jsem to na svých slepicích neměla, ale vápenka mě napadla, ale neznala jsem jak vypadá. Děkuju za rady a jdu se jimi řídit.👍

Hlavne jim sundejte ty krouzky z nohou, abyste se postrikem a olejem dostali vsude,kde svrab je..meli jste radsi koupit slepice mlade a zdrave,ale to uz asi vite,nehlede k tomu, ze zamori cely prostor,kde se pohybuji..

17.7.2020 17:32
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Tedy moje rada je, vsechny rychle zlikvidovat..za chvili to budou mit i vase zdrave slepice, vidno v pozadi..

17.7.2020 19:05
petraodlesa

XXX.XXX.174.204

vosajda napsal(a):

Držím palce. Pokud jsou to slepičky starší dvou let, už bych je dala do hrnce šlapat nudle... polívka bude luxusní 🤩

18.7.2020 11:20

honzapm napsal(a):
Drahoušku, vápenka je tak nějak všudypřítomná.

Stačí malý vrabec, udělá hop hop a je to.

Samozřejmě, slepice do dvou let to nebude takhle brutálně mít v kulturním
a kydaném prostředí nikdy.
Zasloužilá letitá soudružka u staré paní, která už opravdu nemůže,
to mívá často.

Já bych začal tím, že bych zadavatelku pochválil, že si toho vůbec všimla.
Zákožka svrabová je prevít, ale Arpalit si s ní v době přepeřování dobře poradí.

Arpalit? na sliepky? rebríček+jogurt by nepomohol?

18.7.2020 11:27
honzapm

XXX.XXX.134.34

On vám bohatě stačí ten Arpalit.
Zabije roztoče přímo na noze, tak je zabije i na podlaze i na hřadu. Navíc má mimořádně dlouhou dobu působnosti - ověřil jsem si, že i po pěti týdnech po aplikaci jen tak lehce na okno (tak lehce, že na něm nezanechal šmouhy a fleky), dokáže zabít i tak vysoký organismus, jako je chroust nebo vosa.
Čmelík ani zákožka svrabová (původce vápenky) nemají šanci.

A na to vše vám stačí 1 prostředek Arpalit NEO Sprej.

Ano, pak alespoň měsíc zkuste nejíst vejce. Pracujte s rouškou nebo lépe s respirátorem.
Slepice dovnitř na co nejdelší dobu (alespoň půl dne) nepouštějte.
Arpalit je toxický pro kočky.

Okolí kurníku můžete poprášit Mistral Layer. Stojí za ty peníze. A ta vůně.
(nebojte, to, že je uvedeno, že je proti čmelíkovi, neznamená, že nezabije jiné roztoče)

https://eshop.iframix.cz/boj-proti-cmelikum/mistral-layer/

Tady mají Arpalit Sprej bezkonkurenčně nejlevnější

https://www.docsimon.cz/zbozi/arpalit-neo-spray-ad-u-v-150ml?gclid=Cj0KCQjwu8r4BRCzARIsAA21i_B6q0eSoFudAb8-jFNaeoart4xdk_NRn0w9w6v23B3Dj4bvuy451sEaAi1tEALw_wcB

https://www.pytelgranuli.cz/arpalit-neo-kozni-sprej-150ml/?gclid=Cj0KCQjwu8r4BRCzARIsAA21i_B850WOSI3f4-tW4XNLR3QMA0NzdonFcWpqx3PSdZQnJebpeXMLZ6QaAukaEALw_wcB

19.7.2020 15:43
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

honzapm napsal(a):
On vám bohatě stačí ten Arpalit.
Zabije roztoče přímo na noze, tak je zabije i na podlaze i na hřadu. Navíc má mimořádně dlouhou dobu působnosti - ověřil jsem si, že i po pěti týdnech po aplikaci jen tak lehce na okno (tak lehce, že na něm nezanechal šmouhy a fleky), dokáže zabít i tak vysoký organismus, jako je chroust nebo vosa.
Čmelík ani zákožka svrabová (původce vápenky) nemají šanci.

A na to vše vám stačí 1 prostředek Arpalit NEO Sprej.

Ano, pak alespoň měsíc zkuste nejíst vejce. Pracujte s rouškou nebo lépe s respirátorem.
Slepice dovnitř na co nejdelší dobu (alespoň půl dne) nepouštějte.
Arpalit je toxický pro kočky.

Okolí kurníku můžete poprášit Mistral Layer. Stojí za ty peníze. A ta vůně.
(nebojte, to, že je uvedeno, že je proti čmelíkovi, neznamená, že nezabije jiné roztoče)

https://eshop.iframix.cz/boj-proti-cmelikum/mistral-layer/

Tady mají Arpalit Sprej bezkonkurenčně nejlevnější

https://www.docsimon.cz/zbozi/arpalit-neo-spray-ad-u-v-150ml?gclid=Cj0KCQjwu8r4BRCzARIsAA21i_B6q0eSoFudAb8-jFNaeoart4xdk_NRn0w9w6v23B3Dj4bvuy451sEaAi1tEALw_wcB

https://www.pytelgranuli.cz/arpalit-neo-kozni-sprej-150ml/?gclid=Cj0KCQjwu8r4BRCzARIsAA21i_B850WOSI3f4-tW4XNLR3QMA0NzdonFcWpqx3PSdZQnJebpeXMLZ6QaAukaEALw_wcB

Nemusíte dávat 2 tisíce za Mistral Layen. Je to jen parfemovaná křemelina, kterou můžete koupit kdekoliv, třeba na www.ekokoza.cz, vyjde vás podstatně levněji a použití je stejné.

KuVapenka

19.7.2020 19:07
KuVapenka

XXX.XXX.139.16

vosajda napsal(a):
Pomohli jsme sousedce s tím, že jsme si od ní vzali 6 slepic (prý loňských). Její teta se prý už nemůže o 15 slepic starat a naše sousedka tam k ní denně nemůže jezdit krmit. Zbylých 9 udala také tady ve vsi. Máme je pár dní a dneska jsem si u dvou všimla divných nohou. Je to normální, nebo nějaká nemoc?

Olivové olej na capky 3-4 léte hybridní slepicky no. Modré v pozadí mladé hybridní Dominant. Vapenka je nakažlivá pro ty mlád .Nosnice, přenos Vrabec, Hrdlička, apd. Vycházet hnízda na snůžku udělat nové, hrady natřít vyjetym olejem. Chemiszol dle vetr. nebo návodu a Arpalit neo vše vystříkat v kurníku strop, podlahy vše vyčistit. Novou půdu i popeliste.

Přidejte reakci

Přidat smajlík