Janov

XXX.XXX.31.124
Dobrý den, před založením diskuze jsem pečlivě pročetla dosavadní diskuze na podobné téma, ale nevím si rady...
Mám 9.týdenní zdr. hempšírky. A vůbec nejsem schopna urcit pohlaví...
Zkoušela jsem to podle peří v ocasním závěsů ale mých 8 kuřat mají ty perka všechna stejna....spíše kulatá jak tomu bývá u slepic. Hřebíky mají stejné, světle a menší...zbarvení stejné....ocasky stejné
Varianta, že bych mela 8 slepiček by byla sice krásná, ale je málo pravděpodobná :)
Moc děkuji za pomoc a ochotu.
janovo
napsal(a):
Tak jsem je s pomocí zkušeného chovatele rozsexovala a je to 6 kohoutků a dvě slepice...😭
Takto to proste byva..nemela jste pribuzneho kohouta ke slepickam nebo mate kurata koupena?
Je lepsi nasazovat vajec vice,aspon 20-30kusu,potom je jistota,ze se podari slepicek vice, lepsi, nez po dlouhem case zjistit,ze budete muset slepicky prikoupit..me se z 27 kuratek maransky podarilo 16 slepicek..
ančovička1
napsal(a):
Takto to proste byva..nemela jste pribuzneho kohouta ke slepickam nebo mate kurata koupena?
Je lepsi nasazovat vajec vice,aspon 20-30kusu,potom je jistota,ze se podari slepicek vice, lepsi, nez po dlouhem case zjistit,ze budete muset slepicky prikoupit..me se z 27 kuratek maransky podarilo 16 slepicek..
Kuřatka byla kupovaná jako jednodenní.
Vašich 16 slepiček Vám moc závidím 😉
veraboskova
napsal(a):
Tak jste si měla vybrat z jednodenních slepičky. Mají tmavou skvrnu na hlavičce. Kohoutci mají světlou hlavu.
Ale jinak bych se kohoutům nebránila, já jsem teď akorát zpracovávala první várku kohoutů a masa je na nich hodně.
🙈 to mi neříkejte, že to šlo poznat. To mě mrzí.
Mě hlavně překvapuje, že už je hempšírek se nedají rozeznat podle peří v ocasním závěsu ty peříčka mají holky i kluci stejná.
Já jsem jaksi ještě nepokročila k fázi zpracovávání na maso, zatím neumím slepicky zabíjet. Ne že bych byla nějaká outlocitná, ale technicky si na to netroufám.
Inzeruji je nyní zadarmo, tak snad se s nimi někdo poradil lépe než já.
Uživatel s deaktivovaným účtem

janovo
napsal(a):
Mě hlavně překvapuje, že už je hempšírek se nedají rozeznat podle peří v ocasním závěsu ty peříčka mají holky i kluci stejná.
Já jsem jaksi ještě nepokročila k fázi zpracovávání na maso, zatím neumím slepicky zabíjet. Ne že bych byla nějaká outlocitná, ale technicky si na to netroufám.
To uz je lepsi vykrmit a za jednoho do polívky pozadat nekoho, kdo to umi, aby vam je zabil.😉
janovo
napsal(a):
poznáte to podle lesku těch černých ocasních per. Kohoutci mají lesk do zelena.